Радиацията влияе на... окосмяването?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Радиацията влияе на... окосмяването?!
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 1471 пъти
Здравейте. Първо искам да предупредя, че никъде не съм търсил информация из Интернет, за да подкрепя коментарите си. Всичко е на чисто и просто свидетелска база.

Наблюдавам това странно нещо в селото, в което съм израснал и живея досега. Аз самият съм тийнейджър още, на 16, но с едно предимство или недостатък (както искате го разбирайте) - окосмен съм много. Не говоря само за крака, ръце, брада, мишници и полови органи. Говоря за навсякъде, за абсолютно всяко място, където има кожа. Освен на дланите и ходилата - там нямам. Научил съм се да се справям с този проблем, мога да ви кажа, че е изключително неприятен - да имаш козина по гърба, кръста и задните части, раменете... челото ти да бъде прикрито от... ew. Та да, научих се да се справям с проблема, но понякога се депресирам и изпадам в някакви стадии на безсилие.

Интересното нещо е, че в годината, в която съм се родил, е избухнала мина близо до селото, в което живея. Пуснала е голямо количество радиация, поне според различни проучвания, но никой не е казал на населението да се евакуира. Ние живеем близо до тази мина. Цялата махала се намира в тази близост. И тук идва още по-интересното, че има още няколко хора точно с моя проблем - сега дали този проблем е наистина толкова често срещан или не, е друг въпрос, но не мисля, че е случайност. Един мой комшия, 5 години по-голям от мен, в ранната '96 още малко дете, също го има този проблем, но по-силно изявен в окосмяването по гърдите и краката. Чиста горила си е. Улицата в махалата е общо взето една изцяло права с две разклонения. Общо има 6-7 къщи и във всяко едно семейство, има човек с този проблем. Една моя бившасъученичка, която ми е комшийка, също го имаше този проблем. Дори ? пониква лека брада/бакембарди, има окосмение около пъпа (обилно) и покрай гърдите (чувал съм я да го споделя на приятелка), но се е научила вече да го прикрива. По дяволите, дори има косъмчета по самия нос, самата му повърхност, а не в него. Друга жена, 1 къща по-надолу от нас, също има огромен проблем с окосмяването. Баща ми и майка ми не са силно окосмени, нито никой в родовата ни линия. Какво, по дяволите, става?

Възможно ли е да е в резултат на радиацията? Да е повлияла на надбъбречната жлеза по някакъв начин и да я е "стимулирала" (? ) да произвежда повече андрогени?

Може цялата тази тема да ви се струва комична, ако не друго, то поне сте се посмели от сърце. :D Нека да я използвам и аз малко сега - какво мога да направя за това окосмяване? Нямам възможност за скъпите електролизи, IPL и там другите подобни процедури. С кола маска не се получава, с бръснене ми писна вече, пък и не мога да си бръсна челото. По скулите и точно под очите също ми излизат доста косъмчета вече. Може ли нещо на хормонална основа да приемам? Да се балансира количеството отделени андрогени... отново ще вметна, че някъде бях чел, че ако човек в моята ситуация пие такива хормонални балансиращи медикаменти, би предизвикал точно обратното - синтезиране на повече женски хормони и евентуалното (! ) появяване на гърди при мъжете, дори спиране на репродуктивните функции? ! Това ме плаши :D Бих искал да знам... има ли някакво спасение...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 93c7738a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като биолог мога да кажа, че окосмяването е базирано на ген, но има и ред други фактори, които могат да изменят гена. Радиацията е една от тях. Тоест, смятам че е напълно възможно да се дължи на това. Друг е въпросът, защо само няколко души от областта са с този проблем, а не всички. За себе си можеш да разбереш по своите роднини от мъжки пол. Ако баща ти, дядо ти, дори прадядо ти са били силно окосмени, то не е от радиацията. Брат ми е роден през 1986, септември, 5 месеца след трагедията в Чернобил и има същите проблеми като теб, а баща ни е много слабо окосмен.
Що се отнася до жените, които спомена- при тях проблемът е здравословен. Кажи им да отидат на гинеколог незабавно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker