Очилата не са за мен или просто не съм свикнал с тях? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Очилата не са за мен или просто не съм свикнал с тях?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 16402 пъти
Здравейте!
Първо да си изброя 'сите болести на очите - късогледство, астигматизъм, кератоконус. На 18 години съм. Имам предписани очила. Проблемът е, че, когато ги сложа, след няколко минути очите започват да ме болят, дори понякога и главата.

Въпросът ми е - дали причината е в грешно изчислени диоптри съответно и до изработката на неподходящи за мен очила... (Ще уточня, че са ми правени много прегледи с безброй уреди в различни клиники, а не само такъв с четене на букви от табло. )

.. Или просто не съм свикнал с очилата. Странното е, че, ако не бяха моите диоптри, не би ли трябвало да виждам размазано и като съм ги сложил? Защото с тях аз виждам перфектно... колкото минути издържа.

Моят проблем от типа "всичко е само в главата ти" или от типа "всичко е само заради неподходящите ти очила"? Хах.

Благодаря на тези, които ще ми обърнат малко внимание!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 811ebf64ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ако диоптрите са правилни не повече от 1-2 дена би трябвало да ти отнемат, за да свикнеш. Или поне е така с мен. Но преди време имах едни очила, с които няколко месеца не можах да свикна и имах главоболие. Оказа се, че в оптиката грешно са монтирали стъклата. Лявото стъкло монтирали на дясното око. И след като си поръчах нови очила всичко се оправи и главоболието веднага изчезна.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 95dedbe8e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно нормално е, ако не си свикнал още с тях да те болят очите. Когато аз за първи път сложих очила (само заради късогледство) не ги носех редовно поради тази причина. Отидох на офталмолог и той ми каза, че трябва очите да привикнат към диоптрите и да започна да си нося очилата постоянно. След 10 дни, най-много, носене, не ме боляха вече. Вече си ги слагам и свалям когато си поискам и нямам проблем.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 17760f2960
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Ако диоптрите ти не са изписани правилно е възможно да те боли главата. Аз лично имах веднъж голямо покачване на диоптрите с около - 1 диоптър, так че главата направо си ме цепеше. Отидох на консултация и ми казаха, че е от това и им трябва време на очите ми, за да свикнат. Лошото е, че така очите ти не само свикват с много по-голям диоптър, но и след това не могат да привикнат лесно към по-малък.
Иначе има вероятност да си с грешно предписани стъкла, да си ти прекалено силни и просто да се нуждаеш от по-слаб диоптър. Има така наречената "поглъщаемост" над твоите диоптри. Примерно реалният ти диоптър е -3 за късогледство и трябва това да носиш, а на теб са ти предписали да кажем -3. 5, което не означава, че с -3. 5 ще виждаш размазано, напротив, ще виждаш перфектно. Това е така, тъй като диоптрите над -3 примерно могат да ти се увеличават с времето, може да имаш поглъщаемост до към -5, -6 диоптъра да речем ( с които виждаш перфектно както и с -3 или -3. 5) или дори повече, това означава, че си склонен към покачване на диоптъра до -5, -6 или повече, но в никакъв случай не означава, че ще ги качиш до там!!! Всяко око е различно!!! Ако обаче са ти предписали по - силни очила, след като можеш да се справиш и с по-слаби идеално и да виждаш ясно надалеч, тогава положението не е добро, защото кой иска да носи лупи.
Друг вариант, за който се сещам, е наистина да имаш покачване на диоптрите и да се нуждаеш от този диоптър, който са ти предписали, но просто на окото да му трябва време да свикне, например ако разликата между предишните и сегашните ти очила е много голяма.
Един познат имаше случай, когато беше с късогледство, а му бяха изписали стъкла за далекогледство :D Съответно нищо не виждаше, ама ти след като си виждаш ясно, значи твоят случай не е такъв :)
За това се сещам, най-добре отиди на консултация при друг офталмолог и обясни какво е положението!!! Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f837953766
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Благодаря ви за отговорите. Тогава ще опитам известно време да ги нося, ако пак ме болят очите, ще ги нося тях на преглед. :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d346d1a4d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Момичета, вие нормални ли сте, бе. Не схващам как не понасяте диоптърните очила и мислите, че с тях не сте хубави, или че те са старомодни, или не знам нещо друго. Очилата честно казано ви правят по-красиви, по-интелигентни, дори по-секси. Да! Сънувал съм мокри сънища със секретарка, а както знаете, повечето са със страшни секси очила. Не очилата са секси, а прото те допълват лицето на жената... Момичето.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1bcfa82bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Проблемът ти е в главата. При толкова изследвания, клиники не знам още какво е невъзможно да не ти е изписан правилният диоптър. Съпротивата ти е много силна явно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 3c734ce54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте! Нося очила с диоптер 2. 75 лявото и 1. 75 дясното. Всичко е ок., но когато гледам телевизора и има слънце навън-окото ми се отразава от вътрешната страна, виждам си окото сякаш. Това нормално ли е?

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4a05d922fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От колко време ги носиш? В смисъл, ако си с очила отскоро може просто още да не си свикнал с тях. Аз съм с 4 диоптъра и от години нося лещи (имам и очила, но ги носех рядко. ). Случи се така, че си замърсих окото и сега не мога да нося лещи за известно време и ходя с очилата. Е, казвам ти много ми е тегаво! А преди да почна с лещите си носех очилата и нямах проблем. Та ако си сигурен, че са ти с правилните стъкла, най-вероятно просто си е въпрос на навик и си трябва време да свикнеш. Преди години имах същия проблем с едни муртифукални лещи (и аз имам късогледство плюс астигматизъм). Е, първите дни откачих. Не можех да ходя по улицата, все имах чувството, че ще падна и все едно ходех по вълни. Обаче това беше само в началото, после си свикнах без проблем. Както ми обясни и доктора, на мозъкът му трябва време да свикне. Така, че ако имаш въпросните очила от по-малко от месец примерно, явно още се адаптираш към гледането с тях. Ако обаче ги имаш от доста време и пак продължават да те дразнят и да те боли главата, съветвам те иди на още един преглед, най-добре при друг доктор. Възможно е нещо да се е объркало при първия преглед, примерно да си отишъл с много уморени от гледане в екрани очи и за това да са ти изписали очила с по-висок диоптър от необходимото.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e07c235382
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Има начин да се махнат напълно очилата, виж https://www.youtube.com/watch?v=A3mmsxPWzJU

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker