Дали да посетя психолог? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дали да посетя психолог?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 3401 пъти
Имам някои неща, за които не мога да открия решение и от известно време си мисля дали да не посетя някой специалист.

Най-важното е, че просто не изпитвам никакви емоции и удоволствие от това, с което се заминавам. Не ме радва почти нищо, само се дразня от някакви незначителни неща или случки от миналото. Не изпитвам никакъв ентусиазъм да предприема нещо ново, каквото и да било, да се запозная с хора, да работя по някаква идея.

Каквото и да правя през цялото време, имам усещане, че го правя по навик, защото някой ми е казал, че е добре, защото съм прочел, че така трябва...

Естествено, след всичко това се подразбира, че и със секса не съм добре. За срам, въобще не съм правил. Но как да стане като не изпитвам никакво привличане към никой пол. Може да съм асексуален. Страшно е, че съм станал студен и безчувствен, апатичен към хубаво и лошо, без никаква визия и амбиция за бъдещето.

Това ми се струват сложни казуси и не знам към кого да се обърна. Известно ми е, че "човек трябва сам да си помогне", но минава доста време, а на мен не ми се отдава. Предполагам, че казуси като моя не са чак такава рядкост и един добър специалист може да ме насочи. Ако някой е ходил на психолог, нека да сподели какви са впечатленията и има ли полза от него.

Потърсих имената на разни психолози, но ми излизаха няколко, които са ги давали по телевизията, а те ми се струват позьори и фалшиви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: f90728c075
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

1.   Спокойно.
В същото положение съм. По-точно бях.
От това нещо се измъкнах сама, но се появи следващ етап - фобия от обвързване. Тя вече ще е при психолог, защото не мога да се преборя сама, а започвам сама да руша всичко, дори и да е хубаво.

Ако се чувстваш по същият начин и правиш същите неща, то консултирай се. Но най-важното е наистина ти самият да желаеш промяна.
Едновременно с терапията при психолог се отърви от старите неща, които ти носят някакви не-положителни емоции. Ако обичаш животни - вземи си, те биха ти указали голяма помощ.
На себе си и евент. си терапевт можеш да помагаш по следния начин - чети и учи как да се радваш на живота правилно и най-важното - да възприемаш правилно. :)

Това е комплексна работа. Изхвърляш всичко, което не те кефи. Оставаш само хубаво. Ако не е останало нищо - ще намериш. /Хахаха, смятам че ти помогнах наполовина, колкото специалист. :Д/

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2efd5ef0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отивай, даже си закъснял!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cfcda2a7ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли, най-добре си намери приятелка. Тя ще ти върне всички изгубени усещания и чувства.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b09f31b0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Стимул за живот си изгубил. Смисъла. Ще трябва да си намериш нямаш избор. Има няколко неща, които знам че ще те накарат да се чувстваш отново жив. Екстремност, любов и деца :), като последното е свързано с любовта и вероятно е същността. Това с любовта и децата те виждам, че още се луташ, но рано или късно трябва да опиташ, да разбереш поне към кой тип хора спадаш.
Аз лично реших да се преборя и ако не успея тогава да отида на психолог/справих се и не ходих/. Съветът ми към теб е/ако искаш ме послушай/, ако ти изпишат хапчета не ги пий! И вдигни малко тази глава! Просто нещо си се отплеснал от Аз-а си, живота е хубав наслаждавай му се.
Деца нямам, а и в момента съм сам/надявам се не за дълго/, спортувам и се отдавам на хобито си, а и ако мога помагам на хората. :)
http://www. youtube. com/watch? v=ELEIC_CMH44

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c08de36df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си за психолог, а просто ти липсват любов и развлечения! Все трябва да има нещо, което много обичаш да правиш. Предлагам ти сериозно да се замислиш, какво последно ти достави удоволствие - макар и малко.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6b0686bb17
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   До Автора на темата:
Не те познавам, нито съм специалист, но те съветвам да се обърнеш за помощ при психолог. Кадърни специалисти има много и навсякъде, иди и си излей душата
Щом не можеш да си помогнеш сам, за всичко си има хора. Например като те заболи зъб сам ли се лекуваш?
Относно коментарите за жена/гадже, приятелка и тнт е няма как да св получи защото ти самия не се харесваш, а искаш да те харесват жените, е не се получава.. Няма и да се получи докато не промениш нещо и не станеш по-привлекателен за обществото.
Намери си някакво занимание или хоби, например жените се кефят супер много на мотористи, аз лично от както карам мотор съм дос
а вървежен, излизам често извън града, открих нови приятели, създадох си контакти от цялата страна и най-вече се радвам, че си хванах свястно гадже, което също харесва високите скорости като мен.
Идея е също и да споруваш нещо, това премахва стреса и те държи в добра форма.
желая ти успех :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d49fc07cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Имах подобен проблем 0 загубих желание за живот и нищо не ме радваше, дадох 30лв за психолог, не ми каза нищо. Говорх й 60 мин, тя ме слушаше и накрая каза - ако искаш идвай 1-2 пъти седмично да поработим. Абсолютно нищо друго не ми каза. Така че помисли дават ли ти се пари за приказки.
Иначе на мен ми помогна доста по-късно работата - ако не работиш - започни работа. Ако работиш, намери нещо допълнително, грижи се за нещо, или някого. Ангажирай се. Трябва да се насилиш, това е начинът.
А относно секса - спри порното и мастурбацията - и това ще ти е трудно, но го направи, за да имаш наистина желание и страст.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 56269e10e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Може да посетя психиатър.

Автора

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 88c2fdc2f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   НЕЕЕ! какъв психиатър! слушай сега: аз ходя на психолог от доста време, и също се занимавам с това, мисля и магистър да завършвам със специалност социална психология. доста неща знам, и не точно практикувам, но има хора на които се водя психолог (но не практикувам точно, защото не им вземам пари). вярвам, че има много неща на които да те науча, и да ти бъда нещо като психолог-съвем безплатно разбира се. ако искаш можем да говорим по скайп. това е е-майла ми: .............., ако смяташ, че мога да ти помогна, просто ми пиши

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 22b3e9e74f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей! И аз съм изпитвала подобни емоции като теб. Имах един дълъг период, в който направо не ми се ставаше от леглото- защо да ставам, като няма смисъл, няма цел?! Нищо не ми се правеше. Със секса не съм имала проблеми, просто защото не правех- тогава се разделих с гаджето. Един ден отидох на гинеколог и когато разбра как се чувствам ми препоръча психолог- имат в центъра. Ходех там доста време и забелязах промяна. Трябва само да имаш търпение. Центърът е дкц асцендент, виж го в гугъл- там има информация за специалистите. Не се стряскай от цената- първата среща е 40 лева, но ако се ангажираш след това е и 10-ина лева надолу. Успех!

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 00e1ad3179
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Или е депресия или шизоидно разстройство. Двете си приличат.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6ddf184627
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Сигурно става дума за депресия. Прочети тези статии и посети психолог
http://psy-consulting.blogspot.com/2014/08/blog-post_27.html

http://psy-consulting.blogspot.com/2015/01/blog-post.html

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker