Май полудявам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Май полудявам
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2633 пъти
Здравейте! Преди два месеца получих сърцебиене, зави ми се свят и помислих, че умирам.. адски много се изплаших.. до сега не бях изпитвала такова чувство..
От тогава не съм същия човек, какъвто бях.. От 2 месеца не съм излизала от вкъщи... Постоянно си внушавам някакви болести, правя си изследвания.. ходих на психолог, невролог и психиатър.. сега пия антидепресанти, но от много малко време.. Ако има някой, който е преживял това състояние нека да сподели.. вече не знам какво да правя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 38bc64ec8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш най-вероятно страхова невроза. Не си луда! Това е нервна болест. Потърси психолог, който да не те тъпчи с хапчета, а да ти прави ПСИХОАНАЛИЗА. Само с психоанализа ще се оправиш, но трае няколко месеца. Зареди се с търпение. Лечимо е състоянието ти и много хора го имат, но причините трябва да се намерят. Ти описваш само симптомите, болестта се крие другъде (в най-ранното ти детство най-вероятно).

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4711e9c753
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Невъзможно е да си внушаваш някакви болести, без да има причина. Според мен просто си внушаваш, че имаш проблем, иначе си добре.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5eba29b4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Слушай сега! Ред за там няма, всеки рано или късно умира. Вземи поработи върху това, седни и си помисли хубаво. Живота си тече и не виждам защо си решила да го съсипваш така.
Антидепресантите не са хубаво нещо!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: bfcc1acf18
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спорт и колкото се може повче ангажименти, даже и ученето на чужд език ще ти помогне, колкото си по заета толкова по бързо ще забравиш. Аз също бяхпо добно положение но от изведнъж неможах да се оправя, реших с бавни но сигурни стъпки и най лесно ще се оправиш ако си непокист и не ти пука дали ще умреш още сега!! Споко не си луда всичко е на психическа основа, скуката и страха са една от основните причини!!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ed6fd59e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това са симптоми на паническо разстройство. Минала съм по този път. Страхът, който си изпитала при паническата атака е довел до страха да излизаш навън. Последното се нарича агорафобия. Нещо е отключило това паническо разстройство и трябва да разбереш причината. Моят съвет е да отидеш първо на психолог. Ако той прецени, а най-вероятно така ще стане, ще те прати на психиатър. Лекарствата са задължителни в началото-и тези от невролога за равновесието, и тези от психиатъра, за да намалиш чувството на тревожност. Но най-добре е да ти се прилага психотерапия основно. Въпросът е къде ще намериш свестен психиатър с когото да се чувстваш добре по време на сеансите. Изследвай си хормоните на щитовидната жлеза и ТАТ и МАТ, защото много често проблем с тях дава сходни симптоми. При мен беше така. Занимавай се с йога, намери си подходяща литература. Има един сайт за психично здраве, в който има много статии за ПР, както и форум за страдащи от ПР. Основната работа е твоя, много е трудно, изисква пренастройка на мисълта, време. Не очаквай, че близките ти ще те разберат-дори и да са добронамарени да не ти казват, че се лигавиш, много им е трудно да схванат този ирационален страх. Кураж, защото ще ти трябва. Моята първа такава атака беше преди почти 9 години. Бяха три поредни много силни в рамките на месец. След това се появи страхът от излизане и настана кошмарът. Последната ми криза навън е от лятото на 2008. От тогава насам нещата са в пъти по-добре, но не мога да кажа, че съм излекувана напълно. Работя по въпроса най-вече с промяна на начина на мислене. Аз антидепресанти не съм пила, само малки дози лексотан. Ако имаш въпроси - питай. Все пак си мисля, че трябва да ти е поставена точна диагноза и според мен тя е ПР. Поставена ли ти е?

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 67f2764f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На мен ми звучи като хипохондрия.
Номер 1, стига с тази психоанализа, бе! Психоанализата се прилага само при определени заболявания, не при всички. За някои е просто неефективна. Психоза не можеш да лекуваш с психоанализа, янма как да стане. За невроза, добре, става, тук е удачна. Ама ти предлагаш психоанализа във всяка втора тема, което само по себе си е абсурдно. Има и други методи на психотерапия, разбери го, иначе ще си като кон с капаци.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3fa95ee170
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо искам да благодаря за отделеното време на всички! Когато бях на психолог ми постави диагнозата Паническо разтройство.. Но при мен е така, че след появата на парвото сърцебиене, замайване и т. н точно същото не съм имала.. имах подобни оплаквания, защото сама си ги внушавах..
А възможно ли е това да ми се случило, защото съм прекалила с кафетата.. по онова време не спях достатъчно и пиех по 4 5 кафета на ден.. Но каквото и да е, факт е, че не съм същия човек.. а страх и тревожност да ви кажа почти нямам.. най-много са гадните мисли и предчувствия...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 38bc64ec8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не знам, кое ти отключило проблемите, но определено не е кафето. Аз пия повече дори всеки ден и по твоята логика да съм в лудница вече...
Мисля, че все пак трябва да се подложиш на терапия, не само медикаментозна. В повечето случаи причината за такива разстройства са в детството, а биват отключвани от най-обикновенни неща. Не отключването е проблемът, а това, което е било вече в теб. Само с прихоанализа ще можеш да намериш ПРИЧИНИТЕ. Медикаментозното лечение лекува само симптомите, но докато не намериш причините, няма да можеш да се излекуваш.
Ти имаш много тривиално нервно разстройство и НЕ СИ ЛУДА, Милиони хора имат същото. Има много добри методи в психоанализата за лечението на такива проблеми. Ти решаваш дали ще се подложиш на това лечение или ще се криеш в жилището си.
Сама виждаш, че медикаментите не те лекуват...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 62f1224285
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това си Паническо разстройство и на мен ми стана така преди 10 месеца за първи път, но разбрах, че е от напрежението. Докато след това не получих безпокойство по лоши атака започнах да пия, чудя се вече да не да не съм станал алкохол, защото дори за секунда не се поддържам трезвен. Но алкохола също оказва своите последствия. За това не го препоръчвам, слушам, че антидепресантите помагал и по добре те да си пият и да си добре, но мен ме е страх да ги пия още заради факта, че ще оставам сам в къщи и на моменти става зле на моменти съм замествал алкохола с ксанакс, но си направо парцал.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2022efcc12
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спри да се тревожиш,това състояние ,което си преживяла се е случило на много хора,включително и на мен.Реагирах като теб,но с огромната разлика,че на мен ми се случваше в един период по 10 пъти на ден.Бях много уплашена,докато не открих,че кръвното ми прекомерно пада,когато ми се случва.Това беше периода,когато есента настъпва и вече е по хладно.Не бях обърнала внимание,че не пия вода,защото не ми се пиеше.Като се замислих,осъзнах,че за цял ден я съм изпила чаша,я не.Та при мен това се оказа,ама започнах да обръщам внимание какво пия,какво ям,защото течности и в храната има.Веднага след като кръвното ми стана пак нормално,спря всичко.Бях чувала хората да казват,че и ниското кръвно било толкова опасно,като високото.Наистина е така,изпитах го.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker