Вадене на мъдрец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вадене на мъдрец
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 57167 пъти
Здравейте! Моят проблем е, че трябва да ми извадят двата долни мъдреца преди още да са избили, но оперативно заради криви корени. Въпросът ми е боли ли самата операция? Махането на шевовете болезнено ли е? .. Както вече сте разбрали имам голям страх от самата болка и това е.. Моля някой, на когото са му правили такава операция да разясни. Благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: baeabfc54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Не боли, не се притеснявай. Слагат ти упойка и не се усеща. На мен миналата година ми извадиха мъдрец, спомням си само че вечерта след операцията и още 2 дена леко ме наболяваше мястото, но ми изписаха лекарства, та се притъпяваше болката. И моят съвет е - не се филмирай, няма да те боли и горе главата! :) Поздрави и усмивки!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: ef93fdace9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж, едва ли ще усетиш нещо различно от опъване, но без болка. Ще ти разкажа мой случай. Имах хиперцименторза на млечен зъб. Това значи, че костта се е сраснала със зъба и той никога няма да падне. Наложи се да ми разчекнат венеца и да ми изкъртят буквално зъбчето. Не ме боля. Само опъваше.
Не се притеснявай, има къде къде по - страшни работи.
А и ще си с упойка. :)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 87306cdc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Преди година ми вадиха долен ляв мъдрец. Час и половина се бориха с него. Не боли по време на самата операция, единственият зор ти е когато те карат да си отвориш още повече устата пък ти не можеш. Ще се почувстваш като герой като видиш кви работи ти мушат в устата и какви звуци се разнасят из стаята, и пушекът от изпиляването на костта ще видиш, но ти нали нищо няма да усещаш хич няма да се уплашиш. В началото ти бият половината упойка, по време на операцията, ако усетиш болка ти бият и другата половина. Лошото започва след това-отток, болки при преглъщане, говорене, хранене, но с обезболяващите прахчета се търпи, не е страшно. После, след 2 седмици като отидеш да ти махнат конците не ти слагат упойка, но не боли. Болката е като да те дупнат с игла. Иначе на мен ми изписаха антибиотик и прахчета Нимезил и тетра за промивка. Дават подарък торбичка лед да си слагаш на бузките с цел да не се подуеш и си те изпращат вкъщи. Да ти кажа тази болка след операцията е нищо сравнение с тия болки които ни мятат, когато мъдрецът реши да избива. Така, че няма страшно. Късмет

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 413e37df5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   По време на операцията не боли, важното е само да не се панираш като гледаш как те ръгат и как ти пука челюстта. В началото може само да ти стане зле от упойката. След операцията вече всичко е индивидуално и не може да се предскаже. На някои им няма нищо, други като мен се надуват много и вдигат температура. Помня как през лятото навън беше 35 градуса, а аз треперех като лист. Беше ми студено. Стигнах и до инжекции и ми нашариха задника така, че едвам вървях, а антибиотиците така ми избиха чревната флора, че после един месец имах разстройство. Така че споко, самата операция е най-малкият проблем.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2a2c43f179
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Ще ти сложат упойка бе не се притеснявай :D

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6f985d0675
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   На мен съм ми извадени и 4 мъдреца. Боли поставянето на упойката и след това когато спре да действа, но по време на операцията не усещаш нищо. Е, да гадно си е, ама се налага, моите също не бяха наред и зъболекарката каза, че е цяло чудо, че не сме ги счупили при ваденето, че да видиш тогава как се вадят парчета... но обикновенно не е чак толкова страшно, щом съм го преживяла 4 пъти, а адски мразя всякакви игли и упойки. Спокойно!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0877efe569
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Преди две седмици ми извадих долен ляв мъдрец, с прави, но иначе много големи корени. Много трудно поддаде, но вкрайна сметка ми го извадиха без особени усложнения. Естествено сложиха ми упойка - няма болка, а само дискомфорт от това, че знаеш какво се случва, трудност при преглъщане и силното напрежение от натиска върху челюстта, но иначе не боли докато си с упойка. Страшното е след като мине упойката - пърите два дни бях смазана - не мога да ям, не мога да спя, пия само лекарства, заболя ме и стомаха от лекарствата, поостоянно плюех, чак ми се напукаха устните дето съм ги трила със салфетка. Няма да те лъжа - много ме боля, за първи път плаках от болка... Махането на конците не е страшно, не боли, даже носи облекчение. Много е важно как ще си поддържаш устната хигиена - не бива да се страхуваш да си миеш зъбите. Мий ги редовно за да намилш риска от инфекция. Храни се само откъм здравата страна, но ото време на време раздвижвай мускулите и от страната на раната, но със дъвка - дъвчейки радвижваш мускулите и помагаш да се разтика и излезе насъбралата се около раната лимфа - ще я усещаш като солена, намирисваща течност. Важно е да правиш промивки с лайка или смрадлика. Затоплянето на бузката помага за намаляване на болката и за заздравяване на раната, т. като при затопляне се увеличава притока на кръв към раната и така и даваш възможност по бързо да зарастне. В момента не ме боли раната, а ми се е подул един лимфен възел под брадичката и имам чувството, че от него ме боли и главата, в областта на слепоочието. Вече дванадесети ден съм на аулини и беналгини, но не ме боли самата рана, а по-скоро челюстта, главата и лимфния възел - според зъболекаря това е нормално, т. като все пак мястото е травмирано и с времето ще отшуми. Да не забравя, че от първия ден е желателно да взимаш антибиотик - според моя зъболекар трябва да взимам антибиотика само ако вдигна температура, но според мен наличието на температура би означавало, че има инфекция, а аз не искам да се стига до там, та тогава да пия антибиотик и си го взимах от първия ден след операцията. И все пак трябва да се знае, че всеки зъб е различен и вески човек по различен начин понася болката, най-важното е да отидеш при добър зъболекар, на когото имаш доверие, и нека зъболекарят да е мъж - понякога се иска доста сила... Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 7a85863541
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Така четох темата преди 2 часа защото най - големия ми ужас са зъболекарите. На 16 съм и на мен трябва да ми се вадят два мъдреца. Току що ми извадиха единия реших докато ми е прясна паметта да изразя своето мнение. На мен също не ми беше поникнал. Хирурга майсторски ме бодна 3-4 пъти след това изтръпнах и за 15-20 минути ме оправи. Нищо не осещах освен гадните звуци на чегъртане и как ме напъва с едни клещи. Но никаква болка така че не се притеснявай. :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c75307d107
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Мисля че да се споделя е много полезно, много хора търсят своите проблеми в тези на другите и това някак е успокояващо, ако ги открият и видят че другите са "оцелели" :)
Аз съм в трети ден след изваден ретиниран долен мъдрец. Слагат упойката, доктора реже и кърти, сестрата изсумква кръвта с една тръбичка. Операцията трая 45 минути, след това в аптеката за антибиотика, аулина и вода за уста. Веднага почнах антибиотика, но още първия ден не можах да си измия зъбите и да ползвам водата. Аулина го почнах след като упойката мина напълно, към края на 1ви ден. Понеже съм пушач, успях да се удържа до около 18 часа след операцията(казват че 24 часа поне не трябва да не се пуши). Първата нощ не можах да спя заради абстиненцията а не заради болки, в 5 сутрина станах да пуша и после си заспах. 2ри ден голям оток и болка в ухото при преглъщане, не можах да закуся преди да взема доза улин, защото дори милиметри мърдане болката бе умопомрачаваща. След него напъхах един кроасан на малки парчена между зъбите и с кисело мляко събрах енергия за през деня. Нощта на втория ден се изпотих много здраво, преоблякок се като сумнамбул и продалжих да спя. На трети ден ухото беше по минало, но ме тормози лифният възел на врата, не боли но усещането е гадно, отива чак до гръдната кост по страната на врата от която е изваден заба, но мисля че и то си е нормално, след всичкото рязане и кълцане :) Това ми е втори долен мъдрец и знам че поне 2 седмици ще е подуто и ще има всякъкви страннотийки наоколо, но трябва да се изтърпи и да бъдем позитивни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: aec0d95c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   преди 3 дни ми вадиха мъдрец, раната е голяма
антибиотик, не взимам обаче трети ден имам болки.... иначе пия едни прахчета против болки
та искам да питам колко
време??? ще ме боли.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 162c26c965
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вчера ми вадиха 2 мъдреца наведнъж и мога да ви успокоя, че няма абсолютно нищо, от каквото да се притеснявате. Попринцип ме е страх от всичко и ми прилошава от кръв, но няма нищо страшно. Болка абсолютно никаква, без подувания. Не се притеснявайте!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: cd452c4472
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Здравейте , трябва да ми се вади мъдрец , но ме е старх изключително много!!! Преди години ми вадиха друг зъб , не съм усещала болка , но явно от страх припаднах....сега ме е страх че ще стане пак същото...Толкова много се притеснявам , че дори не мога да спя от мисли какво ще се случи.Незнам как да се престраша.. Чудя се толкова голяма бъзла ли съм

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f8eb4a8728
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Здравейте.Аз имам 3 мъдреца за вадене и още не съм отишла от страх.В петък следобед си записах час защото е крайно време да ги извадя.Бъзла съм голяма и като цяло ме е страх от зъболекари.Имам и други зъби да оправям които ми се развалиха по време на бременността.Така че успех на всички с ваденето и ми стискайте палци !

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d5e2b829e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Здравейте! На който са му махали мъдрец от хирург... боли ли като махат конците?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 882629ba61
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

18.   На мен са ми вадени и 4те мъдреци, като долните оперативно. Доста е неприятно особено след премахването има оток който продължава няколко дни. Най—важното е на какъв доктор ще попаднете

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8958ea33f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Преди два месеца и половина ми извадиха долен ретиниран мъдрец. Отока и болката в гърлото минаха приблизително за 4-5 дни, но болките в ухото, челюстта и другите зъби ми създават проблеми. На третата седмица след операцията, захапвайки вечерта едно парче хляб се чу едно яко "храс". Помислих, че ми се е счупила челюстта и отидох при хирурга. Оказа се, че ми е била "извадена" челюстта и се е наместила. Като цяло операцията мина за около 40 минути и не съм усетил някакъв проблем по време на самата операция, но факт. Отидох на физиотерапия, само с лазер, че другите процедури не са препоръчителни. Като разказах какво чувствам, се оказа, че ми е засегнат някакъв "троен" нерв и за това ме е боляло и ухото, като имах и няколко дневни болки в предните два зъба и лека болка към окото. Това отшумя след 10 дневни процедури във физиотерапията, но постепенно започнаха да ме болят 5-ти, 6-ти и 7-ми зъб и да бия само на 6-ти. Оказа се, че от натискането при ваденето на мъдреца и в последствие отока те са тръгнали да излизат. Болките продължиха с дни и въпреки препоръките на лекарите да внимавам да не стискам здраво и т. н. една вечер не издържах и стисках зъби в продължение на няколко минути и въпреки болките в зъбите тогава на другия ден се почувствах доста по-добре. По време на физиотерапията ми направиха ЕОД и се оказа, че 7-ми не реагира, бил се е самоумъртвил. Изпилиха ми 6-ти зъб, за да не бия само на него и две седмици по-късно ми сложиха силант, защото беше болезнен. Сега два месеца и половина по-късно все още имам болки и все още се надявам 7-ми да е здрав и скоро да зарасне костта и всичко да приключи. Явно е въпрос на организъм.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 96da8c91b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   здравейте, днес ми извадиха долен ретиниран мъдрец и сега се прибрах вкъщи, погледнах си шевовете, но единият стои бял, въпросът ми е дали може да е гноясал или е нормално

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c7bc6b3028
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Здравейте, във вторник ми извадиха мъдрец, докато ми слагаше упойката доктора каза, че където бучнел излиза гной. Но не ми изписа антибиотик, днес петък сутринта се събудих подута. Ходих на преглед, доктора не видя нищо притеснително, но вече ми изписа антибиотик Клиндамицин. Много съм притеснена, че може да продължава възпалителния процес. Не знам може ли почти 3 дни след ваденето на зъб да се появи отток.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8958ea33f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Аз съм с коментар 19. Към 20 и 21: При мен също конците бяха бели и не мисля, че това е някакъв проблем. По отношение на антибиотика и на мен при предписаха същия за 5 дни. Странното е, при условие, че е имало гной при ваденето не е предписан веднага. Така или иначе няма друга алтернатива за лечение на гной от антибиотика...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 99f2ce89ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Изобщо не съм наясно с процедурата, затова гледах едни клипчета в интернет и там им даваха да дишат нещо и заспиваха хората и после нищо не помнят-нито колко време е траяло всичко, нито шум, абсолютно нищо. Аз съм много много много страхлива и се чудех дали някъде и в България се предлага такава възможност при вадене на зъб?

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 99f2ce89ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   А скъпо ли е-колко ви е струвало всичко-упойки, заплащане на стоматолога?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3b0227d351
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   30лв

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 16f6c929fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   На мен точно преди 4-ри дни ми извадиха мъдрец и отделно зъбът, който е до него, понеже го беше пробил през средата. Изчетох много форуми. Живях с болката близо 8 месеца на обезболяващи--аналгини, аулини. Последният месец бях стигнал до 4-ри течни аналгина на ден и не минаваше. Понеже съм голям шубелия точно от зъбари, взех че се уплаших да не прерасне в гангрена и отидох. Упойка и то здрава. За около половин час вече се бях простил с мъдреца и зъбът до него. Аз не вярвах, но ще ви кажа, че по време на процедурата не усетих никаква болка. Мислех си единствено за болката, която ме подлудяваше преди да седна на стола. Шев не ми направиха, а оставиха раните сами да се възстановяват. Антибиотик--Клиндамицин. Това бялото което ще се получи на третият или четвъртият ден след процедурата е нормално. Ако и нямате проблем с бързото съсирване на кръвта, то до 5-тият ден вече трябва да сте много по добре. Аз на четвъртият ден мисля да спра този антибиотик и да си цапна едни 200 грама мастика. Вярвайте ми по добре така, отколкото да траеш болката. Сега има съвремении технологии. Иначе четирите дена след ваденето си пиех по един аулин на ден, понеже има дразнеща болка, но в сравнение с тази преди ваденето е сладка болка.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a20f73aac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Здравейте. На мен ми вадиха мъдрец преди около месец. Растеше към другият ми зъб, още не беше избил и се наложи да ми цепнат венеца и да го изкарат. Самата процедура траеше около 15 мин, без абсолютно никаква болка( разбира се бяха мо било упойка). Единствено има лело неприятно усещане, но в никакъв случай болка. Нормално е като ти правят нещо в устата да не е много приятно, но няма нищо страшно. След това е нормално да имаш лек оток. Моят беше доста лек. От момента, в който ми изкара зъба започнах да пия на всеки осем часа аулин, като ги редувах с други обезболяващи. Не ме боля, но реших да се застраховам. Слагах си постоянно лед на бузата, но не е хубаво да се прекалява, защото идва момент в който започва лека тъпа болка, която идва пт прекаленото изстудяване. Няма нищо страшно. Специално за мен най стресиращото от цялата процедура беше това да се гледам леко подута. Мина почти месец, все още имам много много лек оток, почти незабележим, но казаха, че е нормално защото все пак мъдреците са на такова място, на което е малко по-неудобно да се работи и се налага малко да ти птворят устата повече. Заздравителния процес след манипулацията е около седмица, Поне при мен беше така. На третия ден вече е доста по добре, написах седмица защото тогава започнах да се храня по смело. Преди това ядях само пасирани супи. Като цяло найстина няма нищо страшно. Ако някой има повече въпроси, нещо, което го притеснява и съм пропуснала да пиша, да сподели :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a20f73aac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Здравейте. На мен ми вадиха мъдрец преди около месец. Растеше към другият ми зъб, още не беше избил и се наложи да ми цепнат венеца и да го изкарат. Самата процедура траеше около 15 мин, без абсолютно никаква болка( разбира се бяха мо било упойка). Единствено има лело неприятно усещане, но в никакъв случай болка. Нормално е като ти правят нещо в устата да не е много приятно, но няма нищо страшно. След това е нормално да имаш лек оток. Моят беше доста лек. От момента, в който ми изкара зъба започнах да пия на всеки осем часа аулин, като ги редувах с други обезболяващи. Не ме боля, но реших да се застраховам. Слагах си постоянно лед на бузата, но не е хубаво да се прекалява, защото идва момент в който започва лека тъпа болка, която идва пт прекаленото изстудяване. Няма нищо страшно. Специално за мен най стресиращото от цялата процедура беше това да се гледам леко подута. Мина почти месец, все още имам много много лек оток, почти незабележим, но казаха, че е нормално защото все пак мъдреците са на такова място, на което е малко по-неудобно да се работи и се налага малко да ти птворят устата повече. Заздравителния процес след манипулацията е около седмица, Поне при мен беше така. На третия ден вече е доста по добре, написах седмица защото тогава започнах да се храня по смело. Преди това ядях само пасирани супи. Като цяло найстина няма нищо страшно. Ако някой има повече въпроси, нещо, което го притеснява и съм пропуснала да пиша, да сподели :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 80cf2fa318
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Здравейте! И аз да споделя моя случай :) Живея в Белгия и преди една седмица ми извадиха четирите мъдреца наведнъж. Тук мъдреците ги вадят под пълна упойка и на операционна маса! Умрях от страх преди операцията, защото от всякъде чувах различни отзиви и се бях подготвила за най-страшното... още повече че и трябваше да ме приспиват, а ми беше за пръв път. Не знам в България как е, но тук лекарите са много мили и внимателни, предразположиха ме много добре, след операцията бях от всякъде обгрижвана(престоя в болницата е около 6 часа). Сега след като всичко мина, се чудя даже защо съм се притеснявала. Заспах си, за около 30 минути беше цялата работа. Като се събудих еединствената болка която усетих беше на гърлото и то е защото ти пъхат една тръба за да ти поддържа дишането. Не се подух изобщо нито имах болки, дори обезболяващите които ми изписаха не се наложи да ги пия. Само с яденето внимавах няколко дни и то по-скоро от лични съображения. Успех на всички които тепърва им предстои :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d6de53280a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   н 29, при теб е ставало дума за доста сложен случай и си бил опериран - това не са били обикновени зъболекари, а си бил в клиника. И у нас има подобни операции, но рядко се стига до там. Понякога на Запад прекаляват лекарите, за да точат касата. Явно е добре платена такава операция, защото аз като учих в чужбина масово почнаха по едно време да ги правят на почти всеки, ходеха с подути бузи хората 2 седммици и при някои имаше доста проблеми. Винаги за такива неща 2 мнения поне, но като цяло ваденето на мъдрец е много болезнено и затова не се вадят вече толкова масово, а и гледат да ги запазят после, за да се прикрепят към тях частични протези, защото действително са здрави зъби. Има вече хора, на които изобщо не им растат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 38e615ff8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Правиха ми операция на костни израстаци на долната челюст. на втория ден ме изписаха днес на третия ден където са конците започна да гноясва много се притесних а чак след 3 дни съм на преглед

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 325257d222
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   31, няма значение кога ти е часа, обаждай се на зъболекаря да те приеме по-рано.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f96e97f767
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Ваденето на мъдрец не е нищо страшно стига да си при точния хирург. Преди една седмица ми извадиха долен мъдрец операцията мина нормално, без усложнения. След това ме болеше и бях подута, но минава. Ваденето на конците е малко по-гадно, но се търпи.
Успех на всички, моите мъдреци всички са за вадене... така че аз действам, ако имате проблеми, по-добре ги решете по-рано.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 61c9aa1f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Абе какви операции, шевове и пълни упойки говорите бе? Аз съм имал мъдрец дето беше адски голям и чак съм го усещал все едно до ухото ми, един македонец зъболекар ми каза, че по-добре да се извади и аз викам ми давай, една инжекция ми шибна във венеца и то не ме заболя много, после все чаках да почне да дърпа с клещите и точно се бях подготвил и той ми каза готов си, ставай. Даже не усетих кога ми го извади, и нито ме е боляло мястото нито нищо, като ми мина изтръпването ходих да пия бира. Какво се шашкате?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d078179257
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Здравейте, скоро ходих на панорамна снимка на зъбите, в резултат, от която се вижда 2 мъдреца - долна челюст- се виждат на снимката доста избили и притискащи другите и на горна челюст- дясно, отново избил мъдрец.
Бих желала да попитам тези от Вас, които са минали през това, възможно ли е да се извадят всички зъби- мъдреци на един път с пълна упойка, или както ми каза една приятелка с месна упойка по един!?
Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2e2f05708d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Сериозна стъпка е това да решиш да извадиш всички ретинирани или полуретинирани мъдреци наведнъж... то само един да извадиш боли, какво да кажеме за 4 наведнъж... няма какво да се лъжеме тука с нелепи коментари, за това, че болкоуспокояващите ще тушират проблема и все едно нищо не е било... няма подобно нещо, защото с болкоуспокояващи трябва да се внимава...те не трябва да се пият при слаби болки, само ако е много наложително, иначе търпиш болките през останалото време, а това е ужасно изнервящо. Аулина е бич за стомаха, а само той помага ефикасно в подобни случаи, но уврежда много сериозно стомаха, аз не познавам хора без проблеми там или ако има трябва да бъде сигурен, че ще ги получи от този медикамент, ако ги пие повече от ден, два и повече от 2 сашета на ден... и вярвайте ми, получава се сериозно стомашно възпаление, а лечение на стомах е много бавен и мъчителен процес. След изваждане на ретинирани и полуретинирани мъдреци, тъкани зарастват бавно, защото мястото там се травмира в зависимост от разположението на мъдреца, да не говорим, че костта зараства до 6 месеца... така, че преди да се предприеме подобна стъпка, относно изваждане на 4 мъдреца би трябвало пациента да направи подробна консултация първо с хирурга, после с добър интернист, който ще му определи да направи предварителни пълни изследвания за това как организма му ще приеме операцията и как ще трябва да му се изпишат антибиотиците и болкоуспокояващите... Стига повече с тези измислици-премислици относно, това че не боли подобна манипулация... Това е много несериозно ...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d5f6c3101d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Здравейте,
на мен ми извадиха долен десен ретинирам мъдрец. Операцията продължи към 20-25 м. След около 6 ч. след операция изпих един аулин, че започна да ме боли здраво, отделно на 8 ч. пиех антибиотик и правих компреси първия ден. След първия аулин се почувствах екстра, повече не съм пил. На другия ден на контр, преглед доктора се учуди че си отварям устата и не се бях подул много. Храних се с пасирани храни на здравата страна, миене сутрин/вечер зъбите и жабуркане с вода за уста. Нямах никакви болки (само 1-но прахче аулин, същия ден на операцията). На осмия ден ми извадиха конците, нямам никакви проблеми. След два дни (неделя), бях почти забравил че съм оперирам хапнах една кора топъл хляб на болната страна се чу едно изшракване, помислих че си счупих пломба, но усетих че ме заболя ставата. Помислих че нещо от отока сега се е наместило, но започна да ме боли операцията. Следващият ден не ходих на доктор, мислех че ще мине, но болката, особено по време и след хранене се увеличваше (хранех се на здрвата страна с пасирани храни), почнах да пия аулин на 12 ч. Отидох след един ден и казах на доктора какво се е случило, той ме прегледа и каза че раната се е отворила и я проми. След два дни пак отидох и проми рананата. Казвам на доктора че ме боли и даже по-вече ме боли от след операцията, той казва ще мине по-бавно и да мина след седмица. Изпих аулина, през това време продължаваше да ме боли особено след хранене, сутрин на закуска пия един аналгин, вечер преди храна пак аналгин, изпих цяла кутихйка. След седмица при доктора каза че е зараснала раната и да жабуркам с лайка и смрадлика и повече няма нужда да идвам. Пих още няколко дни аналгин и спрях, но ям само пасирани храни на здравата страна, пак вечер след храна почва да ме боли, гледам сутри даже малко съм и подпухнал по-вече, отколкото здр. страна и даже като си мия зъбите четката усещам по-трудно влиза в устата ми, отколкото преди да ми махне конците. Вчера се опитах да хапна малко пържола, като я нарязвам на ситно, защото не мога да си отворя по-вече устата, като ям на здравата страна само, но започна да ме боли, явно от по-вечето движения и спрях. Утре ще ходя в Пирогов в лицево-челюстна хирургия на консултация. Направих месец и 4 дни от операцията. Притеснявам се да не се спукала коста или някакво друго усложнение.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 94f07b554e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Здравейте,
Предстои ми операция на долен ретиниран мъдрец. Дайте добър хирург за гр. Пловдив.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a47773be71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Здравейте!
И на мен ми извадиха полуретинирал мъдрец долу вдясно. Операцията мина за около час. Лекарката беше супер, много внимателна и прецизна. Би ми три упойки, обаче, иначе не ме хвана и го извади на две части-първо ми сряза коронката, после извади корените. Много ме беше страх, но всъщност се оказа не толкова шашкащо. Усещах само натиска и как дърпа зъба, а той прави "хръц, хръц".... После ме заши и... по живо, по здраво. До вечерта и на следващия ден се подух леко, боля ме поносимо, но все пак пих Аулин. Изпиаса ми Далацин, от който се посрах яко на 2-ия ден, сменихме го с Дуомокс, при който се случи същата работа. Та въпросът ми е:след почти последователно приемане на 2 антибиотика /интервал между двата 12ч/ и изпити за 5дни, мога ли да спра най-накрая това удоволствие, че ми омръзна да търча до тоалетната. На някой случвало ли му се е такова чудо?
Пропуснах да отбележа, че ми струва 260лв-преглед, операция, контролен преглед и махане на конци/което предстои/.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8fef88c587
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Здравейте, да се похваля и аз със 2 изкарани ретинирани мъдреца (неизникнали) от двете страни. Вадих ги при др Едрев във Варна. Много внимателен и благ човек, голям професионалист. А сега за тези на които им предстои подобна операция ще разкажа малко. Вадиха ми ги с местна упойка и двата пъти. Боли единствено когато ти слагат упойката. Гадното е след това като те отпусне, но при всеки е различно аз го понесох и двата пъти доста добре. При първото вадене изпих един аулин и един аспирин. Като цяло операцията не нещо кой знае какво, нищо не усещаш, те си ръчкат нещо и след това те зашиват. След седмица ти махат конците и си готов. Не се страхувайте от подобни операции, не е страшно, просто трябва да попаднете при добър хирург. Айде успех на всички!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker