Храня се нездравословно заради тях - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Храня се нездравословно заради тях
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2736 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 14 години. Със средно тегло, принципно-нормално за височината и с по-силно изразени бедра (не ми е ген, напълнях). Осъзнавам факта, че в момента съм подрастваща и тялото мии се нуждае от повече храна. Не бива да спазвам диети (макар че съм допускала тази грешка). Спортувам. Обаче не се храня здравословно. Приятелките ми ходят все по нездравословни места да ядат, обаче са толкова кльощави, а аз-пълнея. Е, не мога да отрека, че хапвам доста. Ето например днешното ми меню : Закуската - бисквитки белвита с едно корни Обяд-бюрек с айран
Следобедна закуска-купа сладко мюсли (вкус на шоколад и лешници) вечеря - очертава ми се да съм на рожден ден, на една от приятелките и каза, че е купила голям буркан нутела, отделно колко сладки работи ще се изядат. Проблемът е че не мога да им устоя. Вкъщи когато накарам нашите да пазаруват и да готвят здравословно -те го правят. Но когато съм с приятелките си -храня се супер нездравословно и не ми харесва. Как да премина към здравословен режим? Какво да им кажа? НЕ мога да ги задължа да се хранят здравословно-това е тяхна воля. Нашите са по цял ден на работа, аз съм втора смяна в училище и до вечерта съм с приятелките и тяхното неприятно за мен хранене...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 89a0d3c613
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „днешното ми меню : Закуската - бисквитки белвита с едно корни Обяд-бюрек с айран
Следобедна закуска-купа сладко мюсли (вкус на шоколад и лешници) вечеря - очертава ми се да съм на рожден ден, на една от приятелките и каза, че е купила голям буркан нутела, отделно колко сладки работи ще се изядат. “
Авторке, не се сърди, но не вярвам приятелите ти да ти са тъпчили тези боклуци. Не си мисли иначе, че другите могат да се тъпчат без последици така!
Сметката ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК е проста - ако не изразходваш погълнатите през устата си калории, тогава остатакът се трупа под формата на тлъсто по тялото - нищо не се изпарява в природата. Всеки човек усвоява на 100% калориите от тези боклуци.
Закуската ти само съдържа към 500-600 калории!!!
Обядът ти е към 700 калории!!!
Буркан с Нутела - поне 5-6 ХИЛЯДИ калории!!!

1 калория, мила авторке, са ти 150 метра бягане. Ти колко метра бяга днес?
Аз не познавам жив човек, който да се храни така, съжалявам. Ако продължаваш по този начин не само ще станеш 100 кила, но и ще хванеш диабет!!!
Къде остави плодовете, зеленчуците, пилешкото, рибата? Да не говорим, че не пишеш, какво си пила, но поне 1 натурален сок и 1 кола ще си изгълтала - ето ти още 500 калории. Най-страшното не са калориите обаче, а че нито витамини, нито баластни вещества, нито минерали не поемаш с менюто си - ти се тъпчиш изключително с прости въглехидрати, чиста рафинирана захар и БОКЛУЦИ.
100% съм сигурна, че няма слаба приятелка, която да поглъща такова количество калории на ден. Ок, може да си позволяват 1 път на ден в училище нещо нездравословно, но после гладуват. Ти решаваш, но ако продължаваш така ще завършиш в поликлиниката с диабет тип 2.
Храниш се нездравословно заради лакомията си. Не си бебе и поне от 13 г. сама си определяш менюто.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8d5e40b800
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   корни, белвита, корнфлейкс? ! и наричаш това здравословно.. знаеш ли колко много захар има в тях, не ги гледай че уж са "здравословни", това е просто рекламен трик.. вместо корнфлейкс с шоколад защо не пробваш овесени ядки? белвитата изобщо няма да я коментирам..

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 060f9484d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Първоначално си помислих, че родителите ти готвят разни нездравословни ястия и ти е трудно да се храниш с това, с което искаш.

После разбрах, че всъщност се храниш нездравословно... понеже твоите приятелки го правят? Някоя съученичка яде шоколад и ти също заради нея? И се чудиш какво да им кажеш, че да ядеш така, както ти искаш?

Отговорът е само един - няма защо да им казваш каквото и да е. Имаш слаба воля и се изкушаваш, приятелките ти нямат нищо общо в случая. Ти сама знаеш какво трябва да направиш, и само ти можеш да го направиш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7747690ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не критикувайте така детето. То не е виновно, че не знае. Да наистина авторке изброените от теб храни не са здравословни. Аз например друго здравословно освен айран в диетата ти, не срещнах. Не се страхувай от многото калории, в момента растеш и те са нужни на организма ти. Да бройш калории на 25г възраст е нормално, но на 14 яж колкото ти се яде. Стига разбира се да не си на диета нутела с корнфлейкс.
№1 Ти или не познаваш много хора, или не знаеш какво ядът хората, които познаваш. "Аз не познавам жив човек, който да се храни така, съжалявам. "
Аз съм майка на две деца, синът ми на 13г. е слаб под 50кг, а не му стига един бял хляб 700гр на ден. Яде от 2 години примерно по 7-9 филии хляб и 2 чиний манджа и дояжда с 5 вафли на едно хранене и така три пъти дневно. Расте на височина по висок от мен е станал носи №41 обувки. №1 Да му спра маджата и хляба ли? Идва момент спира сам тялото му не да иска толкова храна.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 89a0d3c613
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 4, не мисля, че имате право да съветвате детето, щом храните собственото си с 9 вафли!!!
Госпожо - гответе! Може децата ви да са все още слаби, но диабетът хваща и такива.
„дояжда с 5 вафли на едно хранене и така три пъти дневно. “
Това е ужасно!
Хванете и гответе месо и силна храна за синовете си, защото да си дебел не е единственото, което говори за болест - сладкото води в краен случай до диабет, но съсипва и всичко - от зъби, през бъбреци и дроб. Да не говорим, че води до пристрастяване и намалява концентрацията.
Аз съм 175 см висока, а сестра ми е 180 см висока - и двете сме с нормално телосложение- слава Богу родителите ни гледаха животни, за да ни хранят качествено. Вкъщи всеки ден сме имали месо, плодове, зеленчуци. Единствено хляб сме си позволявали да ядем повече от здравословното, но 5 вафли!!! НА ЯДЕНЕ!!! Това са 15 вафли на ден!!! Та аз за 1 година да ям 3-4 вафли!

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 41a288d325
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Трябва да имаш по-силна воля. Всеки преценява сам за себе си какво да яде и никой не е виновен за твойте избори или за техните избори.
Въпросът ти доколкото разбирам е какво да им кажеш в ситуация, че не искаш да ядеш каквото и те ядат. Първо една голяма част от яденията ти можеш да контролираш сама - закуската и вечерята на сто процента. Второ винаги можеш да им кажеш, че в момента не ти се яде това и да минете да купите нещо друго за теб или най-добре истината - казваш, че искаш да се храниш здравословно и си си поставила за цел да намалиш богатите на мазнини и захари храни. И не на последно място можеш да увеличиш спорта.
Смятам, че наистина трябва да промениш хранителните си навици и то не само заради фигурата ти, а защото минюто ти е изключително еднообразно - мюсли, бискивити, корни, нутела, бюрек. Няма никъде прием нито на зеленчуци, нито на плодове, нито на риба, нито на кашкавал и сирене (бюреците ги правят с малко сирене за икономия), нито на месо, нито на яйца, нито на ядки, нито на кисело мляко и т. н. Всъщност в момента все едно ти си на диета - и то само на сладки работи. Защото под диета се разбира, че ти се ощетяваш или ограничаваш от дадени храни, а всъщност в момента ти си премахнала от менюто си голяма част от храните.
Важно е всичко да е с мярка. Успех в начинанието!
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4a7ee1ecb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе мойто момиче яж си не се притеснявай растеш като станеш на 15, 16год тогава пиши а ти номер1 не стряскай така детето бе! Диабет щяла хване айде моля ти се глупости... аз до сега сто пъти да съм хванала тя е дете да яде всичко какво е това зеленчуци риба плодове дрън дрън?? Като порасне повече тогава за диети да мисли рано и е! Междудругото момиче пробвай да не ядеш сутрин а ако ще ядеш нещо леко като ябълка, банан. На обяд си се наяж както му е по реда, а следобед отбягвай да ядеш сладко или нездравословно или плод яж пак най добре и вечер пак така. А и пий МНОГООО ВОДА поне 2л или 1, 5л. Като цяло това е на мен ми помага слаба съм, но не съм клечка за зъби не целя това не го цели и ти грозно е!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8eac909e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не вярвам приятелките ти на сила да те карат да ядеш, просто спираш да ядеш всякакви чипсове, хамбургери, дюнери, шоколади и ще видиш как за 1-2месеца ще поотслабнеш. Хапвай плодове, те поне са сладки и полезни.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7747690ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От № 4 до №5 Прочети пак "7-9 филии хляб и 2 чиний МАНДЖА и дояжда с 5 вафли на едно хранене"
Свекърите ми са на село и произвеждат всичко, така че всичко освен вафлите и хляба идва от село, какво да правя, като е гладен и слаб, да му забраня да яде ли? И още ще ти кажа буркан 700гр лютеница от село го яде наведнъж с 10 филии хляб, да грабна от ръцете му буркана на третата филия ли?
И № 5 къде се мериш ти пълнолетната с един аршин с подрастващо момче? Съседката ми казва, че е нормално, когато нейните двама сина са били на 14-15г. е купувала 4-5 хляба дневно!!! Ела да видиш какви мъже са, като исполини.
Познавам спортист, който закусва, всеки ден с 30-40 варени яйца, той досега да е умрял!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 519b8b8883
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от авторката: благодаря много за вниманието, което сте ми отделили всички. прочетеното тук е много вярно и вие всъщност до голяма степен ме мотивирахте да се стегна и да започна да се храня здравословно.... темата съм я написала за няма и 5 минути, затова е станала толкова разбъркана и неясна. вие какво? да не би да си мислите, че аз по цял ден ям мазни бюреци и 5 кг кофа с шоколад, 1 хляб и тем подобни? мисълта ми с менюто беше да ви дам пример, за нездравословно хранене.. попринцип вкъщи винаги има промишлени количества сладки и тестени работи, обаче и манджи- месо със зеле, ориз, зеленчуци. Разбира се че ги включвам в менюто си? и да, веднъж седмично ям риба? -просто приятелките ми се хранят нездравословно, а аз като се опитам да се храня здравословно -нищо.. седя си пълна, и нямам воля като ги гледам как ядат и слабеят.. та, това ми беше мисълта като цяло.. още веднъж благодаря! много ми помогнахте! стягам се и започвам здравословен начин на живот, че така до никъде няма да я закарам!

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 7747690ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Значи това ти бил проблема завиждаш на приятелките, че ядът нездравословно и не пълнеят така ли? А пресмяташ ли всичко което поглъщат, а пресмяташ ли всичките им движения колко енергия хабят?
Съвет:
Спри да смяташ колка има в купичката на хората! Гледай ти да се храниш долу-горе здравословно, а няма нищо лошо в един бюрек или 2 филии с шоколад. Движи се повече и яж, на организма ти му трябва храна да расте, сега не растеш само външно, органи като черен дроб, бъбреци идр също растът, не ги лишавай от полезни вещества.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 89a0d3c613
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, не знам приятелките ти извънземни ли са, не са ли, но няма живо човешко същество, което да яде фаст фуд безразборно и да слабее. Не ги знаеш тези хора какво ядат през другото време и какъв начин на живот водят. Гледай себе си, защото едно е сигурно - който яде боклуци и се тъпче като теб със сладко, няма как да слабее. Пълна проба човешка глупост е да си въобразяваш, че можеш да се тъпчиш и да слабееш. Това не се отнася и за приятелките ти - те могат дори после да повръщат в тоалетната, ти не ги знаеш. Глеай себе си! Аз имах навремето приятелка - страшнос слаба, която се хранеше само с пици, но тя ядеше по едно-две парчета пица и това ? беше яденето за деня. Определено не е здравословно, но като калории тя не поемаше така повече от 800.
Яж с акъл - брой и калориите, защото и 10 истории да напишеш тук, една вафла винаги ще си остане една вафла и както си описваш начинът на хранене е само за чудене, че не си станала 100 кила. Дори си слаба за количествата калории, които поглъщаш. Имаш сигурно добър ген, защото аз ако изям това...ще се търкалям
...никой не те тъпчи с боклуци, ти сама си избираш храната и сама си си виновна за килата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker