Ужасем проблем с краката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ужасем проблем с краката
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 17546 пъти
Над половин година имам ужасна болка в стъпалата, отзад над петата и отдолу на самото стъпало. Болката е ужасяваща... куцам и не мога да вървя. Ходих на лекар, най - добрия в Бургас, прегледа ме и ми каза, че съм бил дюстабан, или не знам как се пише, ама май т'ва са глупости.
Предписа ми хапчета. Пих ги, нищо. Работя прав, не знам дали има значение, работя понякога по 10 часа, не съм почивал от 2 години някъде. Пуша доста. Приятелката ми твърди, че можело да имам запушени артерии от цигарите, че можело да ми отрежат крака, не знам дали това е вярно, как мислите? Според лекаря ми няма нищо и неще да ме лекува, а аз не издържам вече. Случвало се е 1-2 пъти да ми се подуят краката, но иначе болката е всекидневна. Казвайте, моля ви се какво да правя, че не се издържа!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7dacdd125a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Отиди на друг лекар-ортопед. Ако си дюстабан - има специални стелки, изписват се от лекар. Носи само маратонки и то от скъпите и хубавите

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6f1d33a01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   аз продължавам да не разбирам защо хора търсят медицински съвети в интернет форум... ама айде по същество:

какво е дюстабан - "Дюстабан (плоско стъпало) е състояние, при което се наблюдава падане на медиалния свод (извивката от вътрешната страна на ходилото, която започва от петата и стига до основата на пръстите), тоест стъпвате на земята с цялата повърхност на ходилото си. "

можеш и сам да си го провериш - слеб баня стъпваш бос на суха повърхност (може и на вестник например). Първо един крак - стъпваш спокойно и го дигаш, после и другия. ако отпечатъка е с големината на цялото стъпало - кофти, имаш плоско стъпало. ако извивката е очертана явна - добре си си.

Как се лекува плоско стъпало? - определено НЕ с хапчета. грижата за стъпалата включва подходяща програма с масажи, упражнения и подохящи стелки. ако не се лекува навреме ще имаш много сериозни проблеми. не от сорта "мъж съм, ще стискам", а по скоро "на 50 съм и не мога да се изправя"...

пушенето също вреди на кръвоносната система. стотици са загубили крака поради вредния навик и няма какво да се лъжем. не съм медицинско лице, но работя с такива в консултативен кабинет и първото което докторите казват е - ОТИДИ НА ПРЕГЛЕД! като не е качествен твоя доктор - потърси друг. здравето е ТВОЕ, ако ти не се погрижиш за него... няма кой друг. ;)

П. С. от еволюционна гледна точка човешкото тяло не е развито така, че да позволи стоене прав по 10 и повече часа на ден и то в продължение на години... конете може и да спят прави, но човешката физика предполага движение и ако се обездвижваш по този начин, само си вредиш. не искам да те отчайвам, не ти казвам да си намериш работа в офис и да седиш по 10 часа, но трябва да има разнообразие.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a3481acec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   На колко си години, от кога е така, като малък имал ли си болки понакога? как да ти предпишем лечение без тези данни?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6733b6254a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Шипове! отиди да ти направят снимка и ако е това нищо няма да ти помогне докато самите шипове не се наместят. Евентуално някои мазила за облекчаване на болката.
От шипове съм куцала по 3 месеца докато утихне болката-чак не може да стъпиш на крака си. Само снимка ще покаже какво е.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ced653a52c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Тук едва ли ще ти поставим диагноза, а още повече ще ти препишем лечение.
Болката в петата както по-горе са казали, може да е шип, може да е притискане на вена ( пак се получава болка, която се усеща в петата ), може да е ревматологично, може а е травма, прясна или стара. Всичко може да е.
Отиди на лекар. Най добре в Горна Баня - ортопедията. Там има кадърни лекари и ще те оправят, най -малкото насочат.
На първо време, докато намериш лекар ( в Бургас ти гарантирам, че няма свестни ) можеш да пробваш да облекчиш болката с компреси от ябълков оцет -органичен. Има една билка -звездица или врабчови чревца и казват, ако имаш оток се прави компрес с нея. Има я в изобилие навсякъде. Счуква се прясна и се налага за 2 часа.
Можеш да взимаш добавки с глюкозамин и колаген и т. н.
Можеш да се лекуваш и сам, но ти трябва диагноза, а тя се поставя от лекар!

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a72807e803
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Медицинско лице: От цигарите е, те ти спират притока на кръв. Много хора са изгубили краката си така. Спри докато е време, но последвай и горните съвети.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a72807e803
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момко, от цигарите е. Имах същия проблем, спрях ги и след година и половина, като ме провериха артериите се бяха отпушили, а аз бях много по - добре.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bd4bfa11f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   И аз имах болки дълго, но като смених ортопеда ми минаха

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3fa4d69cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ей, пак цигарите ви виновни. Отиди на лекар, болката може да е от какво ли не, засегнати нерви, диабет, а понякога причината не може да се изясни. Имах един приятел с болки в ръката, след обикаляне по какви ли не доктори в БГ и чужбина, никой не успя да му каже от какво е (само за сведение - непушач е).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 25 дни
hash: fdb1894c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   човек аз съм със страшни болки в петите от 10 год. Къде ли не съм ходил, какви ли стелки не съм носил, какжи ли лекарства и нагревки не съм минал, какви ли изследваня не съм си правил. И нищо. Всеки ден съм на обезболяващи и пак ме боли. Съвет от мен. Ако имаш възможност иди на лекар в чужбина. Тук никой няма да ти помогне, дори по скоро ще ти навредят.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 36a6935178
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Имам плоско стъпало и в България не намерих подходящи стелки- даже в Горна Баня. Спасиха ме специални, поръчах ги в Англия. Ето информация:
http://www.walkfit.com/
https://www.youtube.com/watch?v=a8mz8_nprKw
http://www.thefind.com/beauty/browse-walkfit-shoe-inserts

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 9e9f219688
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Без преглед при добър лекар нищо не може да се каже. Може би трябва преглед при хирург, особено ако "начупване" на капилярите над петата.
То представлява посиняване на капилярите, все едно мини разширени вени. Понякога мястото от петата до кокалчето посинява.
Чел съм стари книги и знам, че в миналото са лекували с намазване с нафта и посоляване с готварска сол 30 дни, но... :-) да вярва ли човек преди да опита.
Преглед при добър лекар. Това е мнението ми.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6f7893ce2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз страдам от адски болки в стъпалата. Само няколко часа на ден мога да стоя права. На 36 години съм и не пия, не пуша. Не знам какво ми има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker