Синузит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Синузит
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 10926 пъти
Здравейте, тъй като има в различни теми за проблема "синузит", то споделянето на рецепти и опит е хубаво да се групира в една тема. Ако някой се сети за нещо друго, ще е добре да сподели.

Ето малко support, някои начини са лично изпробвани и работят. Някои "лечения" са рискови и трябва да се извършват с повишено внимание, като номер 4 и номер 1. Но са по ефикасни и в зависимост от причината за синузита, можете да се излекувате изцяло. При стеснен канал или изкривена носна преграда няма как да ви излекуват. Отивате на лекар УНГ, снимат ви и операция е решението. Алергията е причинител поне на 50% от случаите на синузит. Най-добре е да се изследвате към какво имате алергия.

1. Забърквате една/половин лъжица истинска ракия с една/половин лъжица прясно смлян черен пипер, добавяте малко брашно. Само прясно смлян пипер. Трябва да се получи смес с гъстотата на тесто. Лепвате полученото тесто на проблемното място при синусите. Около ноздрите в ляво/дясно или над носа на челото. Добре е малко да се намажете с крем преди това, защото става страшно. Получената смес предизвиква реакция от тялото и мястото се нагорещява силно. Трябва да усещате огън на мястото. Залепвате тестото с лепенка или го държите притиснато поне 30мин. Ако издържите час още по добре, но се съмнявам :). Най добре е тестото да е наложено с нещо вълнено, което допълнително да увеличи температурата. След това ще започнат да излизат доста неща от носа, някои приличащи на пришълеца в младежките му години. Ефикасно е за прочистване.

2. Промивки с морска вода /морска сол разтворена във вода, филтрирана през марля или си взимате от аптеката/. Като е хубаво да се прави с наклонена глава на едната страна. Когато вливате разтвора от горната ноздра да изтече от другата. Можете да използвате спринцовка или друг подходящ съд с тънък заоблен накрайник. Водата трябва да е приятно топла. 2-3 пъти дневно.

3. Топли нагревки с платнена торбичка пълна със сол /може и с чорап/. Нагрявате добре на печка и поставяте на проблемното място. Процедурата се повтаря всеки ден, кой колкото време има. Бавно е, но помага.

4. Морска краставица. Можете да си купите семена от морска краставица от билковите аптеки. Смилат се на ситно малко количество. От така получената прах се слага малко количество, колкото грахово зърно в лъжичка. Допирате лъжичката до едната ноздра, зашушвате другата и рязко и кратко шмъркате навътре. Не трябва да попада в хранопровода или белите дробове, поради тази причина треябва да е силно, кратко и рязко. Избягвайте дълбоките вдишвания. Трябва да полепне само в носа. Изисква внимание. После повтавяте и за другата ноздра. Резулата е люто приключение с много кихане, сополи и изчиствяне на синусите. Ако пък живеете по черноморието намерете морска краставица и си разредете малко сок с морска вода /по възможност чиста/.

5. Вечер, когато лягате правите топче от захаросан мед с големината на грахово зърно. Поставяте в ноздрата и лягате по гръб, така че да се стича бавно навътре. Леко шипе, но отпушва ефикасно. Отделно меда е доста полезен и да се хапва. Специално за дихателните пътища се препоръчва мед от магарешки бодил.

6. Правите си капки за нос от сребърна вода и воден разтвор от прополис. Може само едното или другото, но не са така ефикасни. Продават се в аптеките, или си направете воден разтвор от прополис. Обърнете се към пчеларите.

7. Капете си няколко капки от сок от червен лук. Ситрин и вечер. Полезно, но не много приятно.


8. Хрян. Препоръчва да се използват 1/2 до 1 чаена лъжичка (3-5 грама) прясно настърган корен от хрян, който се приема 3 пъти дневно. Когато се използва течна тинктура от хрян 1/4 до 1/2 чаена лъжичка от тинктурата (2-3мл) 3 пъти дневно.

9. Вдигане на имунитета като цяло. Повече плодове и зеленчуци. Спанак, коприва, нар, киви, пчелно млечице и др. Купете си естесвени витамини. Цената им е доста по голяма, но ефекта е голям. Синтетичните витамини, които масово се продават имат нулев или почти нулев ефект. За повече по темата - чичо гугъл.

10. Обърнете особено внимание на следните лекарства в аптеките: Геломиртол форте, Синупрет форте, Бромелаин и капки за нос Виброцил. Може и някои по общи за грип, като Инфлуцид. Помагат кортикостероидните назални спрейове.

11. Инхалации. Заставате над съд пълен с вряла вода, кърпата на главата и вдишвате през носа изпраренията. Във водата могат да се слагат много различни неща. Лайка, борови иглички и др.

12. Отивате на добър Хомеопат.

Не забравяйте и да се постоянни и шапката на главата.

K-Man

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: e55d314b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Забравих да допълна още важни лекарства за отпушване на носа.

Назодрен - това е екстракт от циклама във формата на прах, която се разтваря и се приготвя готовият спрей. Прочиства синусите много добре и отпушва носа. Изключително ефикасно подобно на морската краставица. Спорно е кое от двете е по добро, но факт и двете вършат страхотна работа, само има не малка разлика в цената.

Ринолекс - крем за намазване. Не е скъп 3-4лв. и е едно от най добрите неща за отпушване на упорити носове. По добро е дори от виброцил. Обикновенно УНГ лекарите го комбинират с промивки с морска вода геломиртол форте някакъв антибиотик от второ поколение цефалоспорини.

Правите си капки за нов от сислородна вода 1 част и две части воден разтвор прополис. Може кислородна вода разредена със сребърна или преварена вода. Кислородната вода върши много добра работа. Капе се по 5-7 капки във всяка ноздра.

Въпреки всичко, при упорити случаи добър лекар УНГ или хомеопат са незаменими.

K-Man

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8225be3e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много полезна информация за което ви благодаря, със синузит съм и ще се възползвам

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 40cbcb63e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Виброцил казваш... Странно... При мене изобщо не отпушва носа. Минава си като водичка и никакъв ефект... Не сложа ли ксилометазолин, няма отпушване!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0b86bd18b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Можете да пробвате и витамин С от ампули директно по 5-6 капки в носа. Също помага.

Номер 3, както споменах има различни причини за синузита. Няма как при всички случаи нещата, които помагат да са еднакви. В твоя случай може да е алергия, след като виброцил-а не помага. Пробвал ли си капките НАЗАН дали ти помагат? Но това с капките е за момента.

K-Man

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 38645d59a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да се разбира, че най-ефикасна е морската краставичка?

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: be18d0244e
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

6.   Рициново масло, студено пресовано. От външна страна мажете, като леко затопляте предварително на водна баня. Също така и в носа. Мажете преди лягане буквално врата, жилите към ушите и със шал да се затоплите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker