Рак на гърдата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Рак на гърдата
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3900 пъти
Здравейте :) Аз съм момиче на 18 г.. По едно време си мислех преди, че напипвам бучки в гърдите си и се стреснах да не би да имам рак, но после си помислих, че сигурно така си е самата гърда и че толкова малка няма как да имам рак. Днес откакто станах сутринта, отдясно ме боли малко и мисля, че е там, където е по принцип ракът... отстрани е, нали? Чудя се дали има повод да се притеснявам или е защото до преди малко бях спала на тази страна и да не би просто от това да е било.. Веднага започнах да се ровя в нета за признаци за рак на гърдата и как да се предпазим.. Направих ето това : "Поставете лявата ръка на тила. Пръстите на дясната приберете един до друг и започнете да ги движите с леко притискане по лявата гърда чак до подмишницата. Повторете същото и за дясната гърда. ".... Като си пипам лявата гърда е някак по-мека, а дясната не знам дали си въобразявам или не, но като че ли не е толкова мека колкото лявата. Какво да правя, възможно ли е на 18г. да имам рак или се притеснявам излишно и си въобразявам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8eb26b5d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

1.   Не е зле да отидеш при личния си лекар. Възрастта на растежа е леко рискова. Аз на твоята възраст също ходих и дори мамография си правих.
Иначе, ако нямаш хора с такъв вид рак в семейството е много малко вероятно на 18 г. да имаш такъв рак. След 40-50 г. става по-интересно.
Това, че са ти били малки гърдите нищо не значи. Ти жлеза имаш. Дори при мъже се случва, макар че е изключително рядко.
Най-вероятно ще ти идва скоро или просто ти растат гърдите. Не е късно за това. На мен след 23 г. ме удари хормона и порастнаха още.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1149880554
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди на преглед при ехограф. Преди 2 месеца си напипах бучка в лявата гърда, мислех че си е нормално, че е от самата гърда. За всеки случай отидох да ми направят ехография и се оказа, че е фиброаденом - доброкачествен тумор и се оперира, но не е нищо страшно. Може твоето да е същото, може и да е киста. А всъщност може и да нямаш нищо - все пак отиди при лекар, за да си по-спокойна.

Ж16

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2f61663b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не, не съм казала, че са ми малки.. а че лявата ми се видя по-мека от дясната.. 80C/D съм ;д Казах, че сигурно съм малка ( на години ), за да имам рак, защото като четох май повече пишеше за над 40, но знам ли... Иначе няма да ми идва, даже вчера ми свърши, а отделно си ме болят понякога преди да ми дойде, но не там и не само едната.. Не знам дали не си въобразявам, надявам се да е така и да няма нищо, че иначе става лошо... Може би ако се случи пак, тогава ще предприема да отида на лекар... Надявам се да няма нищо.. Благодаря :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b67e7d17ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм с рак на гърдата, оперирана преди 3 години и в момента съм в ремисия. Не го усетих, защото не ме болеше и нямах бучка, а чак когато ми хлътна зърното, видях, че има нещо нередно и бързо взех мерки. Разболях се на 46 години. Мисля, че при теб е малко вероятно да има рак, но нищо не пречи да идеш на лекар за твое успокоение. По време на лечението ми имаше доста млади хора, които се лекуваха. Но има и доброкачествени образувания, които се лекуват. Направи си мамография или ехограф, за да се успокоиш. Никога не мисли за най-лошото. Надявам се, че съм ти била полезна с тази информация.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 84c1c2e6ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всяко момиче на възраст от 17-18 годишна възраст е хубаво да опипа гърдите си всеки месец, след менструация. Целта е да познава тялото си и да знае кое е нормално и кое не. Освен това е хубаво и периодична профилактика при лекар.
За възрастта до 40 - веднъж на 2-3 години, а след 40 всяка година.
Иначе освен рак гърдата, в гърдата се развиват и доброкачествени промени като кисти, фиброаденом, мастопатия, папиломи и др.
Ако има въпроси питайте!
Какво стана с авторката на темата?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker