Супер подут корем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Супер подут корем
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 9986 пъти
здравейте :) момиче съм, на 16.. не знам, дали е от значение, висока съм 1. 65 и тежа 49-50 кг. от кръста нагоре съм много слаба, но имам дупе хах.. таа от около месец коремър ми е страшно подут, имам и проблеми с ходенето до тоалетна по голяма нужда. ходих на лекар и ми каза да не пия газирано и това беше. е, аз газирано не съм пила от години. храня се нормално, предимно с плодове и месо, супи, картофи, ориз и т. н. хляб ям по веднъж на ден. общо взето гледам какво ям и рядко се изкушавам за нещо по-така. стомахът ми обаче е супер подут дори да не съм яла, а когато хапна дори ябълка става огромен. днес един приятел ме видя само с блуза и без жилетка (аз така го прикривам) и ме избъзика че съм бременна. просто не е възможно да имам такъв корем по природа. паласки нямам, както и тлъстини по корема. беше плосък до преди месец, а от тогава е подут постоянно и то в областта под пъпа. супер смешно е, нагоре слаба, със слаби крака и бразилско дупе (поне за такова го определя гаджето ми) и този корем. от 4-5 дни не съм ходила до тоалетна по голяма нужда, изядох три тона активия, пия по две чаши топла вода сутрин и ям ябълка и си седи подут и не мога да отида до тоалетната. ще съм ви благодарна ако ми кажете какво да правя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7b862ad6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш проблема на много жени... Иначе - ще ти идва ли скоро? След като ти дойде, може да се отпусне всичко.
Вземи си от аптеката Дуфолак. Няма странични действия и не води до болки, а помага много за изхождането.
По принцип - спри белия хляб напълно и всички производни.

Диета за изхождане - сутрин на гладно 500 мл. прясно мляко, после цял ден го карай на ябълки или круши. Вечерта ще се изходиш.

При теб обаче просто поне в началото ще трябва Дуфолакче, ако след като се изчистиш пак усетиш, че имаш проблеми с изхождането, направи си такъв разтоварващ ден.
Какво си променла в храненето си в последния месец?

Жокер - ами почнала си училище и се храниш там с глупостите. Спри ги! Носи си сандвич с черен хляб и ябълки от вкъщи

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7c783e0969
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   от авторката: в училище изобщо не се храня, на закуска ям плод в нас, след това се прибирам и обядвам и за вечеря пак ям вкъщи. бял хляб не ям, само типов или ръжен. не ям пици, чипсове, дюнери, банички и т. н., единственият "боклук", без който не мога е шоколада. майка ми дори пече кексовете с пълнозърнесто брашно, така че не консумирам бяло. днес например закусих една ябълка и една активия закуска, за обяд ядох свински черен дроб на скара и сега хапнах един банан. невъзможно е да е заради цикъла, така съм още от седмица-две преди предишната ми менструация. има го и момента, в който си помислих, че е защото отново започнах да се храня правилно и качих малко килограми (имах хранително разстройство, но ми дойде акъла), но няма как да ми се подуе корема през септември като спрях да качвам още през април

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6b41862831
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Вземи си разхлабващ препарат от аптеката, пет дни, ти да се натровиш ли чакаш? Дуфалак дозичка или шоколадче за разхлабване.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7b862ad6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке - спри бананите, запичат. Спри и всички печива - от истинско пълнозърнесто брашно не могат да се пекат сладки. На българския пазар няма практически такова брашно. Има един немски хляб, пакетиран - само той е истински, но струва къ, 3-4 лв.
Спри малко всякакви тестени неща за около 3 седмици, но е много важно да си вземеш разхлабително Дуфалак. Аз от него съм доволна - има и други със същото активно вещество, но като кажеш марката, аптекарката ще се сети. Няма странични действия като болки в корема.
Не препоръчвам шоколадчетата за разхлабване, защото много боли и реже направо корема от тях. Аз веднъж изядох 3 такива и пак нищо. С Дувалак се изхождам с 3-4 капченца. За сигурно го взимам още 1-2 дни и се прочиствам.
Послушай ме и утре преди училище изпий ако ще и на сила 1/2 л. прясно мляко. Гледай да не е хомогенизирано - има едно „На баба“ или „Ханско“ - те стават. Вземи си 3, 5%. Пий поне 2 чаши от него и цял ден само на ябълки или круши. Вечерта ще си се изходила, но не забравяй да вземеш и Дуфалак-а. Ще ти олекне много. Не се плаши, ако имаш кръв в изпражненията.

По принцип - не се занимавай с глупавата „Активия“, а яж много натурално българско мляко. Ако може и направено в домашни условия, но има много по БДС, които са супер. Яж много плод и зеленчук и временно спри всичко тестено. НЕ ЯЖ КАРТОФИ, ОРИЗ И БАНАНИ - запичат. Виж в интернет, кои храни запичат и кои не.
Аз съм станала експерт направо, защото страдам от запек, особено преди месечния ми цикъл.

Храни, предизвикващи запек

Плодове
Банани
Боровинки

Зеленчуци
Моркови
Картофи

Други

Захар
Бял хляб
ориз
Тестени изделия
Бисквити
Сирене
Твърдо сварени яйца
Бебешки каши
Спагети, лазаня, тортелини, равиоли

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6225d5b8cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Такааа... Сега, отиваме на аптеката и си купуваме ПРОБИОТИЦИ. Има вече много видове. Най-добре Ацидофилус (пие се сутрин на гладно) и Бифидус (пие се вечер преди лягане). Има и комбинирани, не мога да кажа кое от предлаганото е най-добро, но твоят проблем не е запек (не виждам никъде да се оплакваш от това). Ти просто нямаш нормална микрофлора в червата. Често срещан проблем в днешния свят, пълен с отровени и изкуствени храни. Пробиотиците са полезни бактерии, те не могат да навредят, не са лекарства и няма нужда да ги предписва лекар. Ако решиш да ме послушаш, няма да сгрешиш. Ще ми бъде интересно да пишеш за резултата.

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7b862ad6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   5 - пила съм пробиотиците горе в продължение на месеци, бяха вкусни и се отразяваха добре на стомаха ми сякаш, но не ме оттърваха от запека. Само промяната на хранителния ми режим и в краен случай медикаменти ми помагнаха. Сори, но когато човек от 1 седмица не е ходил на тоелетна пробиотиците не могат да му помогнат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 31215a07d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отговорът ти се крие тук: "гледам какво ям и рядко се изкушавам за нещо по-така. стомахът ми обаче е супер подут дори да не съм яла, а когато хапна дори ябълка става огромен".
Гледала ли си снимки с прословутите кореми на гладните африкански деца?
Вероятно не знаеш, че:
Класическите признаци на тежко протеиново недохранване са отпускане на корема в резултат от отслабената коремна мускулатура и подуване на червата. Коремната кухина се изпълва с течности, което води до вид на "бременна".

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 4f13d38707
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не искам да те плаша, но ако ходиш с гол кръст, може да си изстинала и да имаш възпалени яйчници. Те са точно там в областта около и малко под пъпа. Отиди на гинеколог.
Лесно ли уринираш?

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b1c6ebd11f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Иди си на гастроентереолог, всичко това говори и за гастрит. Направи си хубави изследвания, а за храната ясно, че трябва да е щадяща. Не подценявай и хормоните. Наред ли е всичко с тях?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 3c19b9f976
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от авторката: благодаря много на всички :) снощи вече не можех да издържам и изпих три бизалакса. по принцип знам, че трябва да. се пие по един, максимално два, но имах подобни проблеми преди време и от опит занам, че ми трябват повече, защото само ме боли, но няма ефект. сега пак ме болеше, цяла нощ почти не съм спала, но поне по някое време успях да се изходя. пак си беше голяма мъка, но до преди това иобщо не ставаше. иначе вчера цял ден бях на кивита и ленено семе и не ми подейства, днес мисля да продължа и да не ям нищо тежко и мазно за напред, особено сладкото, което ми е страст. определено ще си направя изследвания, но чак в понеделник, защото съм на село. надявам се да нямам проблеми до тогава.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7b862ad6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке, не пий повече този медикамент, щом предизвиква болки в корема.
От опит ти казвам - Дуфалакс-а или другите с неговата активна съставка не предизвикват болки в корема.
Спри преди всичко тестеното. Пий прясно мляко и яж много ябълки и круши, не яж нищо друго, вечер хапни малко, но пак без хляб.
Успех

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d9f657457c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Проблемът са тънките черва.
И аз така бях, пих много билки, накрая до обяд нищо не ям, само топла вода с лимон, сменя РН на организма и май от това ми мина.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9fc3e96a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз пък не се лишавам от нищо, освен газирани напитки, пуканки или чипсове и сладоледи. Но сутрин дори да не съм яла нищо... към 9. 30 сутринта ми се дохожда до тоалетна по голяма, а съм в училище и не искам 15 мин да се бавя. Какво да правя, как да сменя този режим!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker