Няколко въпроса относно здравословният живот и отслабването. :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Няколко въпроса относно здравословният живот и отслабването. :)
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 2341 пъти
Здравейтее! :) Имам няколко въпроса относно свалянето на излишните килца и здравословният живот и хранене. Но първо да ви разкажа малко за себе си: Аз съм момиче на 15 години, висока съм 1. 73-4 и тежа около 73 кг. Имам доста дебели бедра и винаги съм имала коремче и тук там още излишна маса по тялото, която не харесвам. Винаги съм се възхищавала на високите хора със слаби и стегнати крака, но никога не съм била една от тях, поне засега. От вече 7-8 месеца се опитвам да сваля излишните килограми, но без особен резултат. Започнах да се храня здравословно и от доста време не съм консумирала някакви джънк фуудс. Лятото тичах през ден по около 1 час (вкл. почивките, които бяха около 5-10 минути макс) и карах колело през дните, в които не тичах. Също така правех и упражнения, но по-често ги правех когато беше лошо времето. Имам нещо като мания по шоколада, но и него ограничих - разпределях си 1 шоколад за няколко дни. Пиех много вода и зелен чай, наистина ги заобичах доста и сега не мога без тях. Гледах да не превишавам дневният прием на калории. Не знам къде съм грешала, но нямаше абсолютно никакъв ефект върху тялото ми, не се виждаха никакви проблеми за тези 3-4 месеца, в които започнах интензивно движение и здравословно хранене. Преди 1 месец реших да започна 90 дневната диета, която е възможно най-прехвалената диета, но все пак. Спазвах я стриктно, след няколко дена имаше резултат и бях свалила 1-2 кг. Стигнах до водният ден, бях свалила около 3 кг, което се води малко за тази диета. След водният ден бях свалила 2 кг, но на следващият ден отново ги качих, а на по-следващият качих още 2 килограма. Реших да я спра с риск за йо-йо ефект. Сега може би съм в безизходица, защото не знам точно какво да правя освен това, което правех предишните месеци, но ме е страх, че пак няма да има резултат. Единственото нещо, което укрепна бе може би имунната ми система - преди много боледувах, а сега боледувам по-малко, но все пак всяка настинка е доста тежка както винаги... но това е друг въпрос. Сега да попитам:

Откакто стана студено вече правя само упражнения вкъщи (по 30-40 минутни, 5 пъти седмично минимум). Вчера реших да отида да тичам, но бях на път да се разболея, защото когато е студено и започна да си поемам дълбоко дъх ми става ужасно. През зимата кой е най-добрият заместител на джогинга? (Моля, не казвайте нещо от рода за фитнеса, защото в моят град няма особено добър избор.. )

Обикновено иначе когато тичам, много често ми причернява и започва да ме боли глава, как мога да предотвъртя това?

Има ли някакъв ефективен хранителен режим (a. k. a. диета), който не ме изтощавва толкова много и едновременно ми помага да свала по-бързо мазнините?
От доста време вече не се храня след 8 ч. вечерта, но съм чувала, че по-добре е да не се храним след 6 ч. даже... гадното е, че огладнявам, а ям ли плод, огладнявам още повече.

Лошо ли е, ако се ядат по макс 2-3 тънки филийки пълнозърнест препечен хляб на ден? Междудругото, препоръчвам на всички пълнозърнестите спагети.. наскоро опитах и сравних колко по-вкусни и полезни са от обикновените.

Ии последен въпрос (мисля, че се изчерпах): Има ли голямо значение дали упражненията/тренировките etc. се правят вечерта и сутринта? Ако да, каква е разликата?

Това е всичко от мен, надявам се с отговорите да помогнете на мен или други хора в моето положение. :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: ca7e5090aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дали отслабваш или не се разбира не по кантара, а по метъра. Мускулите тежат повече от мазнините, които изхвърляш. Затова може когато отслабваш ( носиш по-малък размер дрехи), да тежиш същите кг или дори да си качила 1 килце. Не стресирай организма и зарежи диетите, защото от тях се качва.
Накратко : Използвай шивашки метър, а не кантар. Пиши, ако няма промяна. Тогава вече ще има проблем или в приетата храна, или в спорта. Но първо бъди наясно дали наистина отслабваш или не без диети.

Успех!

Фортуна

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 1752fef871
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке-казваш, че си започнала да тичаш, но няма ефект. Първо спри шоколада-казвам ти го от опит. Аз ям доста сладко-разбирай поне 2 шоколада на ден. Също така от 8 год. тичам. Забелязъл съм, че когато ям сладко никога не свалям кг. Но спра ли сладкото за 4-5 месеца от 69 падам на 63 кг. Така, че първо спри сладкото.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f137efb278
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторката: Мерси за съветите. Не знам как ще спра шоколада, защото съм с ниско кръвно и хемоглобин и винаги когато ям ми минава главоболието и какво ли не.. Друго сладко не ям, само черен шоколад и плодове като цяло.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b409007c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз като теб исках да отслабна и бях пристрастена към шоколада. Имам нисък хемоглобин и кръвно, и напълно те разбирам.
Но ще трябва да го замениш с плодове. Яж грозде. Замених шоколада с грозде и мога да кажа, че сега се чувствам дори по-добре, отколкото когато се тъпчех с шоколад.
Също така: Недей да правиш още упражнения. Просто спазвай диета, защото ще имаш по-силни мускули и пак ще изглеждаш пълничка. Няма да отслабнеш така. Когато стигнеш до примерно 58 кг. почни с упражнения.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 677a9c6478
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не прави упражнения, започни първо с диета. Можеш да практикуваш следната диета, която аз спазвам и с нея успях да сваля килограмите които исках.. Даже мисля че не е точно диета... Сутрин като стана ям една ябълка на гладно след около половин час изпивам една часа топла вода и веднага след това един чай с мед.. след около час ям нещо друго.. гледам на 2 часа да ям по нещо, но в малки количества и да не смесвам храни.. например ям малко месо/половин пилешка или свинска пържола/ със салата от домати, месото да е чисто, не кайми или колбаси... задължително ядене ми е половинка кисело мляко с овесени ядки, друдо задължително ядене ми е по едно сварено яйце със салата.. редувам морковена с доматена, през ден ям бадеми около 30 грама и това ми е едно ядене, не ги смесвам с нищо друго, през ден ям чист шоколад- половинка или 1/3 и това пак е едно ядене, ям отвреме на време супа... значи всичко може да се яде със салата, нещо като разделно хранене... Не ям хляб, тестени изделия, ориз, сладко освен шоколад, пия най- малко 2 литра вода и 2-3 чая на ден... гледам да не ям поне два часа преди да си легна... друго което правя е да не пия течности, когато току що съм яла, изчаквам 20-30мин....

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 86a4c31604
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Наскоро четох в една книга същото, което казва номер 4 - че ако започнеш да спортуваш когато имаш дори само 5 излишни килограма - това ще те направи по-груба, защото мускулите растат под сланините и просто ги избутват, но не ги топят. Истина е, че трябва най-напред да се свалят няколко килограма и после да се почнат упражненията.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: f137efb278
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря пак за съветите. :) Тогава някой ще може ли да ми предложи още някакви хранителни режими/диети? :) Започнах да ходя вече по 2-3 часа на ден на разходки, надявам се да има някакъв резултат също и от това. :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f65f857940
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не слушай тези, които ти казват да не спортуваш. Точно обратното, прави кардио. Зимата прави таебо. Има клипчета с тренировки в интернет. Спри въглехидратите, към които спадат шоколада и тестените изделия или ги яж само на закуска. Яж пилешко месо, салати, плодове и пий много вода. Никакво газирано и захар! Можеш да си купиш заместители на захарта, но в никакъв случай аспартам. Той е отровен и разваля метаболизма! Внимавай с него, известен е под много имета, най често го наричат подсладител или Е 951. Купи си стевия, мед или просто се отучи от сладко всеки ден.
Прави сутрин кардио! Тичане, колело или таебо. После закуси овесени ядки. Ако имаш желание привечер или следовед направи още една тренировка по твое желание. Ако ходиш пеша винаги стягай корема си.
Прави си масажи сама в къщи на бедрата и задните части.
Това е тежката артилиерия в моя начин за поддържане на форма и при мен действа безотказно. Само, че ти ще трябва да се постараеш повече, защото си яла фаст фууд и организма ти вече се е повредил, ще ти трябва време да се настрои пак към нормалното тегло.
А и има още нещо, нарича се генетика и ако си се метнала на такъв ген, то винаги ще трябва да полагаш големи усилия да поддържаш форма, но невъзможни неща няма.
Храни се редовно по малко, защото така стимулираш метаболизма и тялото ти свиква да не трупа запаси. Точно обратното е ако гладуваш и спазваш диети, тялото ти свиква на глада и като ядеш, то знае, че ще последва пак период на глад и трупа запаси. Това е йо-йо ефекта.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 51366ffa53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторката: 8, мерси много за съветите! :) И на мен ми казват да не спирам да спортувам. Лятото пробвах таебо няколко пъти, но ми е много изтощително и не можах да завърша цялата тренировка, но ще търся като за начало по-леки упражнения. Шоколадът ще го огранича само сутрин. Спряла съм да ям хляб и всякакво друго сладко. Единствено ям черен шоколад и мед (с прясно мляко преди лягане). Кардио мисля да започна след училище и да правя някаква аеробика по половин час вечерта.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 677a9c6478
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Копирам ти една статия която четох преди време:

Фитнес инструктор качи 30 кг, иска да докаже, че отслабването е възможно

Инструктор по фитнес в САЩ реши шест месеца да преяжда, за да разбере дебелите си клиенти, съобщи Ориндж нюз.

Дрю Манинг обясни, че му омръзнало да му отговарят как не знае какво е да си дебел или да не можеш да устоиш на изкушенията.

Затова решил да експериментира една година, като половината време дебелее, а след това си върне нормалното тегло.

Досега той е приключил с по-лесната част. Напълнял е повече от 30 кг, като е наблегнал на чипса, пиците и безалкохолните напитки и е престанал да тренира. Той описва режима си за качване на килограми така:
„Никакво движение плюс типичната американска храна - чипс, сок, зърнени закуски, газирани, пици и т. н. Отначало беше забавно да ям каквото поискам. Последиците и как се чувства тялото ми обаче никак не са забавни“.

Сега Манинг, който е на 30 години, трябва да си върне предишната фигура. Той обяснява, че диетата ще е по-важна от тренировките.

Първия месец не планира никакви упражнения – само отслабване. След това ще започне да се движи повече. Манинг признава, че се притеснява дали ще успее да отслабне за шест месеца, защото е напълнял повече, отколкото е предвиждал, допълва БТА.

Копирах ти тази статия, за да разбереш, че ако искаш да отслабнеш 70-80% е правилен хранителен режим, така че щом неможеш да отслабнеш, има проблем именно в хранителният ти режим...

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 63b5e9e003
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Виж, единственият ми съвет е да внимаваш. Аз бях същата, но направих една диета и сега ме мислят за болна от анорексия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker