Съвети за намаляне на цигарите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Съвети за намаляне на цигарите
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 5707 пъти
Установих лично за себе си, че ако следвам някои елементарни и лесно приложими принципи, намалям бройката цигари изпушени на ден двойно. Преди пушех по 24-25, а сега спокойно мога да изкарам и с 11-12.
Принципите ми са следните (от лесно към по-трудно, поне за мен):

- Пуша винаги отвън и в изправена стойка - било то на тераса или надвесил се през отворен прозорец, дори ако съм си вкъщи, дори и ако не преча на никого. Важното е да има решение за цигара, да има прекъсване на това, което правя в момента и отиване на друго място, което съм определил за пафкане;

- Броя всяка цигара. Преди да запаля нова, си смятам наум колко съм изпушил досега и коя поред се пада тази, която вече съм хванал в ръка. Ако не мога да се сетя, броя колко имам в кутията;

- Гледам да е минал поне час от последната цигара. Ако не е минало толкова време, измислям си занимание, с което да се разсея;

- Избягвам да паля в компания, в която непушачите са мнозинство;

Любопитно ми е дали и вие имате някакви подобни принципи, чрез които сте намалили пушенето, или можете да потвърдите тези, на които съм започнал да разчитам аз.

Много моля да няма коментари от сорта на "направо ги откажи", "трябва си воля", "хаха, аз пък не съм зависим, пуша си когато си искам" и "чети книга Х на автор У - помага!". Не за друго - просто присъстват във всяка история, която засяга пушенето по някакъв начин. Радвам се за хората, които напълно са се отървали от този навик, но целите на тази конкретна тема са много по-скромни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 98422639b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Най-лесно е да се откажат. Всички тези глупости само заробват допълните живота ти в цигарите. Цялото ти съществуване се върти около тях. Не те ли влудява?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 702b74f461
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Здравей! Аз съм "проклета" пушачка :)
Моята малка хитринка за намаляване на цигарите е да пуша по половин цигара. Успехи!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 72f7f740c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да ти кажа, за мен излишно се товариш. По този начин хем пушиш, хем се ограничаваш. Разбира се, ако ти се чувстваш добре, в това проблем няма. Аз съм на 30 и пуша от 17 годишен, като първите 3-3. 5 години пушех много рядко, главно когато излизах, но не винаги. След това в продължение на може би година и половина пушех редовно, дори често прекалявах. В един момент реших да спра и го направих, 3 години изобщо не бях палил, което честно казано не ми костваше особени усилия. И точно, когато мислех, че съм спрял завинаги, започнах отново. Така минаха още четири години, в които цигарите бяха неразделна част от живота ми. От началото на тази година обаче казах край и този път се надявам да е завинаги. Цигарите изобщо не ми липсват и се чувствам отлично. Освен това, аз лично не изпитвам удоволствие от пушенето, за мен беше просто неприятен навик. Харесваше ми само сутрин с хубаво кафе, но до там. Съветвам всеки, който иска да ги откаже, да го направи. Изобщо не е толкова трудно, особено ако започнеш да спортуваш от време на време. Не се притеснявайте и от качване на килограми, всичко се компенсира с малко повече движение, някои дори не наддават и един грам.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: cd1b026816
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   От година не пуша. Пушила съм 30г. и мислех, че няма сила, която да ме спре. Не си представях живота без цигара. Но започнах да ги намалявам, като отдалечавах момента за поредната цигара. Наистина ги докарах до 2-3 на ден. Накрая престанах да си купувам цигари и си забраних да прося. Като ми се допушеше, чаках да премине и то преминаваше за 4-5 мин. Наистина в началото е много трудно и не е само химическата зависимост. Зависим си психически, емоционално, ръцете ти са некоординирани и търсят нещо, но постепенно тези рецептори в мозъка се затъпяват, все по-рядко се сещаш за цигари и един ден се събуждаш свободен. Но никога не прави грешката да запалиш една, само за да дръпнеш. Не. Между другото, аз казвам, че не пуша в момента. Не казвам, че съм ги отказала. Това ми създава един психологически комфорт, че не съм ограничена. И само два пъти съм сънувала, че пуша. Много важна е и храната, но това е друга тема.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3c363a430c
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   като си вземеш електронна цигара може да имаш същия ефект - личен опит!

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e9e7bfb8e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   поздравления, много ми харесва темата и принципите ти! и аз ще споделя една моя тактика, сама си я измислих преди време и всъщност така спрях цигарите - всеки път когато ми се допушеше си казвах, че ще свърша нещо преди да пуша. например - ще изслушам една песен, ще сгъна прането. ще си допиша мейла и всичко, което дойде на ум или трябва да се прави. така с отлагането понякога желанието ми изчезваше или се научих да го контролирам. но постепенно ги отказах без да съм си го поставяла за цел. надявам се да помогне на някого, успех на всички

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: cb3ac1893b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Много ефиаксен метод за намаляне на цигарите е липсата на пари. Например аз карам с 200 лв. на месец, от които половината са за сметки, а другита половина за храна. Всъщност даже и в храната се ограничавам, така че просто нямам излишни пари за глупости. Не съм пушач, но ако имам пари бих помогнал на бедни младежи, вместо да си купя цигари.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8965f81251
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не съм пушач, но предполагам, че пристрастяването към цигарите е същото както при пристрастяването към някакво питие-примерно кока кола, сладки неща, или вещ. Впрочем, не мисля, че ако на ден пушиш повече от 10 цигари, ще ги намалиш. 10 са много. Пуши по 2-3 и ще ти писне да ги пушиш. Няма смисъл да пушиш, какво удоволствие получаваш? Никакво, освен кофти дъх и вмирисани на фасове дрехи. Ако наистина искаш да ги намалиш без да ги спираш за сега, опитвай се да пушиш по минимум 2 цигари на ден. Не е трудно. Всяко нещо иска воля и постоянство. Явно нямаш волята да ги откажеш. Гарантирам ти, че ако СЕГА решиш да ги спреш, и устоиш на изкушението, ще се получи и ще дишаш спокойно и без тях :)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e9cd163905
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   ВОЛЯ!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 27 дни
hash: 51163ad807
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Прочетете ВЕЧЕ НЕ ПУША книгата и сте готови!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker