Лекарска грешка ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лекарска грешка ли е?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2659 пъти
Здравейте, аз съм една пострадала жена от лекарска грешка, ще ви разкажа моята история и ако може някой нека ми помогне.
Ето и моята история:
Имам дискова херния от доста години, през 2009, 2010, 2012година правих узон след което не ми помогна и бях насочена за оперативно лечение, тогава почна моя АД. На 16. 01. 2013година бях оперирана от дискова херния на L5-S1, изписаха ме на 20. 01. 2013година, въпреки че на 19. 01 имах втрисане и температура, само да оточня че операцията беше във частна клиника и престоя там на вечер се заплаща по 100лева. Пребрах се във къщи вечерта вдигнах 39. 5градуса и саответно на другия ден бях пак в болницата. Направиха ми хиляда иследвания и ми казаха че е възможно да съм болна от жълтеница, след това ми слагаха диагноза след диагноза(камъни в злъчката, увеличен черен дроб и язва на дванайсетопръстника) след което ми слагат окончателна диагноза “холециститис акута“. Бях изписана на 25. 01. 2013година. Ходих на консултации и превръски при доктора, след което почнах да се влошавам в смисал:сложих патерици заради затроднено ходене и адски болки в кръста. На 05. 02. 2013година бях приета отново в болницата следователно се започна едно лечение от системи хапчета и докато съм там всичко изписаха ме на 10. 02. 2013година. Забравих да спомена продадох си колата поради либса на финансови средства и второ до 10. 02. самата операция не беше затворена още. На 11. 02. се почват адски болки и се сковах цялата без да мога да се мръдна след което званя на лекарите но те не ми вдигаха, наложи се да извикаме линейка от тяхната болница, бяха уведомени да вземат някакво болко успокояващо но без АНАЛГИН(алергична съм) и може ли да си представите изпратиха ми линейката само с един шофьор. Във къщи е много тясно и неможеше да мине носилката трябваше да ме изкарат с одеала но без болко успокояващо аз неможех да се мрадна-отказах линейката. По късно се обадихме на 112 и там има казахме за моето състояние и за болко успокояващо. Изпратиха линейка от друга болница със медицинска сестра но тя носеше само АНАЛГИН към който съм алергична-и нея линейка отказах. Някъде кам 00:15 чеса се сещам че в един от комплексите направиха нова болница, сина ми беше в този район и го изпратих да види за линейка, след това дойде линейката с лекар и болко успокояващо. Лекаря излезе човечен би ми болко успокояващото изчака малко да ме отпусне и ме изкараха с одеала. На 12. 02, 2013година бях приета в другата болница с диагноза “радикулопатия в поясна област. Лумбосакрален радикулит с възпалителна етиологияв дясно“. Бях ликувана до 19. 02. по клинична пътека, предложиха ми да ме отворят още веднъж или да продължим леченито с лекарства. Аз предпочетох да продължим лечението но вече си го заплатих изцяло. До 27. 02 бях ликувана с лекарства но нямаше ефект. В същия ден ме изместиха в невро-херургия и ми беше направено ЯМР-което показа че имам въспаление. На 01. 03. 2013година ме отвориха отново. Благодаря на доктора който ми прави операцията, сега сам по добре и се възтановявам. Въпроса ми е: В частната клиника толкова ли не можаха да разберат че имам въспаление-това лекарска грешка ли е???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 78a968b53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   О, съжалявам за случилото се.
Мисля, че не си станала толкова грешка на лекарска грешка, колкото на желанието на някои лекари да печелят пари на твои гръб. Вместо да отидеш в нормална болница, за което си се и осигуряваш, ти си избрала лъскавата обвивка-хотел.
Иначе при операция винаги може да се случи нещо. Не случайно това е последното възможно решение!
Баща ми опита наистина всичко и накрая като почувства вече изтръпване в краката се остави да го оперират в Пловдивската университетска болница. Лечението му не му струва и 1 лв., защото има допълнителна застраховка, която му покри консумативите. НЗОК плаща лекарите, „Доверие“ (тогава) плаща консумативите, татко плати леглото от 10-20 лв. на ден. Дори храната си му харесваше, но да - в тази болница и отвън и отвътре не изглежда като хотел. От тогава той се роди и забрави за проблемите си. Имаше и той обаче странични действия, не че нямаше - операция все пак. От упойката му се спука язва (той не беше казал, че има такава), но и от това го оправиха за 1 седмица. От тогава татко си работи съвзем пълноценно, ходи на екскурзии, помага на майка в градина и домакинство и ходят на разходки.
Веднъж обаче тръгнеш ли по частните болници, веднъж почнеш ли да кихаш - край.
Според мен недоверието на Авторката в нормалните болници е причината за проблемите ?. Знам и за други такива случаи. И не само, че са я оскубали яко и не е била доволна, но и продължава да търси дори линейки от такива болници, вместо да се обади на личния да ? бие една инджекция.
Баба ми наскоро лежа в нашата болница - може да не е лъскава, но разполага с добра техника и лекари и не платихме дори за легло (хронично болна), просто 0 лв. ни излезна лечението ни.
Преди 1 г. спасиха буквално братовчед ми с пълни с вода дробове и в безсъзнание. Излезна му към 300 лв. за леглото. Държаха го доста дълго.
Моя приятелка роди за 0 лв. и е доволна. Моята сестра ходи по частни болници в София, плати 3000 лв. и онези забравили да питат за кръвната група - резус фактор негативен и си загуби детето. Моята приятелка плати 2. 5 лв. потребителска такса и веднага са я питали за кръвната група - серум и си роди детето.
Какво искам да кажа - ползвайте си здравните грижи в държавните и най-вече в УНИВЕРСИТЕТСКИТЕ болници. Там също няма гаранции, никога няма при болен човек, но поне няма да сте ходеща касичка и ще бъдете лекувани от амбициозни лекари с академични интереси, не от ходещи бизнесмени.
Успех на Авторката и дано потърси помощ при нормални лекари. Каквото е минало, то е заминало. Гарван Гарвану око не вади и няма да намери лекар, който да ? каже, че колегата му е сбъркал, а може и да не е така. Всяка операция носи известни рискове. При частната помощ като ти свършат парите просто свършват и грижите, мисля че това е основната разлика. При държавните болници и очакванията ти са по-реалистични. След лечение в частна болница и хиляди левове, имаш илюзията, че здраве едва ли не се купува, а после си тройно разочарован, когато видиш, че лекарите не са Богове. При държавната болница още от вратата се сблъскваш с някой тежък случай и ти става ясно, колко крехко е човешкото тяло и затова може би и разочарованието не е толкова голямо, когато не са успели да те изкарат като новородено от болницата.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: e94c3f1fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никаква лекарска грешка!!! Грешката е единствено в теб, че си неграмотна и се мъчиш да лъжеш с измислените си и наставени писания! Само, дето има неточности, разминавания и прочие, поради което твърдо заявявам, че ти лъжеш!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker