Как поликистозата разби живота ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как поликистозата разби живота ми.
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 10943 пъти
Здравейте,ще ви разкажа какво ми се случи на мен и как поликистозните яйчници преобърнаха живота ми на опаки.

Преди 3 години и половина бях щастлива с приятелят си с които тъкмо направихме 2 години от както сме заедно.
Винаги правехме секс с презерватив,защото изпадах в ужас ,че мога да забременея мислех това да стане към 23-25 години,не бързах,още учех средното си образование.Винаги съм се чудела защо косата ми е толкова мазна ,защо имам ужасни пъпки,не може ли поне един от проблемите да нямах,какъв беше тоя пубертет?Как така имаше момичета ,които можеха да не си мият косата 1 седмица и да не им личи,а аз всеки ден след училище в банята,с някоя маска я на лицето или на косата.Чудех се как всички обичат толкова много децата,аз им виках малки изчадия,мразех детски плач,дразнеха ме много.

Но ето че един ден майка ми ме взе с нея на гинеколог,не бях ходила от преди 2 години.Знам какво правят на прегледите разтваряш краката опипва те оглежда те цялата и си готова,поне това ми правеха първият път когато бях на 14 години.Отидохме в друг град при една уж добра лекарка и там научих какво става с мен,защо съм винаги мазна и пъпчалива.Каза ми че имам поликистозни ячници ,че левият ми е много дребно кистозен,предписа ми противозачатъчни и започнах да ги пия.Пих ги 3 месеца ,в които започнха проблемите да изчезват ,но изпаднах в депресия.Исках да ми ги смени с други ,но каза че не може.Пих ги още 4 месеца и напълнях общо с 5 кг за има няма половин година.Накрая започнах да не издържам в тази депресия и се молех да ми ги смени.Смени ми ги ,а вече минаваше година.Нямаше подобрение,ставаха повече ,други се пукаха.Каза ми че може да нямам деца и ако искам деца трябва да побързам,а бях само на 17-18 години когато ми го каза.Изпаднах в ужас като разбрах,че трябва сега или никога.Писна ми от тази жена цяла година и половина ме мъчи,а на края нищо не даваше резултат.Тези нейни думи ме накараха да се замисля.Отидох в майчин дом в София при един много добър лекар.

Той ме накара да пусна сумати изследвания ,а оная само 1 вид ме караше да пускам всеки месец и да ходя при нея.Падаше се 14 февруари,когато си взех резултатите .Качих се в колата ревях като луда,за мен всякъш всичко свърши.Като стигнах до блока видях приятелят си с огромна чанта в ръце.Тъкмо се прибираше и мислел да ме изненада.АЗ го прегърнах и още повече се разревах.Резултатите на инсулина ми бяха доста над нормата,помислих си че имам диабет,че живота ми свърши,че няма да имам деца и някой ден ще умра сама.Неусетно как започнах да се заигравам с малки деца,да им се радвам,спряха да ме дразнят,чудех се зашо не съм ги харесвала.Заобичах ги прииска ми се и аз един ден да се радвам като всички,на едно малко детенце.

Оказа се че яйчниците не са ми били толкова зле,но съм имала инсолинова резистентност.Вчера отидох на др гинеколог в моя град една от най-добрите тук ,и след това ревах цяла нощ.Преди 4 месеца спрях противозачатъчните,и от тогава правим опити за дете,но то просто не идва,фоликулите които помагат за забременяване при мен зреят късно и не толкова колкото трябва.Преди 2 месеца нямах уволация никаква,а сега даже не ми дойде ,вчера си мислех че може би е станало чудо,за да не ми дойде.Как ще зарадвам приятелят си че ще станем родители,но не би.Пак започвам да образувам кисти,а мисълта за детенце ме убива,толкова много го искам ,а то не идва.

Исках да споделя с някой,знам че трябва да съм спокойна ,но не мога просто вече не издържам,чувствам се недъгава, различна ,а искам да бъда нормална.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 778308965c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имай вяра в БОГ и всичко ще се оправи!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2ae70c69e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

2.   Здравей :) Искам да ти споделя моята история с поликистозни яйчници. Откакто имам цикъл имам и проблеми. Още в началото прескачаше с по- няколко месеца... а историята с пъпките и косата също ми е позната.... е след няколко години ходене при не толкова компетентни гинеколози на 16 отидох в ин витро клиника с София. Там докторът ми назначи лечение с Диане 35 и ми каза, че в моя случай би трябвало да помогне и за килограмите, които не бяха прекалени, а имах 13 кисти на единия и 11 на другия яйчник. И така няколко години плътно взимах Диане 35. Като станах на 20 ги спрях... Започнахме с приятеля ми да правим опити за дете, защото от малка ми се върти в главата параноята, че няма да имам деца... и така.... 2-3 месеца - нищо. Отидох при друг лекар в Стара Загора.... там гинеколожката ми изписа Примолут нор, 10 дни по 2 таблетки на ден.... общо 20 хапченца... изпих ги... след това ми дойде.... и една вечер силна болка ниско долу ме обзе.. Лелее много ме заболя - явно и петте кисти, които бяха останали са се спукали. След това 3 месеца подред ми идваше като по часовник, което беше нетипично за мен (поради проблемите ми) и на четвъртия месец след Примолут нор разбрах, че съм бременна. И така имам син на година и половина, да ми е жив и здрав. И така... така че се консултирай за тези хапчета, не ги пий на "своя глава".... и действайте с твоя приятел.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d1e733c590
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз имам пъпки, мазна коса, косопад и все ми се яде сладко.
Преди време(1год. ) имах малка кистичка и поликистоза. Така ми казаха. Пих противозачатъчни 6 месеца. Скоро ще ходя на гинеколог, за да види как е положението. Без да съм ходила на лекар скоро имам съмнения за поликистоза.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e442c62854
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Я спри да се психясваш. Аз родих здраво дете с поликистоза с огромна 6см киста при забременяването. Приятелка роди, а е с 1 яйчник, другият е изрязан. Друга приятелка на 19 и казаха болна си от сърце няма да можеш да износиш дете, сега тя има двама тинейджъри близнаци. Спокойно когато и колкото ти е писано толкова.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: adab996d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторке, какво си се панирала, не мога да разбера. Моята съквартирантка също с поликистозни, а си роди. Просто, когато действително искаш дете се подлагаш на дълга и продължителна хормонална терапия и като се изчистиш ще забременееш.
Спри да обикаляш докторите, а си избери един лекар, който да те следи. Лекарите не са някакви богове. Няма лечение това чудо, просто ще те изчистят временно и ще си забременееш. Ако обикаляш по лекари, те все ще гледат да вземат някой лев и овисваш

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ce623de995
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката:Ходя при тази гинеколожка в моя град, защото от майчин дом ендокринологът ми каза, че някой трябва да ме следи, какво става, къде е проблема. Но мисля вторник да отида последно, омръзна ми да ходя по лекари все едно съм раково болна. Вече нямам надежди

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f9b5482b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колко тъжна история..

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e5d004558c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Има безброй хормонални регулатори от нехормонален произход. Такива са:
ПРОПОЛИСЪТ /клеева тинктура/
АГНЕС - хапчета на билкова основа, които премахват хормоналните смущения и така лекуват предменструални, климактерични и прочие синдроми.
СКВАЛЕН - това е едно естествено вещество, което е отдавна проучено и влиза в състава на ужасно скъпи чуждестранни лекарства, които лекуват миоми, простата, поликистозни яйчници и т. н. - но можеш да си го набавяш и чрез храната като приемаш ЗЕХТИН, МАСЛИНИ, РИБЕНО МАСЛО, ТИКВЕНИ СЕМКИ, АВОКАДО и др - като приемаш всичките, в достатъчни количества, а не само едно! Рибеното масло да е поне 3 грама на ден (което е 3 капсули по 1000 милиграма).

Изброените неща ще те излекуват или поне силно ще подобрят състоянието ти.

Много е важно да си осигуриш и СПОРТ, И ДОСТАТЪЧНО НОЩЕН СЪН НА ТЪМНО - първото подобрява производството на полови хормони, а второто е нещото, без което в хормоналната система настъпва пълна каша.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b534776fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ти си щастливка - само пъпки и мазна коса в следствие на поликистозата. Аз се окосмих навсякъде заради това заболяване. Пила съм какво ли не, но космите си стоят, цял живот ще трябва да се епилирам буквално навсякъде. Май само по дланите на ръцете нямам косми. Приличам на някое животно!
Е, това ако не е пропилян живот!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 9a06c6d429
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   съветвам те да прочетеш за действието на белия равнец.. аз вече няколко месеца го пия като чай и съм мн доволна.. прочети за него по форуми

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2c1aec6ffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Също е и при мен искам да се самообия ;( ужасно е всеки ден да те боли и двата яйчника. Аз имам и на двата двустранно над 3, 3 см имам и Хашимото дебела съм окосмена имам пъпки мазна коса просто един голям ужас. Оказа се че се предава от баща на дъщеря на 21 г съм.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7df067b948
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   И аз съм с поликистоза и ако това ще те успокой ще ти разкажа мята история. За първи път ми дойде на 12 и в началото идваше редовно, после почнаха болките, на 14-15 буквално припадах от болка. На 16 ми спря, изпаднах в паника, защото наскоро бях загубила девствеността си, разбира се с презерватив, но знае ли човек... оказа се киста. И така откриха, че имам поликистоза. Косата и кожата ми са си нормални, обаче и аз образувам кисти. Първата ми киста я махнаха с лекарства. После между 16 и 19 не взимах никакви лекарства и си имах цикъл нормално. На 19 започнах да пия противозачатъчни заради новия си приятел. Спрях ги след като се разделихме и всичко беше ок. След няколко години се омъжих и пак пиех противозачатъчни в началото. На 25 решихме, че искаме дете. Спрях хапчета и почнахме с опитите. Един месец цикълът ми спря, обаче не беше заради бебе а заради киста-цели 8 см! Едвам се отървах от операция, но я махнах с лекарства. Последва лечение, хормонални изследвания и т. н., но всичко това отне доста време и в живота ни доста неща се промениха и решихме да изчакаме с децата. Сега съм на 32 още нямам деца и продължавам да пия Диане заради проклетите кисти. Защото спра ли го кистите пак ще се появят, а с тях и нечовешката болка, да не говорим, че при мен стават големи и като нищо може да ми се наложи да ме оперират. Е, това е моята история. Така, че добре те разбирам, единствената разлика е, че при мен поне лекарствата нямат странични ефекти. Обаче вече съм се примирила, че сигурно никога няма да имам деца заради тия проклети кисти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5a0dbd147e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Единствено ще ти кажа, че от косата ти още малко и олио ще потече като я миеш всеки ден. Поне през 2-3 дни... Няюа как да не ти е мазна след като ти сама си я правиш такава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker