Честа висока температура при дете на 2 г. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Честа висока температура при дете на 2 г.
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 12019 пъти
Здравейте, тъй като съм много притеснена ще ви разкажа моите тревоги, ако някой е минал по този път, преживял е това и е намерил решението или диагнозата да сподели, защото вече не зная какво да правя, накратко ще се опитам да ви раскажа.

Детето ми е малко над 2 годишно, когато стана на годинка започна да вдига висока температура и не го прави постепенно а докато измериш че е 37, 5 и след 10 минути вече е над 39 градуса. Не помагат нито кърпи, нито чаршафи, нито нурофен, панадол, хексалгин и ефералган сфещички. Просто вдига ли вдига и докато не вкараме всички горе споменати лекарства плюс студените компреси и мед на краката не можем да я свалим и тъкмо я свалим и след час-два процедурата се повтаря защото детето пак гори.

Това продължава около 4-5 дни след което е добре един месец и пак всичко се повтаря. По лошото е че първия път когато това стана, детето внигна над 40, 5 градуса и получи температурен гърч, което много ни уплаши.

Ходили сме къде ли не, при какви ли не специалисти в Пловдив и София, какви ли не изследвания минахме и нищо, само отхвърляхме страшните диагнози, които предполагаха лекарите и нищо.

В чудо се видяхме, понякога гърлото и е бяло от полипи, лекарите казват ангина исписват антибиотик, не помага, втори, трети стигали сме до там, че единия път смениха 7 вида антибиотика в болницата докато я излекуват, за една година сме посетили 7-8 пъти болницата, по-лошото е че при всеки прием в болницата искат да минем рентген, хубаво, един път, втори път, но когато минахме 5-ти, 6-ти рентген вече взех да казвам, че не желая повече да го снимат, уви в болницата вдигат рамене и казват или снимка или не ви приемаме, снимката е задължителна при прием в болницата и точка.

Сега пак сме с висока температура и се чудя какво да правя, това просто не може да продължава така. Ако пак отидем в болницата пак ще я облъчват, пак ще бумкат няколко широкоспектърни антибиотика и пак няма да знаят какво да лекуват и така до кога? Докато съсипят детето? Моля ако някой е преживял това да сподели опита си и ако се е справил с проблема да каже как.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 125b841a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз когато бях на 2 и половина имах 38 градуса на 5 получих епилепсия с 38. 5 на 15 вече имах 39. 3 а сега вдигам даже 40 градуса същото е и при мен сега съм на почти на 20

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6a22513a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох, търсете най-добрите педиатри, това ви е спасението. Да не би да е някакъв вирус или бактериална инфекция. Усещате ли неприятна миризма от детето или по бельото му. Има ли други признаци, кожни обриви? Нормално ли се храни и расте. Как е невропсихичното му развитие. Никой не може да ви помогне по интернет. Имало ли е родови травми детето и т. н. Диференциалната диагноза е голяма от това което сте написала не става ясно :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: bb19a02886
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Абе хора вие наред ли сте?? Защо ще му свяляш температурата... На мен нашите са ми казвали че температура не се сваля и никога не трябва да се сваля... Само лек компрес на главата и толкова :)

М13

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5baed9b1f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В кой град живеете? И на какви специалисти сте ходили? Така може да обикаляте болници и лекари още 10г., но антибиотиците ще съсипят детето, а да се снима толкова често, е безумие.
Нужна ви е добра клиника, да му вземат проби от гърлото и каквото друго е нужно. Не съм лекар, но мисля, че не е нормално толкова дълго време да нямате диагноза. И не е лошо да потърсите сериозен лекарски сайт, където да опишете нещата и да ви кажат къде да отидете. Наистина, повече не бива да чакате.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a5a91dc64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Преди години имахме абсолютно същия проблем с дъщеря ми. Беше на същата възраст, когато започна всеки месец да вдига 40 градуса температура. За щастие гърч не ми е правила. След дълго ходене по мъките - изследвания, лекарства, прегледи... оказа се, че проблемът е в третата сливица. Извадиха я и сега детето ми е здраво. За съжаление тук в България добрите лекари се броят на пръсти. Не се доверявайте само на един лекар, потърсете и друго мнение. Успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b6e0cf6407
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мила майчице, бързо потърси доктор Атанас Михайлов в София. Гугъл ще ти помогне да намериш координатите му. Сигурна съм - той е човекът! Само напиши името му в търсачката. Ще видиш на колко хора е помогнал. Той НЯМА да предпише антибиотици. Да се попадне при него не е лесно, но не е и невъзможно. Действай, вдън земя го намери!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1f52433e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   А защо не се обърнете към класически хомеопат?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b6e0cf6407
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Модераторите празнуват... Крайно необичайно за хора, заели се със сериозен и проспериращ бизнес. Защото сайтът наистина е едно от най-посещаваните места. Сериозните хора в такива случаи правят екип или, в краен случай, временно наемат хора, но това, което се случва в последните 2-3 дни, просто е неуважение към потребителите. Представям си с какво нетърпение тая жена чака съвети. Ще си чака... Празници са...

/Модератор7 - Сайта е на доброволни начала. Всеки влиза, когато може и колкото може. Освен празниците модераторите ходят на работа и имат и семейства/личен живот.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 06533ab561
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Прочитайки внимателно постя Ви, и като човек, занимаващ се професионално с деца дълги години, макар и не като лекар, медицинска сестра съм, ще Ви споделя моето виждане по въпроса. Антибиотично лечение се започва САМО след изследване на кръвна картина и урина, хубаво е и С реактивен протеин да се изследва - в резултатите ясно се вижда, ако има висока бактериална възпалителна активност. Ако инфекцията е вирусна, антибиотикът не само, че няма да помогне, но и ще навреди, отслабвайки общия имунитет. Посещава ли детето деткса градина? Ако е така, може би е разумно да я спрете за малко, докато позакрепне. Ехинацеята доказано стимулира имунната система и е растение, само че може би не е подходяща на капки за малко дете, защото тинктурата съдържа спирт. Може би прах от капсулите, консултирайте се с лекар. Ако все пак се назначи антибиотик, нека да е в достатъчна доза и за достатъчно време - не по-малко от 7 дни. Все пак с каква диагноза ви изписаха от болницата? Гледаха ли на ехограф пикочни пътища? Не зная къде живеете, но намерете си добър общопрактикуващ лекар, нека е със специалност педиатрия. Знам, че е трудно, но друг начин няма. Търсете причината, изследвайте всичко и успех и здраве Ви пожелавам!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 56aac7b562
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   За салмонела провериха ли ви?

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 537d3156f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Изглежда става въпрос за дете, което често боледува от настинки и ангини.

Мило майче температурата не е лошо нещо, тя идва да помогне на теб и на детското тяло да се отървете от бактерии и вируси. Бацилите не могат да живеят при температура над 38, затова сваляйте температура само ако забележите, че тя е 39, при по ниска лекарства за сваляне не давайте.

Най-важни са превантивните мерки, за да се разболее един човек от настинки то той се е заразил 40-48 часа преди това. Припомни си къде е било детето 40 часа преди температурата, как е било облечено, какво е яло. Давай на детето витамини, особенно през зимния сезон, като разбира се внимаваш да не претовариш организма му с витамини това също е опасно. За да ти дадем точна рецепта трябва да знаем повече неща за отглеждането, обличането, храненето на детето, приемането на витамини С и Д. Дете на такава възраст трябва да е облечено точно като теб, ако ти си с тънка блузка то също трябва да е, независимо, че си мислиш, че то е болно, пренавличането води до презатоплане на организма и той започва да се самоохлажда, което също води до чести настинки. Дете на такава възраст трябва да се храни добре с колкото е възможно домашно приготвена храна. Трушия вместо купена салата, домашен компот вместо сок, пържолка вместо саламче, супа вместо сандвич.

Реално всички деца на тази възраст боледуват често, между 2 и 3 годишна възраст децата изработват имунитет срещу много от бактериите. Надали има дете неболедувало от гнойна ангина. С извинение но вашето 5-6 пъти годишно на болнично лечение говори за неправилно отглеждане на детето. Дори циганетата живеещи на палатка, не са 5-6 пъти годишно на болнично лечение.
На ваше място бих потърсила билкар хомеопат, за превантивно лечение и засилване на организма на детето.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 33d31f08ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   А със зъбите как е? Възможно е там да има огнище на инфекция, а така също и сливиците, както горе някой споменава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 18a3cadadf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   според мен инфекцията също може да бъде гъбична, направете пълни кръвни изследвания, тези симптоми се проявяват при най-различни заболявания, но имайте предвид, че при всяко по продължително вдигане на температура, и то толкова висока е възможно увреждането на органи. започнете с антибиотици ако е необходимо, като вземете съответните мерки и срещу антибиотиците, най-често това са анти алергични хапчета, понеже антибиотиците убиват част от естествената микрофлора в организма и се получава дисфункция. след това постепенно започвате с хомеопатия и най-важното- правилно хранене. но преди да предприемете каквито и да било мреки, трябва да се направят пълни кръвни изследвания за да се установи причината

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1234a5f2a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Да не е някаква алергична реакция на организма това.
Защо не направите тест при алерголог.

Най -важното в тая възраст е организма да си изгради имунитет.

Не го тъпчете с тия антибиотици толкова.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5b3ce9932a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Моля, майката да кажв каква причина се установи! Имаме същият проблем! Моля Ви!!!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0e3945b35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Моля, майката да кажв каква причина се установи! Имаме същият проблем! Моля Ви!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 7a5e20c475
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Малката ми племенничка имаше такъв проблем! Ходиха на много лекари и в болница влиза, но проблем конкретен не откриха! Последната лекарка беше категорична, че няма друг проблем, освен имунната система! Известно време детето приема имуностимулант (изорекс) и проблема отшумя! Преди това на 3-4 седмици се разболяваше. С червено гърло, което прави ангина и антибиотика става неизбежен! Утайката и беше станала много висока, заради честите боледувания! Това е някакъв кошмар, но Слава Богу децата го израстват!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0e3945b35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Жената да изследва детето си за лаймска болест!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a9d3b28c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   И ние имаме такъв проблем. Детето ми е на 9г. вече, всичко започна от около 1 годишна възраст. И ние бяхме все по болници, на сериозни антибиотици. Докато не открихме доц. Стефанов, детски ревматлог в болницата по Детски болести (Педиатрията). В гр. София. Свържете се с него, няма да съжалявате. Работи по здравна каса. Много свестен и добър лекар. Проблема си го имаме още, но поне не сме все по болници и горе долу го контролирам с лекарства. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c8efbf55d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   дъщеря ми е на 1. 3 г и от мрдеци мине не мине седмица вдига видока трмпература, която със или без антибиотик поддържа деа дни и край.
Жизнена, храни се дори и с температура.
няма други симптоми освен понякога гърло.
Лежали сме в болница, изследванията са ок и нищо не могат да кажат и пак и пак в този умагьосан кръг!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker