Колко гадно е раждането всъщност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Колко гадно е раждането всъщност
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 4159 пъти
Писна ми да слушам сладникави истории от рода на - колко вълшебно било раждането, било най-хубавия момент в живота на жената и какви ли не глупости, но истината е, че раждането е болезнено и меко казано неприятно. Хубаво е човек да има деца, но природата е измислила жената да плаща прекалено голяма цена за това. Не стига, че трябва да търпим да кървим всеки месеч пак, залади способността ни да раждаме, ами отгоре на всичко и раждането е толкова болезнено и в повечето случаи след него има какви ли не последствия- не мога да разбера защо жените все трябва да сме подложени на някакъв стрес, болки, непхриятни усещания само, заради женския си орган- ами изобщо не е честно. Затова и жените се състаряват по-бързо от мъжете, защото женския им орган в повечето случаи им носи само проблеми- с 2 думи е отвратително да се родиш жена. Природата яко ни е прецакала

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1aabec08d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Скъпа ти откри топлата вода:))))))) но колкото и да е болезнено и противно раждането, няма. по - хубаво от това да бъдеш мама. Половият орган май не ти пречи само при секс, нали :)))))

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f83569b052
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох и аз много пъти съм си го мислила това. Всеки месец по една седмица кървиш и те боли, ти се притесняваш дали си бременна, после в продължение на 9 месеца ти се подуват глезените, гади ти се от всичко и повръщаш, качваш 20 кг и заприличваш на слон, появяват ти се стрии, след това раждаш с невероятни болки, може да има усложнения, може да се наложи да те шият, всичко те боли... След това кърмиш, зърната ти се разраняват, гърдите ти увисват, основно ти се грижиш за децата, домакинството и т. н., към 50 ти спира цикъла, уж да спре това мъчение, а то след това започват супер много промени в тялото ти, състаряваш се по-бързо.. И като добавим междувременно всички предразсъдъци и норми наложени ти от обществото.... Къде по дяволите му е хубавото и вълшебното да си жена??? Никъде. А на мъжете през цялото това време основният им проблем е да се чудят "дали ми е достатъчно голям".
Ако можех да избера, щях да се родя момче.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: fee15fd4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Когато отидох да раждам, също се бях настроила за огромна болка, крясъци и всякакви подобни ужасии. Бах убедена, че ще искам и упойка.
Е не боля толкова, колкото очаквах, даже почти не го усещах. Упойки не са ми слагали, бях съвсем спокойна и адекватна :))
Болезнена менструация също не съм имала и не знам колко и как боли :) Но знаеш ли, радвам се, че съм родена жена, природата ни е създала да понасяме тези болки, а после се забравят много лесно.
Обичайте се :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9fd3fd5d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Абе, тая тема не я ли разискваме тука за петдесети път? Все една и съща ли е авторката? Не се свършват пишман-жените, дето никой не ги е научил какво е женственост, майчинство, святост и за които женската им природа е само орган (! ), досадни кръвни проблеми всеки месец, болки и всякакви ужаси. Кой възпита тези момичета да се чувстват все прецакани от природата и никога да не усетят величието на оня момент, когато вземаш рожбата си в ръце? Защото за тях раждането е крясъци, кръв, ужас, нечовешка болка, а майчинството - увиснали гърди, стрии, излишни килограми, безсъние, среднощен рев, болести, изолация от "истинския" живот и пр... Страшно е....

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6bd20672ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Защо трябва да се измъчвате от подобни мисли, аз съм акушерка и двете си деца съм родила секцио разбира се. То вече е прието със закон, че всяка родилка има право на избор как да роди. Рисковете при секцио не са по-малко от тези при вагиналното раждане. Никой няма да ви окачи мадал, че сте вили 12-18 часа като ранено животно, като може да си го спестите. А си спестявате още куп усложнения на влагалището, които биха били необратими понякога. Видяла съм достатъчно. Ако някой иска да ме пита нещо отговарям веднага.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 38de2e3e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Че е величав моментът, величав е, ама и мизериите докато се стигне до него са си мизерии. Наистина е страхотно да си имаш хлапе, но някой да ти обяснява как бременността е един страхотен период от живото на една жена си е абсолютна лъжа. Поражения винаги има след раждане-степента е различна. Но така е измислено да се появяват човешките същества, а и гадните неща около раждането, стига да не са много гадни де, се забравят. До авторката - пожелай си в следващия си живот да се родиш мъж!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: f83569b052
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №4, ами защото си е така. Да може да има и хубави моменти, ама и гадните не са малко. Аз пък не знам какво толкова се превъзнасяте "женственост, свясост, майчинство".. Който иска да си гледа през розовите очила, който не иска няма.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1ee45aa93b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Айде, айде, а като ак*аш не те ли боли? Извинявам, но жените сме калени и не трябва да се плашим от болка. Природата ни дава толкова болка, колкото можем да изтърпим. Няма по - хубав момент от раждането и самата бременност в живота на една жена. Боли, когато нещо не е правилно, ако слушаш кога да напъваш и се грижиш за еластичността си отдолу с масла, всичко е окей!
Заради такива мрънкали като теб младите жени се страхуват от раждането....

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e3853b8d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И аз си задавам същия въпрос като номер 4. Минат не минат няколко седмици и се пуска тема от типа: колко е прецакано да си жена, колко по-хубаво е да си мъж, колко сме онеправдани, не се ли комплеккирате, че сте жени и т. н.
Последно не разбрах тази тема дали е една от горните или цели дискусия просто на раждането. Ако е първото си има достатъчно такива теми. Ако е второто, всеки сам преценява дали да има дете или не - избириш пред болка и дете, или без болка и без дете - не е честен избор, но малко неща в живота са честни и в повечето случай, за да получиш нещо, даваш нещо - както се казва безплатен обяд няма. Също така никога не съм чула жена да казва, че раждането е хубаво нещо - само съм чувала колко е хубаво чувството след като родиш и видиш детенцето си и колко е хубаво да бъдеш майка, но не съм чяла някой да говори колко му е било хубаво да ражда. По-скоро съм чувала жени да казват, че болката си е заслужавала.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 21558fe399
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Раждането наистина е страшно, нямаш си и представа какво ще се случи с теб, когато дойде момента. Не си сигурна, че ще обичаш това дете, докато не излезе и не го прегърнеш. Но това не е най-страшното, най-страшно е като се прибереш и си нямаш и представа какво ще стане, дали ще се справиш и какво да го правиш този малък пашкул. Ами първите болест, моментите в които плаче от болка а ти си безсилна да помогнеш ЕТО ТОВА Е СТРАШНО. Затова сме жени, защото сме силни и можем да превъзмогнем болката и страха в името на това малко създание, което след време може и да не оцени това което сме правили за него...
Но и на мъжете не им е лесно. Никога няма да забравя как мъжа ми е стоял на терасата и си представям само какъв ужас е изживял от това, че не знае какво ще стане с нас, въпреки че не знаеше че раждам(чакаха го да излезе на другия ден). Не е лесно всеки да очаква от теб да си глава на семейството. И затова един мъж, когато не може да си намери работа се срива.


А за цикъла, заради това месечно кървене жените имат по-дълъг живот от мъжете.
И стига сме се оплаквали: Искаш семейство- РАЖДАШ-боли.
Не искаш болезнен цикъл- хистеректомия - първоначалните симптоми се потискат с медикаменти. А после тялото свиква.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 5d3e06e5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Много се дразня като по филмите моментите на раждането ги представят като мъчение от великат инквизиция и когато някакви "лигли" се оплакват колко болезнено било, за големия корем и т. н. и само плашат жените, които още не са раждали. Аз пък бях толкова щастлива бременна - коремът не ми пречеше, в него беше моето детенце и раждането боли да, но не чак пък толкова - болката се изтърпява, а след нея идват миговете с най-сладкото същество на земята - с твоето бебче. Всичко друго е само мрън-мрън ;)

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1ee45aa93b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Евала на номер 18! Една истинска жена!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6bd20672ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Номер 8 не съм съгласна с теб, при всяка жена болката е различна и няма лигли, аз съм акушерка и съм присъствала и водила много раждания имало е случаи в които жените са губили съзнание от болка и сме им биели шамари да се свестят и да продължат да напъват защото ако бебето престой по-дълго в родилния канал има риск да му паднат сърдечните тонове защото е лишено от кислород. Да раждането е прекрасен момент както казваш но само когато е по книга, а това е много рядко. За болката вече има решения - епидуралната анестезия за вагинално раждане и спиналната за секцио.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 81599580c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не съм съгласна, че за да получиш - трябва да дадеш. Ето в случая мъжете за нищо не се мъчат, не кървят, не раждат, а накрая пак си имат дете и му се радват- изобщо не е честно все за жените да са всичките гадости. Няма никакъв баланс. А освен това след раждането в повечето случаи има поражения за влагалището, секциото пък може да ти създаде проблеми като срастване, да не говорим колко трябва да се пазиш след това. Това ли е големия избор? Мъжете няма нужда да правят избор, не се мъчат всеки месец, нямат толкова много неприятни усещания и точно затова жените изглеждат по-състарени, защото са изтормозени от живота. Този женски орган малко ли неприятни моменти им носи? Малко ли ги унижава в обществото само, защото нямат нещо между краката. Това ли е вълшебния женски живот? Защо трябва да плащаме тази цена само, защото сме се пръкнали жени?

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: e3853b8d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 14 и друг път е имало такива теми и от сега е ясен изходът - ти няма да промениш мнението си, ще се чувстваш вечно онеправдана, прецакана от съдбата и ще се самосъжаляваш, докато други ще се радват като мен, че са жена и няма да променят мнението си. Просто тази тема е доста разисквана във този форум и може да провериш и другите коментари. Там са изредени много неща, които могат да те радват, че си жена.
В отговор на въпроса ти смятам, че бог дал нещо на жените, взел го от мъжете и обратното. Като цяло виждаш нещата доста първично - дори самият факт, че ти като носиш това дете имаш повече "власт" над него прави мъжете по уязвими. Помисли си може ли един мъж да има дете без жена? Една жена пък реши ли да има дете може от първия срещнат да има и да си го задържи без да му казва. Един мъж обаче трябва да обеди една жена да роди детето му (тук приемам, че говорим за самотници, които искат дете). От друга страна, жената винаги е ясно, че е майката, докато един мъж разчита, че жена му е била вярна и честна с него. Ако една жена не иска да задържи детето, един мъж не може да я накара да го задържи и да не прави аборт, дори и той много силно да иска това дете. Една жена дори може да забременее, да замине и никога да не каже на един мъж, че е станал баща дори и това да е примерно добра вест за него. Ако двама души започнат да се развеждат, винаги детето остава при майката освен ако не е няква тотално пропаднала.
И това са аргументите ми свързани само с раждането, а има толкова много други позитиви.
Затова пак ти казвам - в този живот нещата са балансирани, няма черно и бяло има нюанси на сивото.
Ана

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6bd20672ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Съгласна съм с теб 14 ние сме по прецакани от мъжете, а за секциото не е необходимо специално пазене, аз след второто ми секцио изчистих цялата къща в деня в който ме изписаха и се чувствах прекрасно. Тези сраствания за които говориш не са задължителни да се появят, а евентуалната им поява единствено мъничко затруднява оператора при следващо секцио инъче проблем за теб няма. Аз съм 13

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 81599580c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Към №15- пълни глупости. И кои са позитивите ако мога да попитам. Казваш го, просто, защото ти е по-лесно да мислиш така, но истината е, че жените винаги ще си останем прецаканата половина от човечеството. Ще си кървим всеки месец, ще понасяме болки при раждане, ще се клечим на гинекологичния стол - и това ако наричаш позитиви здраве му кажи

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 40892dfcb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Абе вие сте много интересни, да не мислите че мъжете нямат проблеми с пикочно-половата система, клечали сме били на гинекологичния стол, а на тях дали им е много приятно да им бъркат с тръбички по оная работа, при тях прегледите са къде по-сериозни от това някой да ти вкара 2 пръста в оная работа, при положение че там влизат доста по-големи неща. Стига сте мрънкали, да си жена е дар а не наказание.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7fe6469f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ако една жена ражда на всеки 4 години, тя запазва младостта си дълго, защото се сменя ендокринната и система.

Аз родих на 27/ детето си отиде/ после на 34 и на 36 и то без шев или каквито и да е усложнения.

И това е, защото много исках да имам деца и защото го обичах, преди да дойдат на този свят.

Освен това, четох много и, нека всички, които не са раждали да знаят, напъните са, все едно АКАШ< а не корема да напъваш. Затова, на Нова година, усетих, че бебето идва, аз не пипнах нищо от новогодишните вкусотии, а пиех разхлабителни, за да изчистя дебелото черво. Подготвих се, изчистих се, нямаше нужда от клизма, бях готова, контракциите си дойдоха естествено и бебето излезе преди да дойде доктора. На 36 бях!

Сега съм на 50 и разбирам, че страха е голям проблем за родилките.

Аз четох една френска книга, тя имаше илюстрации, как се движи бебето, какво става и аз бях СЪВЪРШЕНО спокойна. Мобе би и затова бебетата ми беха спокойни после.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 81599580c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Към №18- ти явно нищо не знаеш за гинекологичните прегледи. Първо освен 2 пръста ти се вкарва и спекулум, който е студен и те разтваря, което е доста неприятно, а освен това може и да боли. Като цяло оная работа при жените все е свързана с разни гнусотии.

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2a81bbd013
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Здравейте, напълно съм съгласна с N:15. Аз съм на 27 родих на 22 с епидурална упойка и не съм имала никакви проблеми, даже таткото присъства на раждането от което съм много доволна, защото може да не е усещал, но поне е видял. И не разбирам смисъла от оплакването ще промени ли нещо? Аз мисля че жените са избрани да ражгат и да се грижат за децата, защото са по силни психически. Освен това МАМА ме кара да се чувствам прекрасно прегръдките, целувките, ласките към мама винаги са повече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2c0df805f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Както винаги истината никоя жена не иска да си я признае- а тя е, че живота ни е много повече изпълнен с простотии и неприятни моменти, но сме длъжни да ги търпим само, защото сме жени. Това ни е отредила несправедливата природа

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9fd3fd5d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Абе, 22 е много странна жена. Защо си мислиш, че всички тука виждаме ТВОЯТА истина, а пък не искаме да си я признаем? Лелее, добре че не ми се налага да живея с човек като теб - абсолютно убеден в правотата си и през ума му даже не минава, че хората може да мислят различно. НЕ, само тя знае единствената истина, пък всички други се преструват. Ми страдай си от несправедливата съдба, ама не обиждай Жените, като мен, които се гордеят с женската си природа. Колкото и животи да имам, всичките искам да съм Жена. И никак не се преструвам. Страдай си, ядосвай се, но не обиждай хората, които не мислят като теб.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6bd20672ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Км 19 ако една жена ражда през 4 години не само че няма да си смени ендокринната система, ами ще си прецака половата система. Ти като си родила 3 деца не усещаш ли разлика в секса, чувстваш ли че не е както в началото. Като се има в предвид заглавието на темата, според мен гадно всъщност е вагиналното раждане а не раждането по принцип, защото в повечето случаи ти прецаква целия живот. Аз съм раждала 2 пъти секцио, но имам приятелки осакатени за цял живот ходят да си правят пластики на влагалище и какво ли още не, защото са се променили. На мъжете не им харесва това, на жените също човек трябва да бъде далновиден и да мисли за напред

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2c0df805f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   №23- голяма лъжкиня си. До такава степен си свикнала с тъпия си женски живота, че чак е почнал да ти харесва, ама чак пък всичките животи да искаш да си жена - хайде моля ти се-Всяка средно интелигентна жена знае, че живота на мъжа е много по-готин и безгрижен и най-вече лишен от женски проблеми като мензиси, раждане и какво ли още не

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9fd3fd5d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   От 23. Тука единствената истина я знаеш ти, авторке! Аз нямам даже средна интелигентност. Къде ще се меря с теб, с твоята прозорливост, правота и висок интелектуален потенциал! Даже не си и помислям. Аз съм едно нисше същество, ограничено и ощетено и затова си харесвам женската съдба. Но пред авторитети като тебе онемявам. Ето, въобще повече няма да се обадя даже! Само със страхопочитание ще следя от тук, отдолу, от калта, мъдрите ти мисли и ще се уча. Не всеки ден се срещат интелектуални гиганти като теб и моментът не бива да се изпуска.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2c0df805f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Към №23- ами да, единственото, което можеш да направиш сега е да смениш темата, защото иначе разбра, че е тъпо да защитаваш женския живот и гадната женска съдба. Ти явно си поредната мазохистка, която и е приятно да я боли, да кърви и да се чекне на гино стола.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 651bcc8af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   ами има жени, които не искат деца, и са лекарки... ясно защо... или искат само едно.... и не искат повече....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker