Херпес... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Херпес...
преди: 14 години, 10 месеца, прочетена 5033 пъти
Здравейте
Пише ви момиче на 16 години, преди 5 месеца се заразих с вируса херпес, (от полова игра) сега нямам, но всеки ден си мисля за него и какво ще правя за напред. Като чили живота ми се промени, а сам толкова малка..

Всеки сутрин и вечер, когато се мия отдолу все си мисля дали н еми е излязло пак.. това ме подлудавя, страхувам се да не разазя семейството ми.
Сега спя с майка ми в едно легло, винаги си обличам дълак панталон дори сега когато е лято, макар , че ми е топло.
Искам съвети от хора, който са запознати с този вирус...
Разбрах , че този вирус засяка клетките на кожата, когато се одрасках леко на една рака устана белек.. това от вируса ли е? Винаги ли преди да излезе отдолу, излиза хепрес на устата? И кои са симптомите, по които мога да разбера , че излиза.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 10 месеца
hash: b552f96924
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При жени обривите могат да бъдат дълбоко във влагалището и остават невидими и неизвестни за партньорите. Херпес около устата може да бъде пренесен в половата област на партньора и обратно. Това се случва наи-често при орален секс. Обривите и оплакванията са едни и същи.Заразяването от тоалетни чинии и мивки не се приема като реален начин за разпространение на херпес вирусната инфекция. Но общо използване на индивидуални вещи като кърпи, четки за баня, четки за зъби и др. трябва да се избягва. Тесен, интимен контакт си остава основен начин за заразяване с херпес вирусна инфекция. Гениталната херпес вирусна инфеция рецидивира често. Вирусите притежават една неприятна и досадна способност. След първоначална инфекция, вирусните частици се придвижват по нервите, излизащи от гръбначния мозък, достигат и се “заселват” в гръбначномозъчните ганглии.

И, мило момиче, много от рано си започнала с тези болести!!!Трябва да знаеш, че през периодите без симптоми заразата също се предава. Предпазните мерки са същите, както за всички венерически заболявания – да не се прави секс без предпазни мерки и с много и различни партньори, да се използват презервативи. Както знаеш, останалите методи за предпазване от нежелана бременност – хапчета, диафрагми, лепенки и т.н. НЕ предпазват от заразяване с полово предавани инфекции. Това може да направи само презервативът. И все пак, когато става дума за херпес, заразяването може да стане дори при правилна употреба на презерватив, защото той може да не покрива всички засегнати места. Мисли и за факта, че след време ще искаш да станеш и майка. Успех в секса:)))))

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6dcad2673b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имам инфекцията с генитален херпес от 10 години и не е вярно, че се предава в периодите без симптоми. Ако беше така всички хора щяха да са болни. Единствено е опасно за партньора, ако херпеса е активен и влезе в пряк контакт с течността от мехурчетата.
При рецидивиращ генитален херпес има риск от активирането му по време на раждане и лошото е, че тогава може детето да се зарази през очните лигавици и да получи тежки увреждания. Ако се появи херпес в последното тримесечие на бремеността обикновено се прибягва към цезарово сечение. Това е. Иначе не е толкова страшно това заболяване, много хора си живеят с него съвсем нормално, единственото неудобство е, че излиза изненадващо и че докато го имаш е добре да се въздържаш от секс, за да не заразиш партньора, тъй като презерватива не може да предпазва 100% в този случай, защото може да се получи контакт кожа-кожа. Има добри хомеопатични препарати, които намаряват честотата на поява на рецидивите, както и надеждна ваксина, която го подтиска в 80 % от случаите за дълги години. Всеки много лесно може да се зарази, защото по някой път рецидивите са толкова малки, че не може да ги видиш на друг човек. Но когато човек сам усети характерните симптоми трябва да бъде отговорен и да пази другите.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6dcad2673b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Странно е колко малко е коментирана тази тема, а в действителност гениталната херпесна инфекция е доста разпространена...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: c4790c0fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Херпесният вирус е широко разпространен - може би над 70 % от хората на планетата са носители. Не е болка за умиране. По-скоро е неприятно - появата на устните му е неестетична гледка, появата в гениталната област причинява неудобството да не можеш да правиш секс докато трае рецидивът.

През първата година след първичното заразяване ще ти излиза по-често и почти при всяка стресова ситуация, също и пред цикъл. След това рецидивите обикновено намаляват, може да се появи два-три пъти в годината. Много важно е да подсилиш имунната си система - храни се здравословно, купи си витамини, спортувай. Има един продукт "Цитросепт" - той помага доста за подсилване на имунната система. И пастата с "Ацикловир" да ти е подръка - щом усетиш първите симптоми - мравучкане, гъделичкане, щипане - веднага мажи мястото. Когато се третира с Ацикловир съсвсем в началото на рецидива, често не се развива типичната сипртоматика с мехурчета и корички.

Можеш да заразиш партьора си само когато херпесът е активен или два-три дни преди появата на изразена симптоматика. През останалото време няма опасност, това са пълни глупости, че можеш да го заразиш в ремисионните периоди. И да, херпесът на устната може да предизвика генитален херпес - при орален секс или просто ако разчесаш мехурчетата на устната си и веднага след това пипнеш половите си органи

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker