Никога няма да сбъдна мечтата си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Никога няма да сбъдна мечтата си!
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 5704 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 21г. , преди няколко дена разбрах, че имам само 1 бъбрек по рождение все още не мога да повярвам, много ми е тежко защото никога няма да мога да работя това което в последните 3 години съм мислил, искал и готвил почти всеки ден.. :( Досега не съм имал никакви проблеми с бъбрека спотувам - бягане, коремни, лицеви, лостове, планинско катерене но сега ме е страх. Доктора каза да се пазя да не вдигам тежко, без фитнес, без "тежки спортове" ужас.. освен, че не знам сега с какво искам да се занимавам трябва да се ограничавам в спорта ако се престраша скоро на каквото и да е..
Има ли други като мен? Спортувате ли, какво?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: fcf826e606
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, не слушай глупави лекари, а слушай тялото си. Съвсем нормално можеш да живееш с един бъбрек, има и професионални спортисти, родени така. Просто трябва да пиеш достатачно течности и да се пазиш от инфекции. Животът с един бъбрек е съвсем нормален. Да не мислиш, че натоварването ти при спорт може да се сравни например с бременност и раждане - има жени, който с трансплантиран бъбрек раждат, ти си имаш ЗДРАВ бъбрек и си тръгнал да униваш. Потърси второ, трето лекарско мнение и се отпусни - съвсем здрав си си и не виждам, защо да ти попречи това за професия, която си си избрал

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a6db41caf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен, въпреки здравословният проблем можеш да продължиш със спорта. Досега си спортувал и тялото ти е свикнало на такъв начин на живот. Преди да разбереш, че имаш само 1 бъбрек пак си живял по същия начин. Смело напред, вярвай в себе си. Поискай невъзможното, направи необходимото и ще получиш максималното!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 44f14c191b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Събетвам те да збъднеш мечтата си, което е напълно възпожно. Каккто каза номер 2:Според мен, въпреки здравословният проблем можеш да продължиш със спорта. Досега си спортувал и тялото ти е свикнало...
И един бъбрек не може да ти попоречи, както каза номер 1...
Аз те съветвам да продължш да спортуваш обаче не е хобаво дасе НАТОВАРВАШ!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 25dbd5276a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз имам познат с един бъбрек по рождение. Като малък родителите му все са треперили над него (той ми е казвал) - все диети, да не се натоварва и т. н. А сега си живее нормално, да чукнем на дърво няма никакви здравословни проблеми, има си жена, дете и е почти на 40. А има толкова млади напълно здрави хора, които умират всеки ден. Не ти казвам сега да се натоварваш и да се излагаш на ненужен риск, ама просто няма смисъл да живееш в страх. Иначе трябва да те е страх да се качии да караш кола, защото знаеш ли какъв човек ще кара насреща и какви са ни пътищата (ако почнеш да гледаш статистиката за броя ПТП в страната, ще се шашнеш както сега за здравословното ти състояние). Страх да ходиш по тротоарите до блоковете, че може я някой стар балкон да падне, я като е по-студено някой ледена висулка и т. н. Животът в страх, просто не е живот.
Иначе ходи на фитнес, ама не ходи по 2-3 часа на ден, а за здраве както се казва - един час дневно или през ден. Пий течности, яж каквото искаш, но не прекалявай с вредните храни. Живей здравословно. И най-важното прави си изследвания всяка години или половин година, за да ти е спокойно на душата.
Важното е, че си жив и здрав, пък ще измислиш с какво да се занимаваш по нататък в живота ти. Млад си, животът е пред теб и щом търсиш, ще намериш нещо, което да ти допада. :)
Ана

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: cc1625d33d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей. Точно преди два дни в ВМИ ме прегледаха на Ехограф, и остановиха, че живея с един Бъбрек. На 26 години съм и никога, никои не мик е казал, че живея така. Припаднах в кабинета! През цялото време Лекарят се смееше, и просто ми каза: Ха ти имаш само един бъбрек... И започна да миобяснява, че това е нормално да се живее така само трябва да се паза от инфекция и обезводняване. Нужно ми беше да го чуя и от Личната си Лекарна, на която имам 100 % доверие.
Така че живей си спокоино и не мисли за това. Следвай мечтите си.
Въпрос : Колко прегледа си направил? Със сугорнолст ли ти написаха диагнозата?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker