Фолиева киселина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Фолиева киселина
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 5530 пъти
Обръщам се към жените, които вече са раждали или им предстои това. Вие пили ли сте тези хапчета наричани фолиева киселина? Лекар ми ги изписа, но не останах много доволна от посещението си при него и затова исках да се допитам и до вас. Мисълта ми е мога ли да почна сега да ги пия при положение, че работим за бебе, но все още не съм бременна или да изчакам като забременея и тогава да ги почна? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: d9aacfc435
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз започнах да ги пия веднага след като ми беше установена бременността. Така ми ги предписаха, така направих. Фолиевата киселина е важна за бебето, но не знам дали е препоръчително преди това да се взима. Прочети, какво пише на лисовката?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5f878243b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Започвай веднага да пиеш хапчетата! Ако си забременяла, може да си и закъсняла. Става дума за витамин Б9, които е добре да се взема с месеци ПРЕДИ зачеването и ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА БРЕМЕННОСТ. Доказано е дори, че е добре и мъжът да взима от тях. Без фолиева киселина рискуваш да родиш дете със сериозни малформации

Тя помага на клетките да се умножават. Необходима е за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона. Достатъчната консумация на фолиева киселина намалява риска от вродени увреждания на бебето до 70% като спомага за правилното развитие на гръбначния стълб, мозъка, образуването на ДНК и доброто развитие на клетките. Витаминът оказва и положително въздействие върху организма на бъдещата майка - тонизира и намалява нивото на стресовите хормони. Особено полезен е за жени, склонни към анемия.
Тъй като организмът не произвежда витамина, той трябва да се набавя най-вече чрез храна или под формата на таблетки. Фолиевата киселина е и единственото хранително вещество, при което потребностите на бременната са увеличени двойно. Необходимото количество при бременните жени е 400 мкг (0, 4 милиграма) дневно. становено е, че дефицитът на фолиева киселина увеличава риска от някои видове рак, което е свързано с неефективния синтез на ДНК и нарушаване на клетъчната физиология и структура. Фолиевият дефицит най-често се свързва с по-голяма заболеваемост от рак на дебелото черво.

ДОВЕРИ СЕ НА ЛЕКАРЯ. Не всички са учтиви, работата им е напрегната, но ЛЕКАРИТЕ СА УЧИЛИ 10 Г. ЗА ТОВА, защо си мислим българите, че винаги от всичко разбираме и всичко знаем! ФОЛИЕВАТА КИСЕЛИНА СЕ ПИЕ И ПРЕДИ, И ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ. Най-новите американски изследвания препоръчват и бащата да почне да взима от нея ПРЕДИ забременяването. 3 месеца е препоръчително
Почвай веднага с хапчетата и се моли да не си бременна още, защото детето ти може да се роди с отворено гръбче заради такава глупост. По време на бременност е задължително да се пие, но само преди това, ако си почнала намаляваш риска от отворен гръб при детето.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 70c54a083b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката: Благодаря Ви! Не съм бременна още правих си тест излезе отрицателен, а и днес ми дойде мензис, така че... няма още бебе, но ще започна да ги пия. Номер 2 ти раждала ли си?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 128e373709
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип най-добре е колкото по-рано пиеш фолиева киселина толкова по-добре. Аз започнах да я пия когато установихме бременността. Но докторката каза другия път като решим да имаме бебе да я почна поне 3 месеца преди да правим опити. Не се притеснявай, можеш спокойно да я пиеш преди забременяване, а ако си бременна вече пак не се притеснявай че си закъсняла. Просто сега бъди редовна!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 87390453e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Така, не съм раждала, но имах кожен проблем, бяха ми назначени много видове антиоксиданти включително и фолиевата киселина пия я от 6 месеца, та мисълта ми е, че предимно се пие от бременни или бъдещи майки, така че няма да си навредиш а точно обратното

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cd39a35700
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ех №2 Чета те и се чудя как българите са отселели 1300 години, без фолиева киселина? Как са се размножавали без хапчета фолиева киселина? Как допреди 5 години като не я познавахме, точно тази фармацевтична продукция се навивахме да раждаме въобще?
Чудих се, чудих се и стигнах до извода: Много вярваш на рекламите на фармацевтичните фирми!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4065684bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Прабааба ми на времето само фолиева киселина е пила... Жената е родила седем деца, всичките здрави и без увреждания. Сега индустрията ви втълпява разни глупости и вие вярвате сляпо. Природата си знае работата и без да я подбутваме.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6c44fa6437
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До 7 и 8 - а то пък предците ни са живели под същия стрес, яли са храни бъкани с Е-та, дишали ли са индустриалния въздух и т. н. Като правите съпоставка бъдете обективни. То и баба ми е имала 4 деца, но са останали живи две. ФАКТ - адекватната медицинска помощ не е съществувала. Фолиевата киселина се пие за превенция на риска от спина бифида, която засяга не малка част от новородените в световен мащаб. Естествено не гарантира на 100% липсата на проблеми от подобно естество. За това е измислен прегледа наречен фетална морфология, която позволява установяване на различни генетични заболявания и малоформации на плода, което пък от своя страна позволява прекъсване на бременността в по-ранен етап, когато заболяването не е съвместимо с живота и съответно, ако е изборът е на родителите - дали биха обрекли детето да изживее живота си непълноценно и в мъки. Авторке добре си се насочила, така се правят бебетата в днешно време - планирано, обмислено и без излишни рискове. Времената са достатъчно трудни, за да си ги усложняваме излишно. Успех с правенето на наследници, ако не стане от раз, то поне тренировките ще са приятни :) И не се притеснявай фолиевата киселина е витамин, който няма как да предозираш. Организмът усвоява колкото му е необходимо, останалото се изхвърля с урината.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5f878243b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Подкрепям номер 9 - четете малко!
Фолиева киселина има само в пресните зеленчуци и плодове - трябва да се ядат в същия ден, в който са набрати! Имаме достъп до лекарска помощ - нека я използваме.
Прабабите ни деца със спина бифида са ги душили или изоставяли в гората - нямало е храна да се хранят деца с разни синдроми, а и не са оцелявали и без това повече от 1 седмица.
За инфо - прабаба ми е родила 14 деца, 2 са оцелели - едната е баба, другата е умряла от турбекулоза на 21 г.
5 от друтите деца са родени мъртви, другите са умирали от болести - гробището е пълно с имена от моето семейство заради тези дечица...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3113c7421b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Много ти е дошъл ЧИЧО ГООГЛЕ.
Информацията ти е що годе вярна, но има хиляда неща с които само внасяш паника в кандидат майката!
Фолиевата киселина е важна и както писах желателно е ако майката е информирана, да се пие 3 месеца преди да се започнат опити за зачеване.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cd39a35700
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №9 Фолиевата киселина няма да помогне против храни бъкани с Е-та и индустриалния въздух. Стресът при младите момичета от преди 100 години и сега дори е намален.
А по принцип приемът на лекарства не е добро начало за нито един живот. Препаратът "фолиева киселина" е токсичен.
То лошо няма да я пият на хапчета болнави, анемични момичета, ама всички не е ли прекалено. Все пак това величествено лекарство не дава 100% гаранции, а същевременно е вреден за други неща.
А най-голямата ти грешка е да наречеш, което и да е бебе/дете непълноценно, ти напълно ли съответстваш на изискванията за пълноценност? Как не те е срам да наречеш инвалидчетата непълноценни? Те са точно толкова ценни за майките си, колкото и ти за своята. Дори за света са ценни, за обществото са ценни!
Цитат №9:
" И не се притеснявай фолиевата киселина е витамин, който няма как да предозираш. Организмът усвоява колкото му е необходимо, останалото се изхвърля с урината. "
Цитат от най достъпното място Уикипедия:
" Фолиевата киселина е с ниска токсичност, но не се препоръчва прием на големи количества от витамина, тъй като те могат да прикрият съществуващ дефицит на витамин В12, поради сходните функции на двата витамина.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6c44fa6437
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Абсолютно несериозно е да посочвате уикипедия като източник на информация от такъв характер. Какво точно означава "големи количества", тя жената няма да пие цялата опаковка за един ден или да я пие в продължителен период. Достатъчно е да я приема до завършване на органогенезата - 12 г. с. Освен това нуждите на бременна жена от ФК са двойно по-големи. Обърнете внимание на думата "водноразтворим" в началото на посочената статия. Водноразтворимите витамини се разтварят във вода и не се задържат в големи количества в организма, излишъкът се изхвърля с урината. Обърнете внимание и на факта, че ФК на таблетки е синтетичен витамин, поради, което не се усвоява на 100% от организма. Не мога да се съглася и, че стресът в днешно време е в пъти по-малък. Към изброеното от мен не добавих и клетъчните телефони, които ни пържат мозъците и всякакви други устройства, които облъчват организма на клетъчно ниво. Останалото не желая да коментирам, всеки има право на мнение, аз изразих моето. Вас пък как не ви е срам да приемете вашето за меродавно? !

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3d513c948c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Моля ви за отговор. Понеже и аз искам да забременея започнах да пия фолиева киселина, на опаковката пише 5мг. Много ли е и наполовина хапче трябва да пия или цяло. Много ви моля за отговор.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 93bafe2f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Хубаво е фолиевата киселина да се пие поне 5 месеца преди бременност. Те са за да няма увреждане на плода...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3d513c948c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Но много ли е 5мг, половин хапче да пия или цяло?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker