На какво отговарят тези симптоми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

На какво отговарят тези симптоми?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3922 пъти
Здравейте, вече не знам какъв доктор да търся. Всичко започна с вдигане на кръвно един ден от нищото. После почти цял месец имах високо кръвно, а по принцип съм с ниско. Имах и болки в главата. Имам твърде много различни симптоми и се появяват от време на време. От много години имам синузит, това едно на ръка.

От време на време се появава нещо като мускулна слабост или по-скоро като вътрешно разтрисане/трептене, не клатене на крайници, а все едно отвъртре ме разтриса ток. Имам и ту студени, ту топли вълни. От няколко години като ходя се изморявам. От време на време сърцебиене (но не да ме стяга самото сърце, а усещам сърцебиенето във врата), но да чукна на дърво спрях да вдигам кръвно.

Бях на ендокринолог и имам леко отклонение на TSH (4. 37), но не било достатъчно, че да ми изпишат лекарства. Докторът не ме прегледа с ехограф, а само с опипване на щитовидната. Вече ходя на УНГ, но другите ми симптоми май нямат общо със синузита. Възможно ли е да е от нерви? Странното е обаче че тези симптоми ми се появяват вкъщи когато съм спокоен, а не само навън.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: b9bb02fb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, не само е възможно, но е и най-вероятно да имаш някаква нервна болест. Отиди на психоаналитик. Има дори описани случаи на хора, които на нервна почва са ослепели, треперят неконтролируемо, задушават се и т. н. Букетът от симптоми говори точно за такава болест. Корените обикновенно са в най-ранното детство, а болестта бива отключена случайно - дори причина не е нужно да има.
И все пак първо изключи физическите причини. Потърси психолог, ще ти се помогне.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f8e00dce95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До 1 - предпочитам да ида на невролог, че да ми предпише нещо. Не вярвам в психоаналитиците.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b9bb02fb5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авроре, нервните болести нямат нищо общо с нервите!!! Това е само разговорен термин. Твоите симптоми идват от мозъка, не от нервите. Нервите отговарят съвсем за други неща. И да отидеш на невролог, той най-много да ти препише някакви витамини или нещо за оросяване - плацебо, за да се отърве от теб и да не се занимава. Това няма да те оправи. Не е въпрос дали вярваш или не вярваш на психолозите. Или искаш да се оправиш, или живееш така. Средно положение няма. Нервните заболявания се лекуват при психолог или психиатър. ДОКАЗАНО е още през началото на 20 век, че нямат нищо общо с нервите, А С МОЗЪКА, но е останало самото обозначние, което е грешно.
Ходи на невролог - няма да те излекува, но кой знае - плацебото върши чудеса понякога.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: f8e00dce95
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Психолозите и психиатрите дори не са доктори и нищо не лекуват. Говоренето за миналото с нищо няма да ми помогне. Депресиите са поради нарушена химия в мозъка, и за това помагат антидепресантите.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f8e00dce95
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не мисля, че е само от нерви, защото проблем и пулсираща тъмна точка имам само в лявото око, а не в дясното. Това може да е следствие от синузита.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fc1a876e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Поискайи и друго мнение на ендокринолог, звучи ми като чиста проба проблеми със щитовидната. Искай да те видят и на ехограф, само с опипване не става. Ако си от София отиди в клиника Токуда, там са най-добрите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 54eea8bc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш проблем със щитовидната жлеза. Аз имах същите симптоми като твоите и ми откриха Хашимото. TSH е високо, аз съм със по-ниско и ми изписаха 50мл. еутирокс. Аз ходя при ендокринолог във Военна болница и съм доволна. Искай друго мнение, този лекар, при който си ходил за нищо нестава, казвам ти го от личен опит и аз попадах на подобен. Пиши какво е станало и успех!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e9bb03fed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   И аз мисля, че имаш проблем с щитовидната, вероятно Хашимото. Дори съвсем слабо завишено TSH значи, че организмът ти опитва да ремонтира жлезата, значи има проблем.
Но трябва да ти направят пълни изследвания - включително ТАТ и МАТ, които ще покажат дали е автоимунно заболяването.
Не се паникьосвай ако излезе, че е така - това е единственото лечимо автоимунно заболяване, което не трябва да остава нелекувано, защото води до други, по-сташни.
В никой случай не приемай хормони, те не лекуват, а правят жлезата мързелива!
Просто подобри начина си на живот и спри да се притесняваш, нервираш, преуморяваш - въобще започни да правиш най-доброто за себе си и приемай достатъчно количество РИБЕНО МАСЛО - поне 3000 мг на ден и СЕЛЕН - поне 200 мг.
С тези 2 хранителни добавки, приемани няколко месеца - болестта се излекува напълно, но разбира се трябва да живееш много здравословно, да се движиш и да почиваш.

Аз самата имам Хашимото и когато ми го откриха TSH беше над 100.
Минаха почи 2 години и имам голямо подобрение - в по-голяма част от времето нямам умора, хормоните и кръвните показатели са нормални, само когато имам грип има влошаване.
Антителата ТАТ и МАТ също намаляват и е въпрос на време да се нормализират напълно, а това значи не просто, че се нормализира дейността на жлезата, а е премахната първопричината за болестта.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b885dddfd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Депресията не е заради нарушена химия в мозъка. Самите психиатри отричат това и няма доказателства които го потвърждават. Не приканвайте хората да става доживотни пациенти на психиатри и цял живот да пазаруват от аптеките вместо да купят на детето си дреха или шоколад.

Отиди при биоенерготерапевт, авторе. Не мога да ти кажа имена, но преди да си помислиш за психиатри и лекарства запиши си час при някой доказан със способностите си, после вече решавай.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 96d67c14a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора: Здравейте отново откриха ми хашимото. Пих Елтироксин и се нормализирах. Но го спрях по едно време, за да не стане жлезата мързелива. И пак имах инциденти с рязко повишаване на кръвното, та го започнах отново.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker