До вече раждалите жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

До вече раждалите жени
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2610 пъти
Искам кратко и ясно да ви задам няколко въпроса:

1.Как бихте решили да родите по нормален път или секцио и защо?
2.Всяка жена ли може да роди с упойка ако е по нормален път?
3.Кой ден след като родиш ти идва мензис и доколкото знам е по-дълъг от обичайния(колко дни) ?
4.Знаете ли как се предават близнаците? Дали аз ще имам ако на мъжа ми дядо му е имал брат-близнак, а дядо му (на мъжа ми) е баща на майка му. До колкото знам се предават по майчина линия, но от коя страна на мъжа или жената?

Ще съм Ви много благодарна ако ми отговорите.Знаете как се чувства една бъдеща майка куп въпроси в глава и.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: e99b0f7143
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   имам 3 деца първото родено по нормало а другите две секцио. ако имам избор и трите щяха да са нормално. за близнаците познавам близнак с близнаци. а за пурвата менструация тя е след като спреш да курмиш и си напълно нормална. след раждането и нормално и секцио има кръвотечение което не е мензис и може да продължи до 40 дни но е индивидуално

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c65ca67b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Много ще е тъжно, ако си бъдеща майка. Пунктоацията ти е под всякаква критика и задаваш въпроси, които трябваше да си научила преди да предприемеш стъпката 'бебе'...
Аз съм на 25г. и все още не планирам бебе, но преди това изчетох доста дебели книги, но ще те оставя сама да си намериш отговорите, защото всичко го има в гугъл, само се иска желание...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 849dae90b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Нормалното раждане е за предпочитане-оставаш здрава и след самото раждане все едно нищо не е било.
Секциото си е операция и се лекуваш-пък остават и белези.

2. Упойка могат да ти сложат и при нормално раждане-зависи от финансовите възможности и болницата където ще родиш.

3. След раждане ти върви между 1 седмица и месец но не нормално а само цапа. От 2-ия месец всичко е наред ако не кърмиш бебчето.
Ако кърмиш може да ти дойде и след няколко месеца.

4. За близнаците няма точно определено как се предават. Ако има в рода близнаци без значение от коя страна винаги може да се случи на някой от следващото поколение.
Моята свекърва преди да роди мъжа ми е имала близнаци. Сега синът и /моят мъж/ също има - т. е. аз макар че в моя род няма такива.

И не се притеснявай - не е толкова страшно. След раждането като ти дадат бебчо чувството е страхотно. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 494efbe44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Какви са тия тия глупости, че менструацията идва докато спреш да кърмиш, това е строго индивидуално и зависи от хормоните. И аз кърмих сина си 5 месеца, ама ми дойде на втория, няколко дни след като беше спряло прословутото следродилно кървене.

1. Как бихте решили да родите по нормален път или секцио и защо?
С две ръце съм ЗА нормалното раждане. Секцио само ако има медицински показания или майката губи сили, с което излага на опасност плода. За едно дете най-доброто нещо е да се появи по начинът, по който природата е отредила, а тя едва ли е избрала по-неблагоприятния. Най-малкото бебето само "решава" кога е готово за живот извън утробата. Когато белите дробове започват да се разтварят се образува един хормон, който предизвиква контракциите. Самите контракции упражняват масаж върху мускулатурата на бебето, като по този начин го подготвят за промяната в условията на живот. До утре мога да изброявам предимствата на нормалното раждане срещу единствения плюс на секциото - няма я многочасовата подготовка на тялото за получаването на разкритие и раждането. Същинското раждане е не повече от 15 мин и не боли. Самото възстановяване е също индивидуално, но в никой случай не ставаш като кофа, както много често съм чувала. При секциото се режат 6 пластта докато се стигне до израждане, лежиш в реанимация с катетър, кърмата ти идва по-късно, упойката се слага по кръвен път и неминуемо достига до плацентата, а от там и до детето и т. н. Всеки сам решава как да даде живот на детето си. Моето мнение е, че отиваш в родилното да раждаш, а не на почивка и преди всичко трябва да мислиш кое е по-добро за детето ти. Освен това си има и епидурални упойки, така, че проблема с болката при нормалното раждане може да бъде решен. Аз не пожелах такава и не съжалявам изобщо. Болеше адски, но забравих, не в момента, в който гушнах детето си, но я беше бързо, 3 часа след раждането се разхождах по коридорите и чаках да ми го донесат.

2. Всяка жена ли може да роди с упойка ако е по нормален път?
Всяка, стига да няма алергия към някоя от съставките на упойката. Само, че се поставя до определен момент, след това вече е излишна, тъй като бебето е в родилния канал и е на път.

3. Кой ден след като родиш ти идва мензис и доколкото знам е по-дълъг от обичайния(колко дни)?
След като родиш кървиш едно известно време. Кърменето при някои жени оказва влияние, което обаче е свързано с производството на хормони, ако имаш малко кърма ще ти дойде по-бързо.

4. Знаете ли как се предават близнаците? Дали аз ще имам ако на мъжа ми дядо му е имал брат-близнак, а дядо му (на мъжа ми) е баща на майка му. До колкото знам се предават по майчина линия, но от коя страна на мъжа или жената?
През поколение се предават, а ако не греша по майчина линия става това, защото зависи главно от производството на яйцеклетки. Сперматозоидите са милиони, но генетично не е ли заложено на яйцеклетката да се раздвои (при еднояйчните близнаци) или да узреят две яйцеклетки, то работата няма да стане.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8f3db2e900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   По въпроси 1-3 не мога да кажа нищо, но 4 ме изуми. Ти мисли ли изобщо преди дс попиташ?! Правилно си чувала, че склонноста към близнаци се предава по майчина линия, но да ти хрумна, че става дума за майчина линия на (бъдещите) близнаци, а не на родителите им? Т.е. шанса да родиш близнаци е по-голям, ако,ти самата си близначка (т.е. майка ти е родила близнаци) или ако майка ти е близначка (т.е. баба ти е родила близнаци). Ако имаш елементарна идея как стават нещата с "пчеличките" трябваше да знаеш, че мъжа няма нищо общо с това дали ще се получат близнаци или не. Просто не мога да повярвам, че жена пита такова нещо...

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c61e9a396a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно всички въпроси, които задаваш са вече разнищени на дълго и широко в bg-mamma и подобните му форуми. Чети там, ще събереш много повече информация, отколкото би могла тук!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 67839369bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   секцио разбира се

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: cb1f7cf369
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Нямам много време, но ще отговоря на въпросите ти набързо, тъй като съм бременна с близнаци, момчета. Да кажа омъжена съм за руснак, а свекърът ми е руски майор-генерал отговаря за оръжията им и военно въздушната отбрана до колко знам. Мъжът ми ще е такъв след него, а бебетата след баща си.
Не знам защо, но вече съм в деветия месец, а още не съм родила.

1. Близнаците ще ги раждам нормално, но с упойка. Свекърва ми каза, че така няма да ме боли и тя е раждала мъжа ми и сестрите му (пет деца са четири момичета и едно момче той е най-малък) чрез упойка. Всичко тече както при нормалното раждане, но болка няма.
2. Да всяка може да роди. Аз нямам никакви проблеми, но лекарите позволиха. Свекърва ми е раждала пет пъти и са и давали и петте. Колкото до секциото майка ми е раждала два пъти така (първият път брат ми вторият мен). Родиш ли първият път по желание и вторият трябва.
3. При всеки е различно. Зависи от много неща. Точно това ми обясняваше свекърва ми през цялата бременност и петте пъти и е идвало различно.
4. Близнаците се предават през две поколения. Мъжа ми нямат близнаци в семейството, но аз имам. От на майка ми страната имаме близначки - лелите ми, а от на баща ми са братовчедите му.



Анна- Луиза

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: a39b57ea0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 3 и номер 6 (не съм авторката! ):
Удоволствие ли ви доставя да обиждате момичето, че тъжно било, че жената ще става майка, че не знаела как стои въпроса с "пчеличките" и, че как може жена да задава такива въпроси?
Ами това е сайт за споделяне. Може да е чела форуми, книги, но да иска да пита тукашната аудитория. Както виждаме, има хора, които отговарят компетентно, има и такива, които поне се опитват да помогнат с каквото знаят. А вие нападате жената! Не ви ли е срам? Човек не се ражда научен. Може да е нямала близка жена, с която да обсъжда подобни въпроси. Може да е сега на 17, на 18 и изобщо да няма представа. Това ще я направи ли по-малко майка и ще я накара ли да иска повече детето/децата? Може и да е на 30, но сега да е забременяла и... трябваше задължително да знае за "птичките и пчеличките" от преди това, така ли? Или трябваше да прочете задължително из интернет първо, че после да пита. Ами тука никъде не виждам правило "Първо проверете в другите сайтове и след това питайте". А, и да се научи да пише правилно! Ех, че сте и вие! Ще си броим точките и запетайките... Аз като пиша през телефона и правописни грешки правя, и ми се губят запетаи... Имам късмет, че сега съм на компютъра, иначе щях да претърпя критика.
Низки сте задето нападнахте жената, която зададе въпроси и не обиди никой! И тъй като давате акъли, ще ви дам и аз един: Като подходят към вас положително, отвърнете положително и вие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker