Прегърбена съм.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Прегърбена съм..
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 6908 пъти
Здравейте на 18 години съм и съм прегръбена.. Ходя с присвити рамене напред и не се харесвам. Може ли това да се оправи, ако нося от тези корсетите, които опъват гърба назад? И има ли някакъв начин или упражнения за да се изправя.. Наистина е много грозно за едно младо момиче да е прегърбено, пролетта имам бал и искам да се коригирам до тогава.
Също леглото ми е с мек матрак и потъвам в него съответно даже спя присвита, това оказва ли влияние? Ще се радвам ако ми помогнете :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 51744cb5ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на 14 и също съм леко прегърбена. Като бях по-малка бях доста прегърбена и нашите ме водеха на някакви медицински упражнения за изправяне на гърба. Тези упражнения доста ми помогнаха и се изправих, но след време отново се прегърбих леко. Мога да ти препоръчам да вземеш една точилка и да си я сложиш на гърба, като я обхванеш с ръце. Тоест трябва точилката да ти е под мишниците. Това наистина помага стига да го правиш правилно. Докато седиш у вас и няма какво да правиш ти препоръчвам този метод. Желая ти успах!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 493cb1f238
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо, поздравления за желанието за позитивна промяна. Много се радвам, когато има хора, които се стремят в положителна посока. Аз не съм много вещ в тази област, но това, което имам като наблюдения е:
1) Братовчедка ми имаше лек проблем - ходеше на някаква профилактика, веднъж бях с нея. Там имаше много разнообразни упражнения, като най-силно впечатление ми направи това, че я караха да пази равновесие - това укрепвало някакви малки мускули на гърба, които отговарят за правилната стойка. Може да проучиш това и да правиш подобни упражнения - при братовчедката имаше ефект. Най-добре намери в интернет някакъв набор от упражнения.
2) Вземи си някаква гривна например и я носи - всеки път щом я погледнеш си спомняй за това, че трябва да стоиш изправена. Но и не прекалявай - недей да се изправяш прекалено много, защото изглежда странно. Просто се стреми да не изглеждаш прегърбена, без да минаваш в другата крайност и да се съвсем изпъчена.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 853e5c0cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   ходи изправена и прави лицеви опори, ще се оправиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2942ac9156
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Упражнения, упражнения и пак упражнения и разбира се плуване.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c2a131a98d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Мекият матрак оказва изключително голямо влияние. Трябва да спиш на колкото е възможно по-твърда повърхност. Обърни се към специалист в спортен диспансер в твоя град. Има лечебна гимнастика, която при редовно прилагане, може много да помогне. Ако няма такъв в града ти, можеш и в интернет да потърсиш консултация, има вече много сайтове, където работят страхотни специалисти. Препоръчвам ти BB Team. Прекрасен сайт, но консултациите са платени. Обезателно прави упражнението "котешки гръб" по много пъти всеки ден.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5ee09290be
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Йогата много помага за изправяне на гърба, защото развива сила, гъвкавост и равновесие. Също може с книги на главата да ходиш, но това помага само временно. На мен тези упражнения навремето (ЛФК им викаха) не ми помогнаха, но с йогата има ефект.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d060516fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило момиче, ако чувстваш, че имаш гръбначно изкривяване, отиди на ортопед. Там ще те насочат какво точно да правиш. Ако само си леко с раменете напред значи гръбначните ти мусули не са в форма. това са малките мускулчета между ребрата на гърба ти. Мускулите който придържат гръбнака изправен се тренират най бързо с плуване. Но изправената стойка си е заучаване, затова гривната на №2 може да ти върши работа.
Матракът на който спиш не е от значение. Защото всеки матрак е направен за спане и надали има матрак направен да те изкривява. Повечето островитяни столетия са спали на хамак, това не ги е направило да ходят прегърбени. Преди 300 години цяла европа е спала на твърди дъски и въпреки това пак е имало прегърбени хора. Въобще не трябва да се влияеш от рекламите на матраци, приеми, че всеки иска да си продаде стоката, затова разправя, че неговата стока лекува, гръбначно изкривяване. Ако твоят матрак ти е удобен, значи е добър.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d67a764e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Здравейте, аз сам момче на 16 години искам да ви попитам виждам, че се подгърбвам и тръгнах на фитнес, това ще помогне ли да се изправя и какви упражнения да правя?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker