Стомашни киселини от оня ден - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Стомашни киселини от оня ден
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2083 пъти
От четвъртък вечерта изпитвам едни доста дискомфортни стомашни киселини. Това ми се отрази особено зле през целия петък, а днес започна да се проявява към по-късната част на деня.

Веднага спрях алкохола, а от утре мисля да престана и с кафето, чайове, газирани напитки и др. подобни. Ще гледам и да ограничавам цигарите. Обаче искам да ви питам дали знаете за някакви храни или методи за домашно лечение? Просто не искам да притеснявам родителите ми на този етап, нито пък да губя половин ден да ходя на лекар, само за да установи, че ми няма нищо.

Ще ги занимавам единствено ако имам подозрение, че наистина ми има нещо по-сериозно. И в тази връзка - за какви симптоми трябва да следя, за да открия такова нещо?

Искам да подчертая, че на кафето съм фен от много дълго време, а също и на твърдия алкохол. Пуша от около 2 години. От статии в интернет открих, че всички тези мой слабости допринасят за стомашните киселини, но в същото време ми е странно, че за първи път ми се случва такова нещо - обикновено киселините отшумяват изцяло до следващата сутрин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: e1acec4caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти - аз съм голям фен на кафето, но нямам тези проблеми. Баща ми има спукана язва и едва не умря... заради алкохол.
Ще ти дам няколко съвета
- ограничи кафето временно
- спри алкохола напълно, включително бира и вино. Може само до 50 гр. мастика, но до тук
- спри всичко мазно и пържено, спри белия хляб
- забрави за дюнери, полуфабрикати
- ограничи запърженото
- ограничи тютюнопушенето
Купи си от аптеката някакви билкови препарати за гастрит.
Ще се почувстваш по-добре, но ако не спреш алкохола, рискуваш да развиеш язва като баща ми и когато се спука да завършиш в интензивното със страшни кръвоизливи.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 95e2e456a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Сокът от картоф успокоява състояния на киселини, гадене, повръщане и хронично главоболие. За да има ефект обаче трябва да се пие по половин чаша сок 3 пъти на ден – сутрин на гладно, половин час преди обяд и час преди лягане вечер в продължение на 2 седмици. "

При мен това основно действа, аз го пиех само сутрин с топла вода и зарязах всякакви хапчета облекчваващи киселините. Важно е да не са зелени, тъй като зелените картофи са отровни! Периодично го повтаряш лечението, ако се появят пак след време.
За стомаха като цяло(и не само) е полезна една лъжичка зехтин сутрин на гладно. Много важно е да се храниш често по малко и да не преяждаш. И стресът също влияе на киселините. Чай е много хубаво да пиеш, даже има доста билки, които ще ти помогнат за целта. За кафето, алкохола и цигарите си знаеш ; ) А за естествено газираната вода съм чувала, че облекчава временно. Трябва да се наблюдаваш от какво ти се получава, има едни таблички с полезни и вредни храни из нета, но се наблюдавай. И взимай мерки отначало, докато не са се влошили, ти си прецени какви. По-добре да изгубиш един ден и да отидеш на лекар, отколкото да се мъчиш цял живот. Естствено има и алтернативни, често по-ефективни методи на лечение, като този който ти предложих, но първо трябва да знаеш със сигурност какво ти има за да действаш : )

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker