Помогнете при разчитане на изследвания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Статии:
 Как да се харесваме в собственото си тяло. Проект - Кожа.
 
Споделени истории (76492)
 Избор на редактора (64)
 Любов и изневяра (16962)
 Секс и интимност (9380)
 Тинейджърски (17754)
 Семейство (3521)
 Здраве (6302)
 Спорт и красота (3364)
 На работното място (1373)
 Образование (4089)
 В чужбина (905)
 Наркотици и алкохол (794)
 Измислени истории (685)
 Проза, литература (1218)
 Други (10075)
 
 

  

Споделена история от Здраве

Помогнете при разчитане на изследвания
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 3702 пъти
Здравейте!
Направих си изследвания, които ще взема днес, но предварително исках някои да ми обясни какво точно означават. Не мога да разбера това за хламидията нормално ли е? Притеснявам се много, благодаря предварително.

Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
CibaLab СПОКОЙСТВИЕ * Профил Виж по-долу
Syphilis - RPR Отрицателен
СПИН (HIV 1/2) Отрицателен
HBsAg (Хепатит B) Отрицателен
Chlamidia Trach-Ig G 0. 65 Ratio < 0. 8 отр. ; 0. 8 - 1. 1 граничен; > 1. 1 пол.
Chlamidia Trach-Ig M 0. 74 Ratio < 0. 8 отр. ; 0. 8 - 1. 1 граничен; > 1. 1 пол.
Хематология
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
ПКК - 20 показателя * Профил Виж по-долу
WBC (левкоцити) 9. 90 x10^9/L 4. 0 - 11. 0
LY% (лимфоцити - %) 38. 80 % 20. 0 - 50. 0
MO% (моноцити - %) 6. 68 % 2. 0 - 10. 0
GR% (гранулоцити - %) 51. 10 % 30. 0 - 70. 0
Ba % (базофили - %) 0. 24 % 0. 0 - 2. 0
Eo % (еозинофили - %) 3. 15 % 0. 0 - 6. 0
LY# (лимфоцити - бр. ) 3. 84 x10^9/L 0. 90 - 5. 30
MO# (моноцити - бр. ) 0. 66 x10^9/L 0. 10 - 1. 10
GR# (гранулоцити - бр. ) 5. 06 x10^9/L 1. 30 - 7. 40
Eo # (еозинофили - бр. ) 0. 31 x 10^9 / L 0. 00 - 0. 50
Ba # (базофили - бр. ) 0. 02 x 10^9 / L 0. 00 - 0. 14
RBC (еритроцити - бр. ) 4. 42 x10^12/L M(4. 6 - 6. 2) Ж(4. 0 -5. 5)
Hgb (хемоглобин) 132 g/L М(140 - 180) Ж(120 - 160)
Hct (хематокрит) 0. 397 L/L 0. 350 - 0. 550
MCV (ср. обем на еритроцита) 89. 8 fL 82. 0 - 98. 0
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 29. 9 pg 28. 0 - 33. 0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр. ) 333 g/ L 330 - 350
RDW (девиация на ерит. р-ие) 13. 90 % 11. 6 - 13. 7
Plt (тромбоцити) 284 x10^9/L 140 - 440
MPV (ср обем на тромбоцита) 11. 9 fL 7. 5 - 11. 0
Биохимия
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването) Резултат Единици Референтни граници
Глюкоза ( Glucose ) 4. 989091 mmol/l 4. 11 - 5. 89
Урея и Креатенин * Профил Виж по-долу
Креатинин 43. 48 mkmol/l M(62-106) Ж(44-80)
Урея 4. 95 mmol/l 2, 76 - 8, 07
Билирубин - общ и директен * Профил Виж по-долу
Билирубин - общ 3. 00 mkmol/l до 21 mkmol/l
Билирубин - директен 0. 95 mkmol/l 0 - 3. 4; бебета 1-6 дни < 10
Холестерол профил * Профил Виж по-долу
Холестерол - общ 4. 35 mmol/l желателно до 5. 2; граничен 5, 2-6, 2; висок > 6, 21
Холестерол - HDL 1. 02 mmol/l до 0. 91 висок риск ; над 1, 68 без риск
Холестерол - LDL 2. 97 mmol/l до 4. 1
Холестерол VLDL 0. 36 mmol/l ---
Триглицериди 0. 79 mmol/l до 2, 26
Чернодробни ензими * Профил Виж по-долу
АсАТ (GOT) 20. 87 U/l М до 40 Ж до 32
АлАТ (GPT) 25. 96 U/l М до41 Ж до 33
Гама - GT 33. 83 U/l М 8 - 61 ; Ж 5 - 36

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0bde398055
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Като ги вземаш, поискай да ти ги разтълкуват. Ако не на място, то поне да ще ти кажат къде и кое квалифицирано лице може да го направи. Вероятно ще платиш и някаква малка такса, но ще ти отговорят изчерпателно и конкретно на всичките въпроси с далеч по-голяма достоверност, отколкото на който и да било отговор тук. Особено щом се притесняваш толкова и ти е важно.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f1cf047a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Хламидиите са ти отрицателни.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: db17cdec72
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Chlamidia Trach-Ig G 0. 65 Ratio < 0. 8 отр. ; 0. 8 - 1. 1 граничен; > 1. 1 пол.

Пише, че по-малко от 0. 8 е отрицателно, а ти имаш 0. 65- значи си ОК

Така като гледам и доколкото съм запозната ( питала съм личната как да си ги разчитам), всичко ти е в норми.

Ще ти кажакак да ги разчиташ: гледаш твоите показания, с отстрани са ти показани допустимите стойности, такива, които се смятат за нормални:
Пример:WBC (левкоцити) 9. 90 x10^9/L 4. 0 - 11. 0- твоя показател е 9. 9, а за нормално се смята между 4 и 11, което значи, че си в норми. За останалото е по същия начин.

Така като прегледах, всичките ти показатели са в норми.

Надявам се да съм била полезна :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4ca8776f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Имаш нулево ниво на мидихлорини в кръвта - лошо! Не ставаш нито за сит, нито за джедай...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b47ff684eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   благодаря Ви много бяхте ми много полезни. А аз иначе ходих и на лекар, които ми ги разчете, каза, че всичко е Ок много се радвам и Ви Благодаря :) :) :)

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: c9581d5ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Изследвания Биохимия:глюкоза 4, 3 ммол/л, урея 5, 4 ммол/л, креатин 39 ммол/л, пик, к-на 376 мкмол/л, холестерол 4, 39 ммол/л, триглицериди 0, 92 ммол/л, HDL хол 1, 33 ммол/л, ldl хол 2, 64 ммол/л, АЛАТ 22 Е/л, АСАТ 26 Е/л, CRP 12, 12 (н. до5)

Хормонални изследвания:LH 6, 91 mLU/ml(норма до 14, 7), FSH 4, 72 mlU/ml(норма до 1, 2-9), естрадиол 162 pmol/l (норма 101-905), тестостерон 1, 04 nmol/l (норма < 2, 8), инсулин 12, 9 ulU (норма 2, 0-29, 1 Ulu/ml), прогестерон 1, 77 (норма 3-68)DHEA-s 6, 97 umol/l (норма 0, 95-11, 68), HOMA-IR 2, 46-без данни за инсулинова резистентност.

Ехография на коремни органи и малък таз:(Няма да пиша началото, защото пише, че всичко е нормално-черен дроб, жлъчен мехур, панкреасът е добре в достъпните за оглед зони и бъбреците са в нормални размери)
Пикочен мехур-недобре изпълнен с резки очертания. Матка-тяло 44/28мм, шийка-25, 13мм. Хипоехогенна лигавица-3мм. Десен яйчник с размери 18/20мм с единични микрофиликули до 3 мм. Ляв яйчник не се визуализира.
Какво ще кажете? На 15 години съм изследванията ми са направени със съмнения за поликистозни яйчници

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker