Булимия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Булимия
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2803 пъти
Аз съм момиче на 21г. От доста време съм обсебена от мисълта да отслабна. Всъщност не помня период от живота си когато не съм се притеснявала за теглото си. Да, дори когато бях десетгодишна. От началото на септември страдам от булимия. Дори всъщност не знам, сама не мога да си поставям диагнози. Просто ме е страх да не надебелея и също така искам да отслабна. От няколко месеца повръщам, след като ям. Ако ми се струва, че е много или не е по диетата ми. Старая се просто да намаля храната, но не винаги се получава. Гладувам и обичам това чувство. Кара ме да бъда доволна от себе си. Опиянява ме чувството на контрол и да гледам как тялото ми се трансформира ден след ден. Обичам когато костите започват да прозират. един грейпфрут за закуска и два домата за обяд са достатъчни за мен. Веган съм. Ям само плодове и зеленчуци. Месо по принцип не ядях. А ако ям нещо друго от животински произход повръщам. Всеки ден. Това не означава, че цялата храна си отива. Висока съм 173 см. и тежа 59кг. Когато започнах след нова година бях 69. Толкова дебела, че не знам как съм се търпяла изобщо. Постоянно гледам блогове, със снимки на слаби момичета и искам да съм като тях. Във всичко друго се провалям, с нищо не се справям и това е моето спасение. Знам, че имам проблем, но не искам да бъда дебела, искам стана поне 55кг и тогава просто да ги задържа и спирам. Но не мога и да чакам, нямам търпението! Да си върна предишните килограми- никога! Бих гладувала цял живот. Не искам да спирам, на никого не съм споделила за това, не мога и да го направя, защото не искам да ме спрат. Но наистина ми се искаше да го споделя пред някой.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 22da1d6bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С не ядене не става само, трябва да се движиш много. Всеки ден вървя по 2 км ходене на работа и 2 км връщане в къщи. На работата ми също съм в движение. Не закусвам, не обядвам, защото нямам време, вечерям като се прибера и ям каквото ми се яде, толкова колкото да ме засити. Бях около 70-75 кг при ръст 1. 69, вече 7 месеца съм 49. 5 кг и не съм мръднала. Предимно си готвя- супи, ориз, картофи, леща, ям и салам. Ходенето пеш засилва метаболизма и след хранене си ходя до тоалетна. Не мога да разбера какво толкова голямо удоволствие ви доставя да се измъчвате, дори като ревях че съм слон не си бърках в гърлото да повръщам

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 25df7b4270
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Историята ми звучи измислена, поради простата причина, че ти сама осъзнаваш, че имаш проблем и си го признаваш. Това не е никак характерно за заболявания от рода на наркоманиите, към които спада и булимията. Ако е истина това, което казваш, то вместо да споделяш тук с нас, сподели с майка си, тя би те разбрала и би ти помогнала. Това твоето е психично разстройство - психиката ти не вижда образа в огледалото, а някакъв друг образ - гаден, грозен, дебел, който трябва да се "изкорени" чрез повръщане или неядене. Имай предвид, че това заболяване е много опасно, обикновено приключва с летален край. Т. е. с две думи ако не искаш да умираш толкова млада - веднага сподели с родителите си. Нека заедно намерите решение. Сигурна съм, че си много красива и сега, дори съм убедена, че нямаш нужда от отслабване скъпа. Така, че вземи се в ръце и живей живота си.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 95fba75e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Задължително потърси помощ отнякъде! Това е моят съвет.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7fad3c46c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   От авторката:
Да, наясно съм, че имам проблем. Така или иначе булимията се води заболяване което включва преяждане с часове и повръщане, което при мен го няма. Аз ям малко или нормално и пак повръщам. Тези дни успях да изкарам на супа и чайове, но днес пак съшата история.
Храната и килограмите са единственото нещо което мога да контролирам в живота си в момента. Студентка съм трета година извън родния си град, и това че не ям по някакъв начин сваля от мен напрежението и стреса. 90% от мислите ми са само за отслабване и храна. Родителите ми забелязват че отслабвам, но аз ги лъжа че ям нормално. Хвърлям храна, давам я на животните а сега в един супермаркет има акция за даряване на храна за по бедните и десертите отидоха там. Или ги раздавам на приятели, съквартирантки. Но въпреки, че всичко в главата ми си е един малък ад този контрол и трансформацията която наблюдавам като отслабвам ме карат да се чувствам щастлива както никога до сега. Просто сякаш като стана с идеалното тегло всички проблеми ще изчезнат и аз ще бъда по-щастлива, харесвана и красива.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d8c19c5619
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здрасти. Аз също съм веган.
Знаеш ли, че е добре да приемаш Цинк, Вит. Д, Йод (келп примерно), Б12 и може би таурин? Тези са най-вероятно липсващите при такъв тип хранене.

Пиши на ********@gmail.com ;)

/Модертор7 - Не публикуваме лични данни.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3a90ec6387
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   До тези, който не са страдали от коварността на това психично разтройство, хубаво е да не давате некомпетентни съвети. Още не винаги родителите могат да разберат положението, в което се намира детето им.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker