Киста на яйчника - 5 см. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Киста на яйчника - 5 см.
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 32142 пъти
Здравейте,
днес ходих на гинеколог по повод кистите, които образувам и ми казаха, че имам 5см на десния яйчник. Сега съм много притеснена. Прати ме на ендокринолог, за да ми види щитовидната жлеза и ми препоръча да не правя резки движения, също така ми изписа и някакъв антибиотик. Каза ми също така, ако имам кръвоизлив или болки да посетя спешен кабинет. В момента ми е притеснено, защото чувствам, че ми тежи едва ли или ме поболява от време на време и не знам какво да направя. Ще се радвам да споделите мнение, ако сте имали кисти, как сте се справили с тях и т. н. Благодаря ви много предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: a807047c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Какво лекарство ти предписа и как трябва да го приемаш. Ти на профилактичен преглед ли ходи или имаше проблеми?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e606bb4897
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Иди на второ мнение, по възможност при най- добрия гинеколог (е и според възможностите ти де), за здраве не жали средства. Има няколко вида кисти, така че мненията от тук може и да те объркат. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f4d2e22498
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Здравей. Аз съм момче и преди години, когато бях малък майка ми също имаше проблеми с единият яйчник и при нея също беше надут или киста... абе не помня.. сега като се сетя ми става много кофти, защото бях малък и го взех доста на вътре бях много притеснен, но нещата се бяха усложнили и беше станал с размерите на топче за тенис на корт. Ако се сещаш тези големите зелени топчета на тенесистите.. ето толкова...

И го премахнаха с операция. Много бяхме притеснени. Всичко мина успешно. Майка се възстанови след няколко седмици, все пак това си е операция... и така...

Говоря за 2002/2003-та някъде там. Тоест преди около 10 години... и направиха операцията... премахнаха го и остана само единият, при което още тогава и казаха, че с другият яйчник пак ще може да има деца.

Да не говорим, че има жени, които раждат по 1, 2 деца с половин яйчник... но това не го пожелавам на никого.

Съвета ми е да отидеш на лекар и дори и да ти кажат за хирургическа намеса да не се притесняваш. И аз за такива неща бих се страхувал. То си е за притеснение. Все пак... от здравето няма нищо по-ценно.

Пожелавам ти успех и да не се притесняваш :).

Сподели какво е станало после...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: da479a7e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   :)))
Като имаш кисти, си ги носиш около яйчниците и толкоз...
А сега сериозно...
Никъде не пишеш на колко години си; омъжена или не,
имаш ли деца...
Ще ти споделя за себе си: бях на 17, преди полов контакт,
когато ми откриха киста на десния яйчник... Преглед с ехограф тогава беше събитие (преди повече от 30 години... );
после се оказа поликистоза... Във ВМИ Пловдив взеха материал и изследваха кистата; после се оказа, че не е една, а са много... Доста "учен" доктор ми хвърли директно в лицето диагноза - "95 % стерилитет".... и това ме довърши... психически...
За мой късмет, чули са го и негови колеги, медици от катедрата по акушерство и гинекология във ВМИ Пловдив
и ми обърнаха достатъчно внимание, та сега... с моите 5 % репродуктивни възможности имам син на 23 години, студент по медицина... Не помня името на "учения" доктор, но съм благодарна и няма да забравя имената на тези, които ме лекуваха с години, някои от тях за съжаление вече са покойници...
Та за кистите... сега има много по-големи възможности за диагностика и лечение, кадърни Бг доктори - също...
но... моите ги чистехме и се възстановяваха; имах нарушение на месечния цикъл, приемах хормонални препарати за регулиране... Сега, вече на малко повече от 50 години, съм свикнала да посещавам гинеколог за профилактичен преглед на всеки 5-6 месеца; знам, че имам киста с размери 3, 5/5, 5 см на десния яйчник, но не я лекувам... колкото повече химия, толкова по зле...
За антибиотиците - полезни са, за да се справиш с кистата,
но после (при мен така се случи) се появяват усложнения
при функционирането на бъбреците... трябва да се внимава с приеманите количества...
И все пак, всеки човешки организъм е различен...

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 3ec2cce9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Много интересно - антибиотикът за кистата ли е? Ако е така, направо си сменяй гинеколога. Аз имах киста 4см, която след хормонално лечение, не се повлия изобщо. По принцип се изписват хормонални препарати за около 6 месеца максимум. Ако кистата на изчезне, следва операция. 5 см не са никак малко за киста. Може да те наболява, да усещаш тежест, при мен цикълът беше станал по-обилен. Другото нещо, което трябва да ти пусне лекарят е туморен маркер. Той все пак дава някакви насоки. Моята киста не нарастваше в рамките на година след откриването й, туморният маркер беше с ниски стойности. Не бива да вдигаш тежко, трябва да внимаваш при секс. Опасно е наистина да не се спука-тогава става сложно. Аз направих лапароскопия, т. нар. безкръвна операция. Ако се наложи да правиш операция, направи я така, ако е възможно, но внимателно избирай кой ще ти я прави, защото е много важно. Всъщност не знам зали при теб ще стане, защото кистата май трябваше да е до 5 см, не съм съвсем сигурна. При мен нещата бяха перфектни. В общи линии така стоят нещата и най-добре е да потърсиш и второ мнение, 3d видеозон и тогава да решиш как да действаш. Но ако не се разкара за няколко месеца с хапчета, само операция е вариантът.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: caf0773609
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не съм имала киста, но братовчедка ми имаше. Оперираха я, всичко беше наред. Втора киста мисля, че не й се е появявала.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 50e97c4517
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Най-добре те е ориентирала №5. Послушай я. Започва се с хормонални таблетки, ако не се повлияе - операция. Трябва ти добър гинеколог, на когото да се довериш и всичко ще е ОК.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 287c544b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   ОТ АВТОРКАТА:
Първо пия антибиотик ЗА кистата, изписа ми го тя като каза категорично, че е за него и ще започнем лечението с него. Казва се Ципрофлоксацин. Второ на 19 год., водя полов живот(от скоро), нямам деца. Трето-гинеколожката ме гледа на 3Д ехограф и анално и вагинално. Четвърто прати ме на ендокринолог и каза, че ще ми пусне тумурен маркер. Написах ги така, за да не забравя нещо. Това, което най-много ме притеснява е това кистата да не се спука в мен или пък да не е някое тумурно образование. Не знам и аз точно от какво се страхувам, но не се чувствам много спокойна.

П. П. Питахте ме дали съм ходила заради кистите или за проф. преглед. Миналия месец отидох на гинеколог, защото никога не ми е идвало редовно и имах бяло течение и просто исках да отида, да направя нещо по въпроса. Когато отидох се установи, че имам киста на левия яйчник (4. 5 см) и оголемен десен яйчник. Също така и хипер пролактин. Наложи ми се да отсъствам от града и не можах да отида 2 седмици и нещо, през това време ми дойде цикъла. Вчера като ходих, вече пак, ми установяват, че имам киста на десния яйчник (5см. ), а тая на левия е изчезнала. Това е всичко, за което се сещам. Питайте ме, ако има нещо и ще се радвам да чуя мнения. Наистина! Следя темата по няколко пъти на ден хаха : ))

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 3ec2cce9fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ципрофлоксацин- не знам, странно ми изглежда, но не съм лекар все пак, а пък и зависи каква е кистата, нали? . Туморният маркер е за ориентир. Дали е туморно образуванието, ще стане ясно след евентуална операция. Не си пълни главата с глупости, докато не направиш изследването. А и то не гарантира 100% че е едното или другото, но си е надеждно в голяма степен. 3d е добре, но нали знаеш, че зависи кой разчита резултатите. А пък аналният преглед при гинеколозите е обикновено само при девствени момичета. Учудена съм, че ти го е правила. Ако имаш доверие на този лекар продължи с него, но моят съвет е с всички изследвания да потърсиш и второ мнение, преди да продължиш. Тази киста, ако не се разкара и продължи да нараства няма да можеш да я оперираш по безкръвен път.

№5

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b23ddedc40
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Освен лечението, започни да пиеш алое и лечебните гъби шийтаке и майтаки - на мен ми помогнаха да се излекувам нацяло.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5a6e8e2585
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   аз страдам вече от 2 години а съм на 20 год. не искам операция какво ли не пробвах ту изчезва ту се появява сега съм на ЯСМИН противозачатачни хапчета та да видим до къде ще стигна успех на всички

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b6ede27fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте! Аз съм на 29г. и имам три операции от кисти на яйчниците. Едната ми я направиха, когато бях на 13г., другата ми беше лапароскопия преди 3год, а миналата год ме оперираха от апендисит и в последствие по време на операцията се оказало, че са ми изчистили и киста. Единият яйчник ми е премахнат, а другият е наполовина. Често ходя на гинеколог- засега нямам усложнения. Отскоро с приятеля ми правим опит за дете, засега няма резултат. Лекарите не са ми казвали, че няма да имам деца, но щяло да е много трудно, тъй като освен това съм имала обърната матка... моля кажете нещо по темата повече, ако знаете, ще ви бъда благодарна... аз просто съм отчаяна, не знам дали ще мога да имам деца...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3e981fbdd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Здравейте! На 39 съм. Преди две седмици ме оперираха от киста на яйчника, която беше леко срастнала с повърхноста на черва. Всичко мина добре. Нямам температура и кървене, гадене и пр. Но имам една неприятна, вътрешна, дращеща болка в тази област, която понякога изчезва. Не съм сигурна какво е- от вътрешната рана, от червата или от пикочния мехур? ! Ако имате опит, споделете това нормално ли е? ...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: da375c2edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   От 16 годишна имам проблем с кистите и за мой късмет до сега се отървавам от операция, но един път бях на косъм. Бях на 25 и много исках бебе за това спрях противозачатъчните (за да нямам кисти пия Диане). Така и не забременях, но ми се появи киста и то огромна. Цели 8 см! И аз и лекарката бяхме направо изплашени, но за щастие я премахнах с лекарства и пак ми се размина операцията. Обаче си е неприятно, пък и боли. Съветът ми е да ходиш редовно на прегледи и да си пиеш редовно лекарствата и нещата ще са под контрол.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3e981fbdd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Аз съм N13.Струва ли си човек да живее под напрежение дали кистата му няма да се спука или да прорастне в други органи като нарушава функцията им.Защото при мен срастването се видя при операцията.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8c064df700
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Виждам, че статията е от доста време, но все пак, ако някой има нужда от добър специалист относно такъв или подобен проблем, може да се обърне към проф. Чакалова. Аз лично имам проблем с десния яйчник от близо 5 години и единствено тя разбра на какво се дължи :) още от първия преглед и сега ми предстои операция. Та.. Понеже се нагледах на доста такива запитвания, реших да споделя :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8c064df700
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Виждам, че статията е от доста време, но все пак, ако някой има нужда от добър специалист относно такъв или подобен проблем, може да се обърне към проф. Чакалова. Аз лично имам проблем с десния яйчник от близо 5 години и единствено тя разбра на какво се дължи :) още от първия преглед. и сега ми предстои операция. Та.. Понеже се нагледах на доста такива запитвания, реших да споделя :) моята история е доста дълга и не мисля да я разказвам, но не мисля, че си заслужава цялото това притеснение, целия този страх от спукване, усукване и не знам си какво още. Аз лично преминах през всичко това и то в продължение на цели 5 години. Съветът от мен е просто да намерите някой наистина добър и опитен специалист, и най-просто да си направите операция, стига да ви гарантира, че няма да се появи отново. С хапчета, хормони и тем подобни нямате гаранция, че в момента в който ги спрете кистите ще спрат да се появяват. Според мен се тровите напразно. Но все пак всеки си решава. Просто исках да споделя името на професорката, защото наистина си разбира от работата :) и искрено се надявам да ви помогне.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1771895d52
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Аз съм на 15 години. Разбира се, не водя полов живот все още. Наболяваше ме левия яйчник и с майка ми отидохме на преглед. Решихме да посетих д-р Цонева в ******. Тя ми откри киста в левия яйчник, която е 5см. Първия месец пробвахме с противозачатъчни, не се получи. Втория стана така, че кистата ми се измести зад яйчника и е притиснала голямото черво. Предписа ми още едни хапчета, отново не се получи. Цикъла ми идва за 2-3 дена, а това не е нормално. Много съм уплашена! Четох, че кистите на моята възраст са голяма рядкост и доста опасни. Дайте ми съвет! Виждам, че статията е стара, но...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: da375c2edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Номер 18, първо кистите не са толкова голяма рядкост на твоята възраст, на мен ми откриха киста на 16 и познавам още куп момичета с такъв проблем и второ не разбирам защо лекарката те е изплашила. В 99, 9% кистите са доброкачествени и са пълни с течност. Моите (имала съм поне 3-4, като едната беше 8 см) винаги съм ги махала с лекарства. Така, че не се шашкай толкова, щом не е станало с тези хапчета, просто ще ти предпише други и само в много краен вариант ще я махнат с операция (на моя приятелка са и махали кистата така и каза, че изобщо не е толкова страшно). Просто е неприятно, за това ти пожелавам да я махнеш с лекарства. Просто си трябва време. При мен намаляваше с течение на времето, просто се свиваше и за няколко месеца изчезна напълно.
Така, че примири се, че си с поликистоза и доста често ще си на противозачатъчни за да не ти се образуват кисти. Единственият по-сериозен проблем е със забременяването, но ти си само на 15, така че ще го мислиш след години. И не чети ужасии в интернет, някой хора пишат такива глупости, че ако им вярваш направо трябва да се побъркаш!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a43e43115b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Здравейте, искам да посъветвам номер 18-ако д-р Цонева е от Стара Загора, незабавно се насочи към друг специалист.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c6f56b260b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Здравейте, откриха ми киста на десния яйчник (4, 5/4, 6 см. ), изписаха ми противозачатъчни. Гинеколога ме посъветва да не вдигам тежко и да спра да спортувам за няколко месеца. Но в паниката забравих да попитам дали мога да водя полов живот. Някой ако знае нещо по въпроса ще съм му много благодарна.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b22cb27a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Здравей, ако не те боли може, но казаха ли каква е кистата защото и аз съм такъв размер, но според моите лекари само операция

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 40230360c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Април тази година почувствах първо страшно гадене и болки които стигаха до пъпа. на следващата седмица същото но се отклони на дясно. отидох на лекар а после и на хирург. приеха ме за операция от апендицит но при операцията се установи че имам и спукана 5 см киста. чиято течност задържах в малкият таз

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker