Евтаназия ... дали ще се намери хуманен човек, който да я приложи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (89870)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (20831)
 Секс и интимност (10501)
 Тинейджърски (19459)
 Семейство (4403)
 Здраве (7338)
 Спорт и красота (3842)
 На работното място (1876)
 Образование (5263)
 В чужбина (1177)
 Наркотици и алкохол (868)
 Измислени истории (713)
 Проза, литература (1427)
 Други (12000)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Здраве

Евтаназия ... дали ще се намери хуманен човек, който да я приложи?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 5121 пъти
Аз съм за евтаназията.
Доказах това преди няколко години, когато моето болно, старо кученце се измъчваше неимоверно. Приспах го.
Много болка изпитах и досега плача като се сетя, но така беше по-добре и за него, и за мен.

Сега аз се нуждая от евтаназия. Но аз съм човек и държавата ни е "хуманна", не разрешава да си ида тихо и спокойно по собствена воля.

Тук и сега, имам предвид родната България, е по-добре да си мъртъв, отколкото болен. Заявявам това с цялата отговорност, на която съм способна! Не сам отчаяна, но съм много, много огорчена и не виждам смисъла да остана.

Християнски свят отрича самоубийството, но ако Бог беше такъв човеколюбец щеше ли да допусне толкова мъка, нищета и отчаяни да се ширят по земята? !
Болна съм. Рак. Страшна диагноза! Преди година и половина, когато ми съобщиха реших, че нямам друг изход освен борба. И се започна операция - 3000 лв. Грешна хистология, защото там не предложих пари. Грешката при хистологичните изследвания ми костваше и другата гърда. Останах без гърди заради лекарска грешка. Три химиотерапии вместо шест, защото не предложих пари онколога при химиотерапиите. Платих за частен прием при същата лекарка, но това не помогна - най-вероятно очакваше много повече. За протокол, пред ТЕЛК висях пред кабинета й четири пъти - почти се бях отказала да се явявам на ТЕЛК.

Ужасяващо е да почувстваш как лекари-онколози гледат на теб като на средство за допълнителен доход, а ти очакваш помощ и поне мъничко съчувствие!

С тази диагноза просто те отписват и ако могат да си докарат някой и друг лев за сметка на трагедията ти - добре дошло! Знам, че звучи като филм на ужасите, но за огромно съжаление е истина!

Най-вероятно неадекватното лечение доведе до проблеми с матката и яйчниците. Сега предлагат да отстранят детеродните ми органи. Нямам гърди, нямам яйчници, нямам матка. Принудително навлизам в менопауза и нервите ми се опъват да скъсване - това е перспективата, която ме очаква.

Ако ще живея, искам да бъде достойно. Това, което ме очаква е жалко съществуване, висене пред лекарски кабинети, опити за някакво уж лечение и много, много унижение. Затова казавам: по-добре мъртъв, отколкото болен. Здравната система ни обрича на бавна евтеназия - това е факт.

ИСКАМ ДА СИ ИДА ДОСТОЙНО! Без болка, без лекарска "помощ", без унижения и съжаления. Искам да си ида тихо, кротко, спокойно.

Има ли идея някой от вас как да се случи това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1ffd6b51dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Съжалявам за случващото се около теб. Наистина държавата ни не е нормална, а в много случай се чудя защо нашите лекари са решили да учат медицина и да стават лекари. Не би ли трябвало това да е най-хуманната професия? Нали затова полагат Хипократовата клетва? Просто и те станаха комерсиални, и те пет пари не дават за човешкия за живот, а дори те ме дават парична стойност. Нима животът може да бъде оценен и разпродаден? За съжаление много ни е сбъркана ценностната система, сбъркани са ни мотивите за учене, сбъркана ни е държавата. Думи нямам да опиша мислите си и да коментирам проблема ти.

Иначе що се отнася до евтаназията обективно от една страна съм за нея, а в друга силно против. Има много хора, които неправомерно биха използвали легализирането на евтаназията особоно спрямо възрастни хора, пенсионери - един вид е легализация на убийство, което не винаги ще е с позволението на болния или стария, но ще се използва като оправдание и извинение.
Иначе си права. Но освен да ти кажа горе главата и да продължаваш да се бориш друго няма какво.
Ана

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f3482925cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   госпожо рядко ме впечатляват историите тук но вашата споделена искренно ме трогна. истина е това за лекарите особено към тежко болните и все пак моля борете се за себе си то в крайна сметка човек винаги така или иначе си отива но отгоре уж ни е дадено да поживеем да се порадваме и на живота в белите му и черни краски. знам че е трудно особенно на онкологично болните но знам че вероятно имате семейство което ви обича и държи да е с вас и сред вас. искренно пожелавам да намерите и сила във вас да преодолеете не лекия път за разрешаване на този сериозен здравен проблем.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fb2c7182fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Свържи се с доц. Нася Хаджиева. Аз лично съм виждала случаи пред кабинета и от които онемях, имаше хора с диагноза рак на мозъка, с безброй операции и химиотерапии, бяха добре, живееха нормално. Лекарството и се поставя след тези лечения.

Знам, че искаш друго в момента и не ти е до поредното лечение, но се бори за себе си и за хората с тази диагноза, които ще прочетат историята ти. Никой не може да разбере болката ти, защото само ти си я изпитала, но не се предавай на болката.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 251fe40562
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Най-безболезнения начин според мен е в гаража, в колата, запален двигател, хубава музика, изгорели газове, сън.... за винаги. Съжалявам

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 94ae9e5bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Защо не попиташ семейството си, какво мислят те? Знаеш ли какво ще им причиниш, ако се самоубиеш?!

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e02207abf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Скъпа Анна,

замисляла ли си се, че евтаназията е в абсолютно противоречие с Хипократовата клетва?

Авторке,

ти си в постоперативен шок, все още. Хистеректомията по никакъв начин не би премахнала достойнството от живота ти. Ти предварително се обричаш на смърт, но от друга страна, никой не ти гарантира, че болестта ти ще рецидивира, нали? Имам страшно много познати с мастектомия - и с тотална, и с частична, и с радикална. Две от тях са и с хистеректомия. Радват се на живота си, защото, минавайки през всичко това, си дават сметка колко ценен е той!

Аз съм ото другта страна на бариерата-борих се 34 дни, в западноевропейска болница, за живота на мой изключително скъп човек. Борих се против закона за пасивната евтаназия. Тази битка я спечелих, но не успях да се преборя с лекарите, за които статистиката определя кои болни се лекуват, и кои-не.

Друг е въпросът, че такива като теб постъпват крайно егоистично-мислят само за себе си. За тези, които са около теб и те обичат помислила ли? А още повече, че ти определено не си обречена - поне за сега. Желая ти от цялото си сърце, да промениш мнението си и животът ти от тук насетне, да ти докаже, че си взела правилното решение! Дано хистеректомията да е последната ти "битка" с болестта ти, в която да си победител!

Холи

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a9cc923b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Бори се! Но тъй като винаги съм подкрепяла евтаназията, когато е наистна желана: хероин. еднократно.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2d52d9a098
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Съжалявам авторке, но темата ти събуди у мен доста въпроси, който важат само за Бг. Например:
Защо когато сме болни очакваме помощ и съчуствие от лекарите, а когато сме здрави не им съчувстваме на тях, за условията им на труд и заплатите им?
Защо очакваме от лекарите да са безгрешни, а ние грешим всекидневно?

Защо държим санитарките в болниците на минимална заплата а очакваме от тях да ни сменят памперсите, когато не можем да ходим, или да ни хранят когато не можем да си движим ръцете?

Защо мед. сестрите ни са на 450лв заплата, а очакваме от тях знания, висше образование и съчувствие? Защо позволяваме да имат по 1лв надник за нощен труд, доскоро и по 50ст?

Защо обвиняваме здравната система, като ние сме позволили тя да е такава?

Нима не ние българите позволяваме да има хора с неплатени здравни осигуровки, лекуващи се на наш гръб? Нима не ние българите се съгласихме, дълговете на неплащащите да се опрощават и те да дължат само за последните 3 години? Тоест срещу по-малко от 700лв всичко им се опрощава.

Гледах снощи репортажът на господарите на ефира за дискириминацията на инвалидите и видях, как здрави хора не помагат или съчувстват на инвалиди, сякъш на тях е невъзможно до им се случи да ослепеят. Как искаш някой да помогне и да съчувства на теб, като всички българи сме такива, докато не ни се случи на нас, не ни засяга чуждия здравен проблем. А когато ни се случи вдигаме олелия и крещим с пълно гърло "не ни съчувстват" "не ни помагат", сякъш докато сме били здрави, поне веднъж, сме защитили или помогнали на този от когото сега искаме помощ!!!

Трябва да се стегнем и да спрем да мислим, че на този свят някой ни е длъжник. Повечето българи плащат по 200лв годишно за здравни осигуровки и срещу тези пари искат напълно безплатно лечение и лекарства, както за тях, така и за пенсионерите и за всички деца до 18г. и за неработещите и за неосигурените!? Няма как срещу 200лв да се осигурят здравно 4-5 човека? Нали си съгласна с мен, че на всеки един работещ човек, плащащ осигуровки в бг, се пада да осигурява здравно, поне двама пенсионери, поне едно дете, половин инвалид, половин затворник и един безработен ром. В България в момента официално работят 2мил души от който 770 хил в администрацията, значи 1, 2 милиона души произвеждат реално продукт. Искаме със здравните им осигуровки да лекуваме 7, 5 милиона, но нещо не се получава. Защо ли?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6da640886b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Абсолютно подкрепям Холи!

Ray

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c9d8b933c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не съм болна, но съм си го мислила че ако някога се разболея няма да се боря, ще оставя за 6 месеца рака да ме унищожи. Предпочитам го от това после, ако спечеля битката да се чувствам като половин човек и да се срамувам като гледам хората как ще ме гледат със съжаление! Вуйна ми почина от рак на панкреаса, нищо не помогна съсипа я психически и физически, почина в ужасни мъки. Една съседка пък се "пребори" с мозъчен тумор, сега се държи като олигофрен и повярвай гледката е плачевна, когато състрадателните хора и се притекат на помощ да и подадат едната дръжка на пазарската чанта, защото тя е хванала само едната и покупките и падат или дебнат че портмонето и е откопчано и стотинките падат, да спомена и децата които я сочат с пръст и се подиграват. Ужасно е. Бъди благодарна, че си още с разсъдъка си. Не разбирам хората като теб- имала си избор още в началото. Избрала си борбата, тогава се бори и носи пораженията от тази битка докрай. Да умреш е най-лесно

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1c2d32a724
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Поинтересувай се, какво е това Нова Германска Медицина, разработена от Рике Герд Хамер.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 43bfca3e66
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз съм ЗА евтаназията. Някъде в Европа е законна, но май е скъпо. Как може един човек да няма право на това елементарно "удоволствие" когато е болен.

Факт е също, че тогава е най-ценен за фармацефтичната индустрия...

Иначе към авторката - защо не пробваш малко по-различен подход - тип Емилова и т. н. Проблемите за които говориш се КОРЕНЯТ в лошото хранене през годините. Но все пак си заслужава да опиташ тъй като шансовете в дългосвочен план превъзхождат възможностите на стандартната медицина.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 46274029a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Подчертавам, че съм съгласна с номер 9.... пристрастна съм, тъй като самата аз съм медицинска сестра. Ще ти споделя и моят опит. Аз самата съм оперирана от рак на матката, на 40 год възраст ми премахнаха оперативно матката и яйчниците. Сега страдам от ранния климакс, но съм ИЗЛЕКУВАНА! Операцията ми я направи познат гинеколог, но си платих за избор на екип, нищо, че съм медицински работник. И нямам нищо против това, държа да отбележа! След като си избирам оператора, много ясно, че трябва да компенсирам. Явих се на ТЕЛК при абсолютно непознати лекари, в онкологията, не съм ги чакала повече от 15 минути и съм ходила там ВЕДНЪЖ, на определения ден, малко преди определения час. Никой не е направил и най-малък намек за плащане или да ме размотават, та сама да се сетя да им плащам!!! Чувала съм за подкупни лекари и лошо отношение, аз самата съм се сблъсквала с такова, но никога в Онкологията!

Сега, на въпроса. Туморът на гърдата е естроген- зависим, сигурна ли си, че не са ти предложили операция на матката и яйчниците по тези съображения? С думи прости, като се премахнат естроген- продуциращите жлези (яйчниците), се предполага спиране или ограничаване на процеса в гърдата. Милиони жени има по света без детеродни органи по различни причини, някои от тях са и без гърди, една от тях е сестрата на майка ми, която вече близо 20г живее след операциите на гърдата и за премахване на детеродните органи нормален живот! Да, не е същото, но е ЖИВОТ, и то не лош! Питай се какви са ти прогнозите да оцелееш, питай и лекарите. Ако шансовете ти са добри, благодари на Бог, и се усмихни на слънцето! Има пластики и куп други възможности, които не би имала, ако си мъртва!

Ракът на панкреаса е съвсем друга бира, някой го беше споменал в постовете по-нагоре, и то по простата причина, че е невъзможна радикална операция - без панкреас ще умреш даже по-бързо, отколкото от рака. Но ти имаш шанс, окуражи се сама и не се давай! Евтаназията, която и аз подкрепям иначе, е за безнадеждно и неспасяемо болни - ти не си такава!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a7dcfdca9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз също съм с рак на гърдата и вече три години се боря с това, но не съм се предала. Сега съм в ремисия, благодарение на адекватното лечение. Не трябва да се отчайваш, защото си вредиш. Членувам в Клуб за борба с рака, който много ми помага в борбата с това чудовище и се чувствам добре с хората, които се борят с тази болест. Опитай и ти, по-лесно ще преодоляваш всичко. Иначе и аз съм за евтаназията, когато вече не се издържа на болките. Но докато това не се е случило, не го мисли. Изживей си останалия живот пълноценно, като си доставяш положителни емоции- по-леко ще го преживяваш. Успех в лечението и само позитивно мислене.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 27590b32d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Редовните клишета по нагоре! А някъде и бруталност. Думата егоист изобщо не е подходяща за случая и за авторката. По същата логика може да се каже егоисти и на близките.
И аз съм в ситуация в която искам да можеше да се възползвам от евтаназия, за съжаление е трудно.
Само Ако имаше някой добър човек като онзи д-р Джак Кеворкян.
Живота е прекрасен стига да си сравнително здрав и можеш да водиш що годе приличен живот. Не идеален, а приемлив.....а не ад от болки и унижение.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f1eaaaf854
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   По-добре не прилагайте съвети като този за хероина и за колата в гаража. За хероина - не се знае какво ще има в тази случайна доза и как ще реагира точно вашият организъм на нея. За гаража - първо, казват, че се случва двигателят да изключи или някой да дойде в гаража, да ви завари и да ви прекъсне по средата. Резултатът за вас може да бъде тежки мозъчни увреждания до живот. Газът може да отрови и невинни хора. Да допълня. Не се препоръчват и токсични растения, нито пък битова химия от типа на белина. Всеки, който е опрял до евтаназия, да проучи отлично източниците си на информация (има и достоверни такива, не на български език) и методите. Да не взима евентуално осакатяващи го решения с лека ръка. А не е ли най-хубаво, когато болният има много силни постоянни болки, да му се изпишат все пак някакви обезболяващи (морфин и подобни). За тези, които не знаят - в момента палиативните грижи за такива болни (изключваме онкоболните) в България са равни на нула. Ще ви оставят да се мъчите като куче, това е истината.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e5115d1915
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Искрено Ви съчувствам и съжалявам, че не съм лекар, за да Ви помогна, но не губете вярата и куража. По принцип нямаме право да отнемем нещо, което не сме си дарили сами. Помислете за хората, които Ви обичат и се борете и молете, дори всяка надежда да Ви изглежда неоснователна!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 65156397a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Животът на всеки човек си е лично негов и той има правото да постъпи с него както си иска без да се съобразява с никого. Не вашите близки, а вие ежедневно страдате от рака нали? Ето защо те нямат думата. Казвате, че християнската етика отрича самоубийството. Така е, но тя отрича и евтаназията. Няма как единия метод да бъде по-морален и по-християнски от другия. Затова, ако няма шанс за вас, ви съветвам да погледнете отвъд християнския морал. На ваше място не бих харчил цяло състояние за скъпо лечение, което само ще удължи живота ми с няколко години. И то това живот ли ще бъде? Аз не бих карал близките ми да страдат като ме гледат как чезна ден след ден. Животът си заслужава само ако е пълноценен, само и единствено тогава.

Разбира се, изборът си е единствено ваш. Нека никой друг не бъде държан отговорен за него.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c41eb00bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Изцяло съм ЗА евтаназията.
Всеки иска да живее достойно и нормално, а не в болка и унижения.

Питаш как да го направиш? Братовчед ми го направи на жена си, тя го беше помолила да го направи когато стане нетърпимо, и той го направи - с една спринцовка с морфин. Не знам подробности... най-добре е както в неговия случай, да го направи някой твой много близък, тогава, когато е ясно, че няма спасение, за да се спести болката... тук държава, лекари и тем подобни неща не играят... сами се справяме, кой както може.

Смъртта не е краят, бъди сигурна в това. Умира само тялото, но ние не сме това тяло.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f78cc5a94c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Безумни неща се пишат тук. Животът не е наш. Нито ние сме си го дали, нито ние имами право да си го отнемем. Стават и чудеса. Известни са хиляди случаи на изцеление, за които науката няма обяснение. Освен това, ако животът не свършва тук, както се казва в коментар 20, то каква е гаранцията, че мъчението няма да е по-ужасно отвъд. Не случайно самоубийството или убийството спадат към смъртните грехове. Хората, които отговарят на един страдащ човек с предложения да си отнеме живота вместо с думи на кураж и надежда трябва да са останали без душа и сърце. А надежда винаги има, повярвайте! Работя с болни и съм видяла многобройни случаи, когато безнадежно болни са оздравявали.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c5803c2ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Танатос = смърт ---> евТАНАзаия. По един или друг начин да се лишиш от възможността за щастливо бъдеще е равносилно на брутално убийство, не на кой друг, ами даже на самата себе си. Заслужава си да продължиш, защото не знаеш на какво можеш да се натъкнеш по пътя. Съветвам те да намериш нещото, което те мотивира (дали да помагаш на другите; дали да изпълняваш life-list - неща, които трябва поне веднъж в живота си да опиташ; дали да се занимаваш с деца; дали да се посветиш на някакво хоби), просто не се отказвай... Пък, ако ти е писано... Поне няма да лежи на твоята съвест (а и на тези на близките ти).
Единственото предимство на "бялата смърт" пред простото самоубийство е както по-горе бе споменато - запазените органи. Може би затова съм ЗА.
Съжалявам, че говоря на "ти", но начина, по който си разказала своята история, ме накара да те чувствам близка... Искрено ти пожелавам да не се сблъскваш с повече такива премеждия!
Ще чакам отговор с положителен напредък. :)

Марти

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8d37e44e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Свекърва ми има рак на панкреаса. Отвориха я затвориха и толкоз. Няма шанс. Сега какво как да й помогна. Боли ме и ме е страх какво я очаква. А тя е толкова добра не заслужава мъките за които чета. Помогнете ми със съвет как да се справим.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a8458d6c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До 24
По-горе писах коментар под номер 14. Скъпо момиче, можете да опитате гладолечение, масло от канабис, въобще каквото се сетите, защото лекарите явно не могат да й помогнат. Нещо, което е много важно - жената не бива да бъде оставяна да се измъчва денонощно от болка! Консултирайте се с онколог, може и с анестезиолог, който работи в Онкологията за това, как да обезболявате жената. Грижила съм се за такива болни и основната ми задача винаги е била да не ги оставям в мъка и болка, да помагам, доколкото от мен зависи. Ще й изпишат Морфин или лепенки с Фентанил, които са по-добри от гледна точка на това, че няма да сте зависими непрекъснато от медицински сестри, които да й правят инжекциите. Ако много се измъчва и няма шанс за подобрение и излекуване.... не знам, всеки решава в своя си случай. Ако беше моя близка, щях да й помогна да не страда. Бог да е с вас, да ви закриля и напътства по трънливия път!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8013e8a5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   По грешка натиснах гласуване за коментар 20 вместо за 21, защото са така глупаво подредени и не ми дава да го махна сега. Естествено, че съм ПРОТИВ евтаназията. Да си за нея е безумие и коравосърдечие.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b35858e9af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Доколкото съм чувала, в Швейцария има такав практика. Неизлечимо болните хора могат да отидат в специализирана болница/не знам дали е подходяща думата/, където ги вкарват в анестезия от която просто не се събуждат. Имат право те да преценят и да решат кога. Вероятно цената на тази услуга е чудовищна. Тук в България обаче това е предумишлено убийство и едва ли ще намериш разбиране и съдействие по въпроса.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 74dd390621
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Аз съм напълно ЗА евтаназията и на животни, и на хора. Писна ми от този псевдо хуманизъм, че „трябвало да живееш, каквото и да става, че можело да си щастлив и дръ-дрън“.
Който иска да живее, нека живее. Който иска да умре, трябва да има правото на смърт. Не може да се мъчиш, само заради глупостите на човечеството.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker