Болки в гърба при кашляне - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болки в гърба при кашляне
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 15209 пъти
Здравейте. Започнах леко да се притеснявам. Миналата седмица времето беше много добро и изглупях в петък да тръгна на училище по къс ръкав. Сутринта - топло, но след това задуха един ужасен вятър, 100% щях да се разболея. След това вечерта с една риза и тънко яке отгоре, бях в Сливен, времето там тогава беше ужасяващо. Град, сняг и дъжд със силен вятър. Гарантирано беше, че ще ме хване отново хремата. Когато се качихме в колата, там пък беше 40 градуса, шупнах. Събота и неделя беше нормално, не бях болен, нито нищо. Трябваше да кажа по-рано, че също така в понеделник и сряда системно дигам щанги - 40 кг. на лежанка. Като цяло не съм много висок и едър - 165см, 60кг и като включим факта, че не съм тренирал преди това особено много - тези 40 килограма в началото ми идваха в повечко.

Та до вчера, понеделник... станах сутринта, хремата си беше налице. Сълзи и сополи като вода се стичат, отказах се да отида на училище. Отидох до местното здравно заведение за извинителна бележка (училищна), написаха ми я, предложиха ми да ме прегледат, но аз отказах, защото знам, че този вид хрема е силна, но отшумява за 2-3 дена. Прибрах се от здравната и почнаха много силни болки в гърба. Някъде около "лопатките", вдясно, покрай ребрата... Опитах се да си поема въздух и с тази глътка въздух, сякаш умрях. Силно ме сряза отново на същото място и дотам. Легнах си, веднага асоциирах болката с щангите, но едва ли чак сега ми се е отразило. След това едвам станах, почувствах се безсилен. На няколко пъти заради хремата, исках да се изкашлям... много болеше... и още боли, всъщност. Кихането няма как да го спра, идва изведнъж и ме кара да агонизирам тука... :D Днес отидох на училище, отново същата работа... Изкарах деня, прибрах се, легнах си и сега ви пиша, леко притеснен. Дали това е от вдигането на щанги от лежанка или вид настинка? А може би е защото напоследък се усещам, че се прегърбвам на компютърния стол, стоейки продължително време. Страх ме е това да не е зародиш на някаква опасна болест, опитах се да потърся из интернет нещо, все го асоциират с рак на белите дробове, бронхит, пнвмония... Бих искал да чуя други съвети. А сега няма начин да отида до здравната, защото вече е затворена и тук стоя да се надявам, че ще се оправи от само-себе си. Благодаря ви за прочита :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: f6d58178b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

1.   ВЕДНАГА НА ЛЕКАР, ВЕДНАГА!!! Как можа да напишеш толкова дълга история, вместо да отидеш веднага на лекар! Това е ПНЕВМОНИЯ!!!
Виждала съм болни от пневмония деца в болницата и по нищо не им личеше болестта, макар да е смъртно опасно състояние, така че не мисли, че кой знае какви са симптомите, че да се сетиш чак тогава да вземеш мерки.
Абсолютно невъзможно е да мине от самосебе си, може само да се влошава, ако седиш и се ослушваш. От теб зависи дали ще живееш, и ВСЯКА МИНУТА Е ЦЕННА!!! Веднага на лекар! Има скоротечни пневмонии, плеврити, емфиземи.... С бял дроб шега не бива! Понякога и 24 часа са фатални.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4aca1ff1a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Благодаря ти много, че ми отвори очите! Отидох на доктор, но само свързаха проблема с бъбреците - преди месец-два имах някакъв неизвестен проблем с бъбреците... боляха изключително много. Нямах нито камъни (макар че симптомите водиха точно към това), само урината ми бе променена, кръвта ми била натровена и имало кръв в самата урина, доколкото разбрах. Отшумя това и така и не се разбра от какво е, какво представлява и как всъщност се махна. Та, свързаха го проблема с това и ми казаха да им дам урина. Дадох им аз, провериха я - никакви следи от предишното заболяване. Сега ми дадоха един антибиотик за болките, понамаляха, но все още си ги има и са неприятни. Понякога когато кашлям/кихам, имам чувството, че едно от ребрата ми ще разкъса тъканта, толкова боли...

Сега ще настоявам за рентгенова снимка, защото симптомите на пневмонията действително си ги имам. Температурата ми се държи постоянно на 37. 4, втриса ме доста често, промяна на настроението, дори временна диария и други свързани симптоми. Дано рентгеновата снимка не разкрие нещо лошо...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 439ddc8644
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не е пневмония, но отиди на лекар. Може да е много често срещано състояние при подрастващи особено при момчета наречено пневмоторакс.
Може да се появи при вдигане на тежести, особено като при теб когато е комбинирано с настинка... Не е страшно, но трябва да те прегледат. И се грижи повече за здравето си, защото ако прочетеш в нета какво представлява това състояние и колко сериозно става ако почне да се повтаря... Казвам ти го като човек, който го е преживял ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 02a097dc16
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   № 1 е прав!!! ОТИВАЙ ВЕДНАГА НА ЛЕКАР!!!! Това са симптоми на пневмония!!!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f6d58178b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От номер 1
В предишния пост пропуснах да кажа, че имах колежка, която идваше на работа и изглеждаше здрава, но в продължение на седмици ходеше на физиотерапия - някакви нагревки, защото имаше остри болки в гърба при дишане. И да - било е пневмония, от нея съм го запомнила.
Така че се лекувай задължително с антибиотик, а и имай предвид, че значително ще ускориш оздравяването на тъканите, ако приемаш витамини А Е. Доктор ми го е казал. В аптеката ще ги намериш като препарати с различни имена: Геритамин, Лецивит, а може и просто да питаш за А Е, а те ще ти дадат каквото има.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d7c2c13fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Номер 1 - и аз мисля, че е някакъв възпалителен процес, но не бързай с диагнозите.
Не всичко се лекува с антибиотици!!!
Аз боледувах от вирална пневмония и не ми се даваха антибиотици. Само при заболявания, причинени от БАКТЕРИИ се ползват АНТИБИОТИЦИ. Останалото са вируси, гъби - какво ли не.
Аз като имах пневмония съм нямала болки в ребрата, гърба и т.н. но дишането е много трудно при пневмония. Дори и температура нямах, а пълна отпадналост на организма. Кашлях леко, но не истинска кашлица. Ходих си на училище и контролни дори писах и никой не можеше да каже, че имам пневмония, но лекарите като ми видяха рентгена веднага ме вкараха в интензивното на системи и всичко, което там трябва. В началото бях в самостоятелна стая, макар че не било заразно, знам ли - после бях с една жена, но лечението се състоеше в наблюдение, в много хапчета за отхрачване, в СИЛНА ХРАНА, много почивка и витамини. Нито антибиотик взимах, нито нищо подобно. В началото ми вкарваха някакви медикаменти през системите, но бяха за разширяване на бронхите, имуностимуланти и какво ли не, но не и антибиотици. Доверете се на лекарите!!!
При авторката може да е действително от бъбреците, знам ли - лекарите си знаят работата, учили са 10 г. за това

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker