Не правете диети. Харесвайте се такива каквито бог ви е създал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не правете диети. Харесвайте се такива каквито бог ви е създал
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2795 пъти
Здравейте. Имам дъщеричка на 5 годинки. Структората ми по принцип си е малко над нормено тегло. И рязка промена в килограмите. Като ученичка в 7 ми клас моята детска лекарка ме съветваше че трябва да съм на някаква диета. Тогава бях 78 килограма. Аз и отвърнах как? Като съм постоянно гладна. В тинейджърските си години започнах да намалям храната до момент в който консумирах всичко но без хляб. И на едно сс това че ходех на фитнес за около година от 78 - 52 кг. За бала в 12 клас дори бях с рокля :) но малко след това по малко и от година килограмите станаха отново 60 кг.

През лятото на 2007 г след закъсняване на менструалният цикъл установихме след консултация при лекър че ще ставам майка след 8 месеца :) през цялата бременност не се ограничявах от нищо и така малко преди да се роди дъщеричката ми бях вече 85 кг.

Сега тя е на 5 години и адски много си я обичкам. Съдбата ми бе такава че аз трябваше да се справям сама като майка и татко. С ПОМОЩА НА РОДИТЕЛИТЕ МИ И МЕН ТЯ Е ДОБРЕ ОТГЛЕЖДАНО ДЕТЕ И СЕ СТАРАЯ НИЩО ДА Е И ЛИПСВА.

Всчко беше добре до момента в който не срешнах човек с който си мислей че може би ще съм щастлива. Сгодихме се и бйх адски щастлива... ноо реално годеж без бъдеще. Работата ни разделя но може би не мислехме за това когато отидохме на този етап годежа.

Не се виждаме с по 3-4 седмици и може би това беше и пречината за тази промяна в мен. Интернета в един момент се превърна само за търсене на обяви за работа. незная какво ми стана и как точно ми подейства тази промяна. но изведнъж спрях да се храня.

На работа карах по цял ден с пакет солети. но в последствие пакета започна да остава без консумация по една седмица в работното ми облекло. в началото поне в къщи се хранех след работа.. но сега вече от месец нищо не консумирам освен много вода кафета и цигари. Незнам дори как издържам по 9 часа права на работа като кон. Ако беше някоя друга може би щеше да препада от този глад. НООО НЯМАМ АПЕТИТ И ТОВА Е ИСТИНАТА.

За 2 седмици свалих повече от 10г дрехите не ми стават. И не се гордея от постигнатия резултат. Тормозя близките си по този начин. Майка ми със сълзи на очи ме гони с таблата и хапките просто да хапна нещо. Всяко нещо ми мерише ужасно като цяло храната. Няма част от тялото ми която да не ме боли. само скулите ми остаха а имах толкова красива усмивка. Усещам се ходещ труп.

Детенцето ми плаче и казва мамо моля те храни се като нямам баща трябва ли да нямам и майка. Сълзите се стичат от очите ми. Гледката е грозна --виждам как тормозя хората който най - много държат на мен :( сега в понеделник отивам да си правя изследвания и да търся начин да оцелея в името на детето ми. Има смисъл да живея и силно се надявам да се оправя :)

Моля ви помислете за хората който ви обичат. Не е необходимо да сте слаби за да ви обичат или харесват. Била съм и пълна и слаба и нормално телосложение. И мога да ви гарантирам че който е орисан да е щастлив изобщо няма значение как ще изглежда за да получи това щастие което му е отредено. Единствено с диетите която практикувате може да си нарушите имунната система и сами да навредите на здравословното си състояние.

Бог ни е създал всички различни по негова представа ка да изгреждаме. Запазете се такива каквито сте. А ако хората като ваши половинки не ви харесват такива каквито сте то замислете се че това може би не са вашите половинки. Всеки има лично щастие. но не е задължително да се променяте за да бъдете харесвани. Който ви обича ще ви харесва всякак. В името на детето ми аз ще се боря макар че ме е изстрах какво ще излезе от изследванията. Единствено се надявам да се оправя и да бъда отново с апетит пълноценен здрав човек :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7a485919a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Детенцето ми плаче и казва мамо моля те храни се като нямам баща трябва ли да нямам и майка" - е това изречение ме разби. Ясно е, че детето на 5 години няма как да го измисли само. Побъркали сте го! Нямам думи и се чудя защо хора, които не могат да се грижат за деца, раждат.
Относно съветите ти- малко е трудно някой да се вслуша в тях след като ти самата не можеш да си решиш проблемите.
Убедена съм, че в момента, в който се събереш с така наречения ти "годеник" всичко ще се нареди. Съгласна ли си? Ще почнеш да се храниш, ще ти мине депресията..

Относно килограмите - господ не е създал никой дебел - те сами стават такива. Преяждането е също толкова вредно, колкото и неяденето.
Ако изобщо ти пука за детето ти - почни да хапваш по малко - нищо няма да ти стане. Почни билкови чайове и намали кафетата и цигарите. Който не иска да си помогне, той не си е помогнал. Това не е съвет, който бих дала на някое младо момиче анорексичка, но смятам, че ти си малко по-различна.
~Линда

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 457ceb5ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е, извинявай, ама диета докато растеш си е доста лош подход към тялото. След 20 - 23 е окей, тогава просто се храниш умерено и здравословно без сладко, газирано и пържено...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2280f32507
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Значи, бог не е създал никой дебел, дебели ставате вие, като ядете фаст фууд и други боклуци безразборно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e8fb107961
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спри цигарите, никотина ти подтиска глада

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: dad3bde3fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Бог не ни е създал по 80-100кила, ние се правим такива от лакомия. Напълнялото дете просто няма правилен режим на хранене, то не е надебеляло от гена си а от храната, която поглъща. Родителите са хората които трябва да научат детето си, как и колко да се храни, започва се още от бебе. Ако си давала сухо мляко на детето си ще знаеш, бебето ти първите дни по 20-30 грама мляко на всеки 3 часа. Така е и с големия човек толкова калории на толкова часа, зависи от човека и дейността му. Диетата не е начин за отслабване, диетата е режим на хранене, който отрябва да спазваш цял живот.
Авторке иди при диетолог да ти направи диета за напълняване или за поддържане на килограмите, зависи от какво имаш нужда.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: aa9e3294e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Много ми хареса какво писа някой в подобна предишна тема - по-точно от това няма накъде:
"Ми яжте бе! Какво капризничите, баси, все едно не храна ви дават, ами лайна! "
Много ясно, че щом имаш проблем с храненето - можеше поне мляко да пиеш, но не - ти си напълно осъзната самоубийца. Тази агресия е насочена първо към близките ти и едва след това към теб.
Нищо не те оправдава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 70d0ee0c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, Бог не е създал никой дебел, но има нещо, наречено генетика. Плюс това човек като е под стрес яде много или изобщо не яде. Остлабва или надебелява. Това са крайностите и няма средно положение в случая. В крайна сметка човек трябва да се харесва, за да го харесват и другите.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: acc966c1f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И кой е тоя бог дето е създал Искра Фидосова?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: dad3bde3fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   №7 Евалла ти си велик! Знаеш ли, че ти си първият мислител в нета, признаващ в едно и също изречение за наличието, и на Бог, и на генетика. Всички други смятат, че това са две самоизключващи се теории за наличието на живи организми. Твоето изречение е единственото в света признаващо и двете теории за верни едновременно и то в едно изречение.
Ако човек е научен от родителите си да се храни правилно няма да търси или отказва храна при стрес. Ако например от едногодишна възраст детето свикне да приема храна в точно определено време закуска в 7ч, обяд в 12, 30ч, и вечеря в 18ч, точно определено количество /порция/. Неговите стресове няма да се влияят от храна, ако ще и бомба да е паднала в краката му, то ще си огладнява точно 7ч/12, 30ч/18ч и ще си изяжда точно порцията нито повече нито по-малко. Изключение ще правят дните, ако то е тежко болно в болница.
Направи си ексеримент с животно, куче например, ако го храниш веднъж дневно точно в определен час, с точно определено количество, то само след шест месеца ще чака до купичката си 5 мин преди часа, и ще яде точното количество, независимо колко много си напълнил купичката същия ден и независимо колко си го ядосал 3 мин преди това. Нито яда, нито количеството ще променят навиците му.
Навиците за правилно хранене се изграждат с постоянство от родителите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4142f8b8e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мога да разбера, жената ни споделя проблем. объркана е а вие й говорите така. не разбирате лли че може би страхът да не остане отново сама я е подтикнал към диетите. тя най вероятно не иска да се чуства зависима от помощта на родителите. някои от вад така се нахвърлиха...

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 8562d40ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Знаете ли какво? Никой не може да твърди че ако е в моята ситуация не би постъпил по същият начин. Всеки има момент на крайност. Не я написъх с цел на съвети към мен а да ви дам пример на тези който сте решили да слабеете. Да верно на мен ми дойде в повече ----годеник на 150 км който няма как да е всеки ден при мен. На 22 години станах и майка и господарка на дома си. а относно дамата която се е изказала за раждането на дъщеря ми мога да кажа само едно ---толяма хапка лапнете голяма дума не казвайте. Аз бях в 3 тия месец когато баща и замина за Испания уж да устрой живота на дъщеря си до нейното раждане но го присърбяха ---- нима да правиш аборт е по разумно? Вие така ли правите. Мечтала съм да бъда майка и за мое нещастие съм и майка и баща. Този негодник я е виждал единствено по интернет и бих казала че и това му е много. Всеки човек преминава през някакъв етап от живота си. Моят е не толкова лесен. Как можете да изказвате тъпи мнения без дори да познавате човека и неговата история. Идва един момент в който от много мисли те обвзема депресия. На 27 г съм а от мен се очаква всичко. Да съм здрава да работя да издържам семейството си родителите който ми помагат да отгледаме детенцето ми. Нима нямам право на живот или малко късмет в любовта?

Зарадвах се че се появи такъв човек и накрая какво ---нямаме шанс да сме заедно. Цял живот съм била с рязко телосложение изкарах си го на глада и накрая какво. ЦЯЛ МЕСЕЦ НА РАБОТА ГО ИЗКАРАХ НА ФАНТАЗИЯ. Един ден на връщане в автобуса получих криза. Задуших се. Усетих престягане в сърдечната област. Нямах сили да извикам за помощ. Цялата треперих. Още като усетих първото пробождане се обадих да ми вземат направление и директно от работническият автобус заминах с кола до близкият град. Докато пристигнем общо пътя от работата до болницата беше около час и нещо. с разни впръскания с вода се пооправих. На кардиограмата не очетеникакъв проблем от там ме изпратиха при психиатър. Чесно казано се почувствах по добре. Разказах си всичко от А-я И може би за това ми и поолекна. Но се оказа че това е моментна болка и се върна по късно отново нещо като бодеж но само в лявата страна и лявата ръка. По късно го изкараха с диагноза Невралгия. а ДВА ДЕНА ПО КЪСНО СЕ ОКАЗА ПНЕВМОНИЯ ОТ ЛЯВАТА СТРАНА ее поне това показа ренгена. Личния лекар ме убеди че трябва незабавно да влезна в болница и с обратния автобус се върнах в същата болница за оставане. От там пък ми забелязоха кардиограмата от кардиоложката и казаха че не е пневмониа а сърце. И така преди няколко дена се върнах от болниццата бях на Холтер уред който е Върху теб 24 ч и записва кардиоритмията и се надявах че всичко ще е добре. Сега след Новогодишните празници пак трябва да остана за няколко дена под наблюдение. Докато бях в болницата ми направиха цялостни изседвания - и сега разбирам че от здравето по важно няма.

Не ви писах коментар след вашите да ви обиждам с нещо ---всеки има право на избор в живота си - НО АЗ ИСКАМ ДА ПОСЪВЕТВАМ ТЕЗИ КОЙТО СА ПО УЯЗВИМИ И СА ПРИЕЛИ ТЕЛОСЛОЖЕНИЕТО СИ КАТО КОМПЛЕКС... НЕ СЕ КОМПЛЕКСИРАЙТЕ ХРАНЕТЕ СЕ ЧЕСТИЧКО НО В УМЕРЕНИ КОЛИЧЕСТВА И КОГАТО ВИ Е НАЙ-СЛАДКО ТОГАВА СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!!! ЗАЩОТО КОГАТО ИМУННАТА ВИ СИСТЕМА ЗА СЛАБНЕ С РЯЗКО СВАЛЯНЕ НА КИЛОГРАМИ ВИЕ СТАВАТЕ ПРИНОСИТЕЛ НА ВСЯКАКЪВ ВИД ВИРУСИ. Около седмица бях на системи и сега си върнах предишният начин на живот за което съм много благодарна :)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1b89b92299
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Браво майче! Бъди жива и здрава, да даде бог живота ти да се изпълни и с много любов, който те обича, ще те обича, без значение на фигурата ти. Нито е красиво да си много слаб, нито пък много дебел. Какъвто си, такъв си си. Сърце да е широко-както казват родопчаните. Между другото, родопчани са много истински хора, гледат реално на живота. Говоря за истинските българи от Родопите. Ако всички следвахме техните правила на живот, щеше да ни е много по-лесно. Поздравления от мен мила, изкарай весело и щастливо, светлите празници! Бъди много, много щастлива!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker