Ще се влоши ли зрението ми ако не нося очила? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ще се влоши ли зрението ми ако не нося очила?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 18415 пъти
Здравейте! Имах проблеми със зрението от доста време. Не виждах добре надалеч, защото ми беше мътно. Отидох на очен лекар през Април 2011, направиха ми тестове на зрението и ми казаха, че трябва да нося очила. Още на същия ден ги поръчахме.

Честно да си кажа още оттогава си стоят в кутийката непокътнати. Носил съм ги по-малко от 10 пъти до този момент. Знам, че с възръстта зрението се променя и е възможно да се подобри когато стана на 40-50.

Все още не съм започнал да се блъскам в стени и дървета, но искам да ви попитам - възможно ли е да ми се влоши зрението ако продължа да НЕ ги нося? Как мислите? Мерси :-)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7f9d7f232f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Купи си лещи, а очилата ги носи само в къщи.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 06db552305
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Носи ги.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0a7b1d815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Зависи от години и диоптри, ако те боли главата ги носи, аз съм с астигматизъм и на 23 години ми казаха да нося постоянно, но от суета отлагах и на 27 проносих - харесвам се с тях и свикнах, все едно че са част от мен вече. Друг е въпроса, че много по-добре виждам света с тях, а не размацано. Примири се и знай че в днешни дни 60% ако не и повече носят очила, моя съвет е, ако те боли глава или ти се дразнят очите - НОСИ СМЕЛО без да ти пука от другите и си живей живота, няма смисъл да отлагаш, а за операция не си и помисляй!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 66863013be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   А защо ти е проблем да ги носиш? Не са нещо, от което да се срамуваш.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: fd70eece45
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Здравей! Много се радвам, че мога да ти помогна, тъй като и аз съм минала по този път. Много е важно да посочиш с колко точно диоптъра са те хванали през 2011 на всяко око поотделно. Това става разбира се не по предписаните ти стъкла на очилата, а от прегледа, който обаче не винаги се провежда правилно. При първото изписване на очила те карат да гледаш на едно табло, където има букви, цифри и картинки. Това обаче не е достатъчно. Само този вид преглед може да се окаже неточен, тъй като може да си отишъл на преглед например в период, когато четеш(например си в сесия) или когато си стоял продължително време пред компютъра и т. н. Тоест трябва да отидеш на очен преглед, само когато оставиш очите ти да си починат (приблизително месец, два ). На пръв поглед звучи безумно това с толкова време почивка, но е необходимо. Освен прегледа на таблото е необходимо да се направи и преглед на компютър, като преди това ти разширяват зениците. Разширяването на зениците се извършва единствено и само при първия преглед, а също така и когато има голяма несигурност и разлика между диоптрите от предните ти стъкла, или в случай на спешна медицинска помощ. Разширяването на зениците при всеки медицински преглед е противопоказно, въпреки че това се практикува дори в големите медицински центрове. Обиколила съм почти всички по- големи болници в България. При мен се беше получила явно някаква реакция и качвах диоптрите при всяко разширяване, докато не попаднах при очен лекар, който ми обясни защо се получава така. Важно е да разбереш реалния си диоптър към този момент и това ще стане от бележката от компютъра. Също така е важно да уточниш и дали имаш астигматизъм. В случай, че имаш такъв можеш да го премахнеш. Това става по много лесен начин. Лятото, когато си на морето, може да се потапяш под водата и да гледаш с отворени очи. Има и много по-лесен начин. Купуваш си от дрогерията или от друго място ванички за очи, последно си ги купих за около 9, 10 лева двете заедно. Всяко око си има отделна ваничка, ако трябва си ги надпиши. Правиш си солен разтвор с морска сол, слагаш го във ваничките и гледаш в тях няколко минути. По-подробно мисля, че беше описано от Лили Димкова- дъщерята на българския лечител Петър Димков в предаването "На четири очи"(има го в youtube ).
Има и много методи за сваляне на диоптрите. Може да използваш метода на Петър Димков, който е описан в неговите томове, рецептата се намира и в интернет, като това на което съм попадала, не се различава по нищо от писаното в томовете му. В този случай става въпрос за сваляне на диоптрите с билкови рецепти, гимнастика на очите, определен режим на хранене ( за който се изисква да си в почивка- (*от опит казвам* или някой друг, който е по-свободен, да ти помага ), сух четков масаж и много други неща- тоест пълна промяна на начина ти на живот, който те е докарал до тук.
Друг метод е системата на доктор Бейтс. ( за съжаление вече покойник). Книгата се намира на английски език в интернет. Така обаче ще ти е много трудно , защото ще се затрудняваш с термините. На български книгата му е издавана мисля че само веднъж, така че е мечта да се намери. Това е най-добрата система, която включва единствено упражнения за очите, има поразяващи резултати. Има също така обаче много клипчета в youtube( напичи bates method и ще ти излезнат ). Има една жена в тези клипчета, която обяснява много добре (пак на английски ) и която в първия момент ще ти се стори странна, но пък информацията е полезна и по-важното е че действа.
Друг метод е системата на Норбеков. Провеждат се курсове за целта. Може да си правиш и упражненията и като си купиш книгата Опитът на един глупак. Има я и в интернет безплатно. Безплатно има и клипчета и филма за ставната гимнастика, която се прави там и т. н. Тази система включва системата на Бейтс, но не само. Тук се включва и ставна гимнастика, тъй като проблемът може да е в застоелия начин на живот, липсата на движение, също така визуализация- представяш си планини, поляни, реки, морета, изобщо всичко, което би те отпуснало. Много е дълго за обяснение, потърси по-подробно в техния сайт.
Ако се нуждаеш от прочистване на организма може да прибегнеш и до гладолечение. Прочети книгата на Лидия Ковачева - "Гладът, приятел и лекарство", където е описан случай на жена, която сваля очилата. Изрично наблягам, че при този избор - да се подложиш гладолечение за няколко дена- се нуждаеш от лекарски контрол, особено ако не знаеш за какво става въпрос и по-важното е да го приложиш правилно с цел да си помогнеш, а не да се получи на края така, че да си навредиш от незнание и прекалена самоувереност.
Други книги, от които можеш да се информираш са : " Да виждаме без очила " на д-р Робърт-Майкъл Каплан( много добра книга, но не знам дали се намира още на пазара), "Живот без очила " на Лео Ангарт ( също много добра), "Тайните на доброто зрение" на М. Мухина ( за мен има един, два абсурдни момента в нея, но долу-горе преповтаря и другите книги ), "Проглеждане или как се оттървах от очилата за 7 дни " на Вадим Воля, който дава по-скоро пояснения и е един нов метод и поглед от друга гледна точка, но не е изчерпателно.
Носенето на очила, ако си с по-малък диоптър- например късогледство като -1 или -1. 5 не е задължително, стига да можеш да се справяш ( с изключение на случаите когато шофираш!!!! ). Даже е препоръчително да не привикваш към очилата, защото когато окото привикне после трудно се приспособява към нормалната си работа без очила и упражненията, които описах по-горе, ще ти помогнат, но по-бавно. Ако не си привикнал да ги носиш- още по-добре, много по-бърз ще е пътят ти към възстановяване на нормалното зрение. Ако обаче диоптъра ти е голям и се затрудняваш в ежедневието- да пресичаш улицата, в къщната работа или на работа пред компютъра тогава си сложи очилата, които ще ти помагат, но не стигай до положение, когато ще ги сваляш само когато си лягаш да спиш или се къпеш. Винаги когато нямаш работа с тях и когато е безопасно ги сваляй да си почиват очите ти, за да не се "пристрастят" към очилата.
Лещи може да ползваш в редки случаи - като например сватба, някакъв по-специален повод и т. н. Дори производителите на лещи признават, че не е полезно да се носят такива в ежедневието, защото, попадат много микроорганизми в окото, появяват се много инфекции, добре е винаги да се спазва строга хигиена и поддръжка на лещите. Аз съм ползвала и мога да ти кажа че всяко око е различно. На мен при носенето на лещи ми засъхваха в окото, просто нямаше достатъчно влага. Много хора имат подобен проблем. Въпреки добрата хигиена съм получавала и два пъти инфекции, които премахнах с помощта на капки за очи. Плюс това лещата не позволява на окото да "диша", изсушава го, което още повече ти разваля очите. Много хора след като ползват лещи вдигат диоптъра. за това предупреждават и много офталмолози. Ползвай, само ако искаш за определен повод да изглеждаш визуално добре( без очила на снимките), но не ги ползвай постоянно.
Съществуват и много операции на очите, които аз не препоръчвам. първо не бих си направила такава в България, тъй като се ужасих от начина, по който работят. Лично за себе си предпочитам да нося малък диоптър( след като съм си намалила диоптрите), отколкото да ме осакатяват така. Окото е все пак един от най-чувствителните органи. Процедурата на операцията е следната- изтънчват ти определен слой в окото, като гаранция, че след това няма да ти се дигне диоптъра след година, две няма и тогава, не стига, че си с операция и има потресаващи последици след години, но и и пак ще носиш очила. Има затова ти препоръчвам да се захванеш със здравето си докато е време, а не да чакаш някой да ти бърка в очите пази боже.
Надявам се да съм ти била полезна! Ако имаш още въпроси питай, а ако не ти е полезно или интересно това си карай все така. Успех на всички, които свалят диоптрите!

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a3682a289f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Трябва да ги носиш!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4fdf238189
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, мисля, че ако не носиш очила, зрението ти ще се влоши. Аз бях така. Една година не носих очила и диоптерът ми се покачи от - 0, 5 на -1, 5. Сега съм с -2. Вече нося контактни лещи и така реших проблема, а очилата са за вкъщи. Ако решиш да носиш контактни лещи пиши, за да ти давам някой съвети.
*Д*

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: ee511b6ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Автор: Мерси за коментарите :) Каня се да отида на очен лекар отново и да говоря с него за лещи. Надявам се да не ми разширят зениците отново, защото последния път си сълзях вкъщи няколко дена.

Знам, че няма нищо срамно в това да носиш очила, но просто не мога да им свикна, а и според мен изглеждам като психопат с тях..

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 0a7b1d815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Според мен си носи очила, лещите може и да ти навредят, а и е голяма занимавка с тsn, лично аз си нося очила и вече научих очите си да ги нося когато е слънчево -фотосолар, и когато съм на кино, чета или компютър, през останалото време излизам без тях. Стани приятел с очите си и помагайте взаимно, а съм с висок астигматизъм :))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 29615c3d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моето зрение пък се подобри. Бяха ми казали да ги нося постоянно, а аз ги носех, само когато трябваше да гледам надалече и да виждам, това, което не виждах, плюс пред компютъра и телевизия. Диоптера на миопия след 3 години ми беше намален. Мисля, че се дължи на перфектно изработените стъкла. Това ми бяха третите очила. Първите и вторите ги смених, след като установиха покачване. След това, благодарна съм на човека, който ми е изработил тогава стъклата, не само че не мръднаха тия диоптери, ами и след година почивка от компи, стрес и тв, диоптера ми намали и ми преизчислиха нов диоптер.

ПОУКА: много зависи къде, как и кой ще ти изработи стъклата - от това зависи дали ще ти се подобри или влоши зрението.

А за необходимостта от очила, мисля, че очите ти сами го усещат и ти казват дали да носиш или не.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f1ed93426f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Здравейте, от много години имам диоптър -1, 5 и на двете очи. Преди седмица си направих преглед и диоптъра ми беше намален наполовина -0, 75. Но се установи, че имам и астигматизъм -0, 5 и на двете. След това ми слагаха и диопрични лупи, с които да чета числа.
И рецептата:
o. d. -1. 0 -0. 5 140;
o. s. -0. 75 -0. 5 20
Поръчах си очилата, но в момента виждам изкривено близките образи. На какво се дължи това, неточен диоптър ли...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker