Пищят ми ушите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121160)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Пищят ми ушите
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 23615 пъти
Моя проблем е следния..
От близо седмица и половина ми пищят ушите. Първоначално беше само нощем, но сега по всяко време постоянно. Като съм на по тихо ги чувам силно. Преди да заспя е гадно и това ме изнервя. Първоначално бяха и двете сега се редуват, ту дясното ту лявото. Всичко започна така. Както си стоях на компа и изведнъж запищяха. Звукът е тънък и не много силен, но дразни и е постоянен, това ме изморява, чувствам умора и не мога да се концентрирам и да уча добре пък скоро ще съм в сесия, студентка съм и работя много с компютри. Мисля че съм се претоварила от стоене пред компа и затова пищят, но незнам на някой случвало ли се е. Тази година май месен имах подобен проблем който трая месец някъде, ходих на невролог, ходих на уши нос гърло, правиха ми проверка на слуха, нищо ми няма. Ходих на психотерапевт и той казва че нищо ми няма и било от умора и стрес... Но аз още се дразня от това и искам да питам някой преживявал ли е подобно нещо???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: d45ee117e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти. Аз съм така от половин година. Дори не съм ходил на лекар и ти благодаря, че си го направила вместо мене и си го споделила тук - значи да не си губя времето и парите при лекари. И аз съм денонощно пред компа. Почти свикнах с този звук, но вечер когато е по-тихо става досадно. Рових в нета преди време и четох за хора, които са така от 3-4 години и казват, че не се лекувало. Причините са преумора( физическа и психическа ), стрес, вариране на кръвното, липса на режим. Случва ли ти се понякога да ти се завие леко свят за секунда? Все едно, че ще припаднеш, но веднага се оправяш? Нека и аз ти бъда полезен - ще ти кажа как "финтирам" досадният звук. Слагам слушалки и слушам музика когато работя с компа. При спане се завивам през глава със шумящи пликчета до ушите. Помага. Успех. ;)))

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 828d2fdef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

3.   Помоли личния си лекар да ти даде направление отново за УНГ и поискай специалиста да ти пусне една натривка нос и гърло за лабораторно изследване.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: b6c1977f19
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   И аз съм така от повече от година. Сещам се, че ми е ставало така като малък и не можех въобще да спя. Аз си мисля че е свързано с кръвното, т. е. или е много високо или обратното, много ниско. Аз съм извън България и не съм се занимавал да се изледвам но скоро се прибирам и ще отида на преглед. честно казано съм свикнал и вече не ми прави никакво впечатление но трябва да обърна внимание защото това е вид предупреждение на организма че нещо не е наред в ежедневието и ако не се вземат мерки ще стане по сериозно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1e68565086
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

6.   Мерси за коментара. Да случвало ми се е да ми се вие и свят. Уча такава специалност в която се работи само на компютри и сега ми се налага да стоя много. Но се надявам, че като отмине този период и спра и си почина едно хубаво, това ще спре, защото при мен е спирало, явно е от стрес...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f0309f3923
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

7.   И аз го имам тоя пробле, на комп бачкам 8 часа с клиенти говоря има доста стрес, в нас постоянно съм на компа и на мене ми се вие свят понякога. Явно наистина това са причините.... Трябва да намерим алтернатива да премахнем стреса фитнес тренирам постоянно но явно не е достатъчно.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4f3d69d198
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   И при мен е така. Не знам какво да правя? Ушите ми пищят само през ноща, но понякога и през деня. В момента ми пищят. Горе-долу мога да чуя телевизора.
За всички, които имат тои проблем да не правят следните неща:
– Да не се надвикват с пищенето; да не си натискат пръстите в ушите с надеждата, че ще спрат пищенето; да не се затваряте в себе си, за да не ги видят другите.
Бъдете смели! Не се страхувайте, че ще си остане това за цял живот!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7d1607ce0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

9.   И моите уши пищяха.
В криза отидох на лекар, оказа се, че кръвното ми е невероятно високо, а по принцип съм с ниско.
И най-странното е, че лекарката, която е алтернативен лекар/ не живея в България и няма как да ви дам съвет къде да идете/, но тя чрез енергии установи, че белите ми дробове са възпалени и оттам имам смяна в кръвното.
даде ми билки за белите дробове, ами аз бях Тома неверни, нерде нерде белите дробове, но проработи.
Усокоих се и сега, като усетя че пищят, вземам нещо за белите дробове и се упокоявам.

Лекарката ми каза да правя бавни разтягащи упражнения за врата, раменете и гръдния кош.
Работи, нядявам се, като съм по сериозна и да го излекувам.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c2791852b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Уши пищят след силна музика или голяма промяна в стойностите на кръвното.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e46d37db2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

11.   Здравейте!

Като взех под внимание броя на преглежданията за няколко години и състоянието, което предизвиква моя шум в ушите реших и аз да споделя какво се случва с цел да бъда полезен и на други хора.

Всъщност единствено коментар 9. ми бе полезен в моя случай и ме накара да задълбоча наблюденията върху състоянието си.

Всичко започна с вирусна инфекция в края на октомври (прихванах от семейството-няма как). Постепенно картината се "замаза", но бодежи в гръдния кош (редки и не много силни) ме караха да си мисля за пневмония. Слагах си лента на устата и носа при излизане навън. Ушите ми писваха незнайно как, но неприятно свързано с "щракане" в областта на сглобката на лявата ми плешка и гръбначния стълб. Стигна се дотам, че през декември отидох при GP-то със съмнения от моя страна за миокардит, което и лекаря ми не подцени и ме изпрати на кардиолог, разговаряйки преди това с него да ме ускори с приема поради "дълбоки" Q-та в кардиограмата. Кардиолога се изсмя разбира се, сне анамнеза, разказа ми за хипохондричния синдром на студентите от 3-ти курс по медицина, но все пак направи ехограф. И така се прибрах в къщи, че няма да мра внезапно, което е по-успокояващо!
Писъка в ушите си стои и истеризира от време на време. За "миокардита" започнах да вземам аспирин в по-сериозен прием 4-5 по 325мг в денонощие, което според кардиолога е дори малко за подозираното състояние и ме попита: "Защо точно аспирин? " "- Ами защото това имам под ръка в петък вечер" отговорих аз. Продължих с аспирина, защото като че ли ми помагаше (не мисля, че беше само плацебо ефект). Дойде "подранилата" грипна вълна и мутиралия "Болзано", който тръшна всички в къщи и мен, сериозно ме притесни за усложнения, във вече абсолютно сигурното за мен белодробно заболяване (съпроводено неизменно от писъка в ушите, който позатихва понякога). Слава Богу за Новогодишната вечер можехме да сме на трапезата с чаши в ръка! Недотам настроени за консумация, но все пак в добро общо състояние, надмогнали втория вирус. Аспирина покрай другите илачи, го бях спрял преди няколко дни, защото имах усещането, че бе пропил клетките ми.. Все пак бактериална пневмония не допуснах, ама ушите си писват (като, че ли по-рядко), когато си поискат. Сега обаче забелязах, че писват като се надишам за кратко на студа без шал (все пак и работа има да се свърши и няма кой друг), а и започнах да приличам на джихадист на околните. Бодежите в гръдния кош и сърдечната област, отшумяха - ще се живее! С изминаване на времето до днес все повече се уверявам, че имам някакъв плеврит с първопричинител вирус, който неминуемо е свързан с неотшумяващия шум в ушите (40% от скоропостижно аутопсираните според руски сайт били с форми на плеврит? ! сиреч плеврита не е рядко срещан). Топло облекло, на катове, разтривки с алкохол, чайове с подбел плюс общи противовъзпалителни, комай ще се живее! Понадишам ли се обаче навън (то пък и пусто студено си е) писват пак? ! Заприличах на Калигула описан от Клавдий задето все му се счувало, че непълнолетен негов роднина все кашлял... чувал го и в другия край на сградата и заповядал да го обезглавят най-накрая? ! Когато напролет напълно преборя инфекцията и шума изчезне, ще споделя ако и аз не се обезглавя заради пищенето в ушите!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 96019a4a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз имам съшия проблем с ушите стана ми от силния звук, преди 2, 3 години не знам какво да права

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 87c837cf3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Здравей, и аз имам подобен проблем, само че не знам в ушите ли е или в главата. Първо ми откриха мигрена, а сега този ужасен шум. Вечер не мога да спя, рядко ми идва сън и то на сутринта, като шума ми е към дясното ухо, където е мигрената. Преди доста стоях на компютър. На ушите ми уж нищо им няма, чувам си, но ми заглъхват. И да, никой нищо не ти казва, говоря за лекарите. Трябвало да минеш хиляди изследвания и т. н., които не всеки има възможност да си направи.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 87c837cf3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Ще помоля да ми изтриете коментар 13, извинете.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9063553381
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Обещах да пиша, когато се стопли времето и ето. По-топло ще стане сигурно през юли или август, но това няма да засегне основната тема-пищенето в ушите. Бавно и постепенно цялата симптоматика започва да изчезва с изключение на пищенето, което е значително по-рядко вече. То, по мои наблюдения е свързано с високата долна граница на кръвното налягане (повишено съпротивление на малките кръвоносни съдове при диастола (отпускане) на сърцето). От многобройните наблюдения (месеци) сега мога да кажа кога долната ми граница е 90, 95 или 100 без апарат – разбирайте интензитета на пищенето и е правопропорционален. Няма пищене – нормално кръвно налягане. Нормалното общо неразположение и отпадналост при събиране на границите е неизменно налице придружено с „музиката” в ушите. Понякога се влудявам и започвам да чета из нета за симптомите на плеврита, с надеждата да разбера кога ще свърши и дали изобщо някога! На кирилица , темата не е засегната съществено. Тук https://patient.info/forums/discuss/pleurisy-duration-15670 англосаксонската общност си излива мъката по темата и разбрах, че трябва да се радвам, че само с това се разминавам. Общопрактикуващите лекари там съвсем не се свенят да поставят диагноза вирусен плеврит. То пък и егати вирусите се навъдиха или ги въдят не знам censored….?!

По важното – същественото пречупване на възпалението, което започна да шари по различни точки на гръдния кош се оказа мазане с маз със салицил и камфора (има доста продукти и за хора) за мастит при кравите (съставът е един и същ с „човешкие” продукти) и мирише ужасно особено за околните. След 2-3 дни не прави вече лично впечатление. Общо 5 поредни плюс спорадични при възвръщане на някои симптоми. С първото намазване се появи експекторация, която преди това бе невъзможна въпреки непрекъснатото желание за това. Ръмжах изкъщи като звяр ама храчка тцъ. От месец пия клеева тинктура 15-20 капки в чаша вода, сутрин на гладно и ям мед – лъжица преди ляганне.

Малко след старта на пчелното третиране, малкия донесе вкъщи летен вирус-агресор и о чудо – този филм го бях гледал, освен инвазивната хрема, бързо си спомних за задуха в покой (кошмари и стряскане в съня), опити за отхрачване, но без резултат, силно засягане на дишането от повишена въздушна влажност и температура, болката в гърба, хрупането на ребрените стави при движение на рамото и неизменното ПИЩЕНЕ на ушите. Слава Богу бързо притихна всичко, пак малко намазване, витамин Ц, някой и друг парацетамол...

Най-важното, което ме накара отново да споделя тук всичко това, с цел други хора да се предпазят, а и потвърдено от англосаксонската общност, е че е необходим ПОКОЙ -нещо което все ми убягваше досега. Идете го обяснете на GP-то та да Ви оправдае пред шефа.... бла бла. Разбрах от личен опит, че интензивното физическото натоварване, включващо раменния пояс, носене на тежести неминуемо водят на следвщия ден до познатата симптоматика като тъкмо сте се почувствали отлично преди това и вече сте решили, че сте добре (следва репликата на Петко Бочаров) и извдъж пак Ви е гадно за кой ли път.

Пчелни продукти, разходки с умерено темпо, плуване и упражнения за разтягане както е казала гадателката... и замирисва на море!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9063553381
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

17.   В допълнение само към последния ми коментар, (че забравих, а го считам за важно) като характерен комбиниращ симптом е чувството на особено овлажняване на подезичието и онова усещане, като че ли все едно сте лапнали батерия от 1. 5v (като малки поблизвахме онези големите от 4. 5v на Никополския завод, а по смелите и 9v пробваха... ) и си я въртите в устата. С други думи - вкус на ток (освен основните вкусове? ! ). Когато останалата симптоматика е по-изразена съответно и този симптом също.
Очевидно възпалението засяга доста тъкани, но нямам и най-малкото съмнение, че всичко е СВЪРЗАНО.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4f9584cb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Според личен опит съм разбрала че всичко е от настинка и по време на къпане когато влиза вода в ушите се получават писъци и бучене в ушите, аз пробвах с капки от алое Вера и ме успокои значително добре,
по 1-2 капки в ушите и с малко памук в ухото така спях вечер!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker