Вреден начин на живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вреден начин на живот
преди: 15 години, 17 дни, прочетена 4828 пъти
Здравейте!
Знам си аз, че не правя добре и че няма да е зле да си направя една профилактика, но нека да споделя и с вас какви ги дробя.

Мъж съм на 28г. Работя интелектуален труд. Работата ми е много отговорна и в никакъв случай не е лека или рутинна. Подложен съм на ежедневен стрес и хабя много нерви на работното място. Пуша между кутия и две на ден. Пушач съм от десет години. За да се отпусна от напрежението трябва да пия всяка вечер. Не минавам с по-малко от 200гр. концентрат на вечер. Ако изляза навън /правя го само петък или събота вечер/ си пийвам и повече. От години закуската ми е силно кафе, изпито с две цигари. Доста често пропускам обяда, защото нямам време или пък хапвам нещо готово на крак. Понякога вечерям само салата с ракията.

Мисля си, колко ли ще изкарам с този начин на живот. Знам, че имам много пороци и не живея здравословно. Засега не усещам някаква негативна промяна в състоянието си, може би защото съм относително млад. Но пък знам ли още колко време може да се продължава така.
Какво бихте казали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 17 дни
hash: 5f162448b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма такова нещо като напрегната работа. Без значение дали е умствен или физически труд. Работата си е работа, а напрежението го създават хората.Щом усещаш напрежение, това не е добре, вземи мерки. По това, което пишеш разбирам, че си специалист: потърси си същата работа на друго място, може там да е по-спокойна атмосферата. Пак ти казвам, от хората идва това, не от друго. Една работа може да се върши и без изкуствено напрежение, дори е много по-добре, по-добре и по-ефективно се работи без излишно напрежение.

Не пий алкохол, това също утежнява нещата. Ходи сред природата, в парка или в гората.Или извършвай някакво движение - ходи пеша, на фштнес, плуване, има варианти...
Но не в няква кръчма или ресторант, и да пиеш алкохол. Ще има лоши последици, за съжаление, необратими. Добре е, че си даваш сметка за проблема, значи, имаш желание да го разрешиш

 
  ...
преди: 15 години, 17 дни
hash: fb2c31c579
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, току що прочетох живота на баща си. Всичко, което си описал, той го практикуваше...
Сутрин силно кафе с няколко цигари, често пропуснат обяд и ракийка вечер.

Да знаеш, че с този начин на живот, рано или късно ще отблъснеш хората покрай теб. (Поне с мен беше така, не можех да търпя баща си, поради причините изброени по - горе). Сега си млад, ще си развалиш здравето. Ами като се ожениш (ако вече не си го направил, но все пак никъде нищо не е споменато)? Ами като създадеш семейство? Мислиш ли, че на децата ти ще им е приятно да те гледат такъв?

Промени се докато е време... Сам разбираш, че вредеш на себе си, сега е времето да промениш нещата - не му мисли...

Например, пии малко по - слабо кафе сутрин, не с две а с една цигара. Колкото и да нямаш време за обяд, можеш да отделиш 10мин. и да се нахраниш като хората. А вечер вместо да разпускаш с поредната чашка, опитай по друг начин. Излез навън в някой парк, например... там атмосферата е много по -приятна от колкото запушена стая и мирис на алкохол...

Опитай, можеш да постигнеш много неща, стига да имаш желание.
SFA

 
  ...
преди: 15 години, 16 дни
hash: d6eb6bc5ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Я се огледай хубаво - тука нещо в работата не е в ред - явно тая среда не е полезна за теб щом те подлага на тоя стрес. То че хубаво няма никъде е ясно, все ще се намери някой слабообразован с улично възпитание да ти трови нервите. Явно те товарят повече за сметка на някой свой недодялан келеш(ка) , а ти изнемогваш и въпреки това работиш упорито. Работа се намира - здраве не. Лошо няма да си пийнеш 1 ракия вечер, някъде четох, че даже е полезно особено ако е истинско уиски. Пушил си бил- ами хайде гледай да не е повече от кутия, но поне закуси нещо преди кафето, че жална им майка на бъбреците ти. Хубаво е че мислиш по въпроса- желая ти късмет !

 
  ... горе^
преди: 15 години, 15 дни
hash: 4b31c835da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с SFA, такива хора са отблъскващи. И моят баща беше същия - накрая се пропи и почина на 44 год - мир на праха му.

Отдели повече време за релаксация - ходи сред природата, на чист въздух, движи се повече, освобождавай се от стеса дори съзнателно без цигари и алкохол. Аз също работя в изключително стресова среда и единственото, което ми помага е природата и съпругът ми.
Опитай се да се погледнеш отстрани.
Успех

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3a34f3aa53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пич, пушкай си цигарките и си пий кафенцето! Доказа се, че до половин-1 кутия цигари на ден и до 1-2 кафета не вредят!
Само намали ракийката-по веднъж на 1-2 седмици по 1 чашка не вреди!
По-добре, отколкото да взимаш джойнтовете, които са толкова вредни и навсякъде тръбят колко били полезни!
Освен това, така ти си почиваш от стреса в работата, а иначе о довършат, и моя баща винаги така е бил, още е жив, но стреса в работата и грижите, наднорменото тегло, а не дуго, може да го довършат, а и високото кръвно и това, че често си попийва алкохол.
Иначе хората на интелектуалния труд винаги пушат, още повече, че се откри, че в цигарите не вреди никотинът, а катраните-винаги гледай да са с по-малко показатели на катраните! Другото, което се откри за цигарите е, че леко повишават умствените възможности и концентрацията!
Е да, вредят на дишането, но ако от време на време -например веднъж седмично-се разхождаш на чист въздух и
си поемаш дълбоко въздух-дробовете ще се изчистят. Има и много други начини за пречистване на дробовете, чрез дишане на лавандуловите изпарения от чай например.
Също така не позволявай да наддаваш на тегло, нито да падат рязко границите на кръвното-по принцип цигара с кафето върви най-добре(аз така правя), защото цигарата спада кръвното, а кафето го покачва.
Може да се прочетат хиляди статии за съставките на тези неща-и в Интернет, и в Уикипедия, и навсякъде може да се разберат мненията и дискусиите на различни хора дали кафето и цигарите вредят-разбира се кое от кое по-противоречиви.
Ако влезнем в детайли, най-вредни са всички видове наркотици(и джойнтът, разбира се), и алкохолът също(всички видове алкохол, дори и бирата), а много по-безобидни са каето и цигарите, но навсякъде се тръби обратното. Защо?
1-защото степента на пристрастяване към алкохола и наркотиците е много по-голям и е много по-лесно разпространението им сред потребителите, а оттам и печалбите са много по-високи.
2. -ЕС и САЩ вече се чудят как по-бързо да уморят или да ''приспят'' и без това глупавото и невежо българско население и стабилно успяват дотук с тази политика
3. -хората, които не пушат цигари и не пият кафе обикновено са наркомани или алкохолици!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker