Проблем с окосмяването-момиче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с окосмяването-момиче
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2503 пъти
Здравейте!
Момиче, 15г. Както разбрахте от заглавието имам проблем с окосмяването. :( Имам косми по целия корем(нещо като мъхче е, но е черно), по кръста (черни косми, съвсем тънки са но се виждат), по бедрата, бузите на дупето (отново тънки, но черни), а и да не забравя най- притеснителното- между и по гърдите- съвсем тънки и малки, но аз ги виждам. Това много ме мъчи и притеснява. Аз съм леко мургава, но преди 1-2 години нямах този проблем, което е и главната причина да се притеснявам.
Дали имам хормонални проблеми? Другото, което ме кара да мисля така, е че имам малки гърди, а никоя от най-близките ми роднини не е "плоска". Имаше период, в който цикълът ми беше на около 15 дни, но си мислех, че е защото още не се е нормализирал. Вече е редовен. Четох доста по темата и това ме свежда на мисълта за хормоналните проблеми. Как мислите-какво следва след ходенето при личната лекарка? Ще ме прати на гинеколог или ендокринолог? Благодаря предварително за помощта и се извинявам при допуснати правописни или пунктуационни грешки! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8bbd3f8429
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като толкова те притеснява, иди при личната, но според мен има вероятност да не те вземе на сериозно. Обясни й, че не само заради естетически причини си притеснена, а и искаш да знаеш, дали здравословно всичко е наред. Успех и горе главата.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 34674d03a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С абсолютна сигурност се дължи на хормонални проблеми. Те обаче се оправят доста трудно. Можеш да опиташ и хомеопатия.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b7e5531e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Отиди на ендокринолог или гинеколог. Аз също имах подобни проблеми, най-вече с цикъла - дойде ми 2 пъти в месеца, имах ужасяващо акне. Оказа се, че имам киста на яйчника и ми изписаха хормонални хапчета. Сега цикъла ми е нормален, нямам акне, нито окосмяване. Най-вероятно имаш по-високи нива на тестостерон.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8d23fdf74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм същата, имам тънки черни косми по корема и м/у гърдите, ужасно ме притеснява, защото когато си облека блуза с по-отворено декулте и нормално момчетата да гледат там, до сега не са ми казвали нещо относно окосмяването, но аз се притеснявам ужасно много или пък лятото с потник и от горе (гърдите) и отдолу корема, когато потничето се повдигне при непринудено движение (например). Ужасно е!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 716164857e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката:
Мерси за бързите отговори! Забравих да кажа, нямам пъпки, дори бих казала, че кожата ми е доста добре от таи гледна точка. И за сметка на тези косми, почти нямам косми под мишниците, не че нямам просто са малко и растат бавно. Скоро явно ще се ходи до личната. Имате ли представа какво включва "прегледа" при гинеколог или ендокринолог при такъв проблем? Пак мерси!

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 413a139115
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Има три варианта - или имаш проблеми с хормоните или с яйчниците, или е на генетична основа. Аз имам същия проблем и съм с поликистозен яйчник. Най-добре иди на гитеколог, не се притеснявай, не е страшно, просто трябва да ти види яйчниците и да те пусне за изследвания ако се наложи. Прегледът се състои чисто и просто от разговор и гледане на ехограф, това е онази машина, с която гледат бебетата. :) При мен проблемът започна също на тази възраст горе долу, даже може би няколко години по-рано, много ме притесняваше това окосмение и сега също продължава, но пък с помоща на колата маска и епилатора някак си се справям, може да пробваш и фотоепилация, макар че аз още не съм рискувала да пробвам този метод, пък и ми е малко скъп. Но иди задължително на гинеколог! Вземи с тебе майка си или някоя приятелка ако се притесняваш :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker