Успокоителни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Успокоителни
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 18133 пъти
Здравейте,

Не знам дали тук е правилното място да питам, но ако някой може да ми даде насока ще е добре. От известно време не се чувствам добре психически и физически, чувствам се сякаш съм в дълбока депресия, която не мога да контролирам. Пробвах няколко различни леки успокоителни (валериан, жълт кантарион, седатиф), но ефекта беше нулев, даже по-скоро негативен. Един ден ме болеше глава и видях, че в нас има sedalgin neo. Прочетох листовката и реших, че е нещо като аспирин и така взех едно. Почувствах се много добре, учудващо добре - физически и психически, абе станах нов човек. Реших да си купя от аптеката и останах много учуден, когато ми казаха, че е с рецепта. Проверих в интернет и наистина се оказа, че това си е сериозно лекарство, в състава на което присъства кодеин (вид наркотик, по-слаб, но все пак наркотик), фенобарбитал, парацетамол. И точно тук ми трябва вашата помощ. Имате ли идея защо тази комбинация ми действа толкова добре, направо перфектно? Знам, че имам проблем и не искам да съм зависим от успокоителни, но ако знам защо това ми действа добре, мога да се ориентирам къде в мозъка ми е проблема. Говорих с познат лекар, но той се опита да ме убеди, че съм имал плацебо ефект от седалгина, но това няма как да стане - първо, защото първия път го мислех за аспирин и второ - аз не се поддавам на плацебо, даже съм по-скоро песимист.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 64bc138570
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе - плацебото действа само ако НЕ знаеш, че е такова. Всеки се поддава на плацебо.
Иначе - потърси лекарска помощ и нека те да ти изпишат нещо, но това не е дългосрочно решение на проблемите ти. Ок, дори да имаше вълшебно хапче Нео-мео, ще го пиеш няколко месеца и ще почнат да те налягат и нежеланите ефекти. Какво си променил в живота си - НИЩО.
Знам, че звучи изтъркано, но по-добре е да се подложиш на психоанализа ако ти каже лакерят медикаменти, но само при нужда. Доказано е, че ефектът на психоанализата е дълготраен, докато този при хапчетата е временен /привикваш към хапчетата и спират да действат/. В началото изписват хапчета, но винаги трябва да почнеш психоанализа паралелно, ако искаш да оздравееш. Хапчетата не са безобидни - много хора са се самоубили заради тях, а най-лошото - ставаш зависим.
Друг прост съвет - запиши се на интензивен спорт. Най-простичкото е да бягаш в парка дълго, друго е да правиш кардио във фитнеса - отделят се хормони на щастието (ендорфини), които имат подобно действие като наркотиците. Същите хормони ги имаш при секс. Излизай навън - много слънце, силна и хубава храна с витамини правят чудеса.
Не ставай зависим от медикаменти. Това е абдикация от отговорността ти за собственото ти здраве и живот. Медикаментът не променя нищо, освен да манипулира части от мозъка ти. Животът ти и ти самият си оставате такива, каквито сте били и като медикаментът престане да действа откриваш, че просто си проспал много възможности в това време и падаш отново, но тои път още по-надълбоко.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 307c5a2f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   автора до номер 1

Мерси за съвета. Не мисля, че си разбрал какво имам впредвид - първо, изрично казах, че не искам да ставам зависим, не искам да взимам хапчета, просто искам да знам защо това ми влияе толкова добре и на коя точно част на мозъка ми акцентира. Интересно ми е какво ще кажат хора, които са опитвали. Второ - не си разбрал идеята за плацебото - плацебо, казано с прости думи, е да изпиеш аспирин, за който са ти казали примерно, че е силно успокоително и ти да се успокоиш, само защото вярваш, че е така. Аз не съм го пил с цел да ми стане добре на нервната система, следователно не съм очаквал ефект и не може да става дума за плацебо. Тичането в парка - мислиш ли, че не съм го правил? Чудя се защо изобщо пуснах тая тема, като знаех, че ще получа компетентни съвети от типа "тичай в парка", "бери цветя", "яж авокадо - съдържа антиоксиданти".

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fed28bafd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Каква психоанализя, като у нас най-простите учат психология?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 64bc138570
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, питай чичко Гугъл!
„Sedalgin-Neo consists of Caffeine, Metamizole, Acetaminophen, Codeine, Phenobarbital. Sedalgin-Neo (Caffeine) is a central nervous system stimulant. It works by stimulating the brain.

С две думи - стимулира ти мозъкът. Чети за активните вещества, които горе ги имаш и ще разбереш как действат, но какво сега?
НЕ Е ПЛАЦЕБО ЛЕКАРСТВО, КОЕТО СЕ ПРОДАВА С РЕЦЕПТА бе човек!
ТОВА Е ПСИХОТРОПНО ВЕЩЕСТВО, като гледам начина на действие - подобно на амфетамините е, ако не е и точно към тази група.
Моите състуденти се тъпчиха с такива лайна. Не прави грешката да започваш изобщо!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fed28bafd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Защо питаш за лекарства в Интернет, най-добре се посъветвай с лекар или фармацевт. Хората в Интернет са ограничена аудитория и не се доверявай на мненията им.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: a6c799b854
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   По-добре стой далеч от седалгина. Баба ми си беше наумила да го пие и си спомням, че още когато лекарствата се купуваха по-свободно, той беше със зелена рецепта. Като съм гледала по нея, наистина има успокояващ ефект, но стана по-сънлива, по не й се излизаше, абе заседя се.
Пробвай пак с чай от валериан, ако не с валидол. По-добре валидол пред седалгин нео.
Най-добре е обаче да поспортуваш. Спортът доста повишава тонуса и те прави нов човек.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 307c5a2f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   автора:

Ана, мерси за коментара. Явно при мен ефекта е друг от този при баба ти. Не ставам сънлив, даже обратното, чувствам се по-свеж и точно когато го взема съм по-склонен да излизам, да уча, да работя, да спортувам и каквото още ти дойде на ум. Спорта сам по себе си не ми помага...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 64bc138570
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Авторе, правилно казваш - такова е действието и според листовката, каквото го описваш. Ана нещо се бърка.
Затова отнасям лекарството към групата на амфетамините. Учих в чужбина много трудна специалност и (наивницата) забелязах чак накрая на следването си, че моите състуденти взимат такива лайна. Например работим по проект - аз към 19-20 ч. вече съм леш, те имат енергията, КОНЦЕНТРАЦИЯТА и всичко да работят през нощта! Дори после разбах, че са се правили пред мен, че се прибират, а после са работили по цели нощи. В държавата, в която учих например е известно, че масово и хирурзи, лекари се тъпчат това. В моя университет дори направиха библиотеката денонощна, защото имало хора, които не искат да се махкат в 24 ч.! Сещай се, какво са пили.
Амфетите са голяма работа, но само в началото. В течение на времето привикваш и накрая ти трябват такива само, за да се чувстваш НОРМАЛНО.
Недей, казвам ти, недей да се тъпчиш с такива работи. Четох за медикамента - точно за мен това е вид амфетамин. Да, ще ти помогне, но до кога? Заслъжава ли си?

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 307c5a2f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   автора:

Номер 8, мерси за съвета. Амфетите, обаче, със сигурност са доста по-силни. Като цяло нямам чак толкова енергия, когато взема седалгин, не мога и да не спя цяла нощ. Просто ми става едно такова леко и приятно, като някаква лека, но много ефикасна упойка - за тялото и нервната система. А когато човек се чувства добре е и по-продуктивен в ежедневието си. Щеше ми се да има начин да симулирам ефекта, без да взимам хапчета.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 64bc138570
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До Автора
Знам, какво имаш предвид. Аз лично се тонизирам със спорт (и креватен) сауничка, масажчета - глези себе си! Особено след кардиото като си бил 30 мин. на висок пулс после се чувстваш супер, но този ефект се постига, ако човек редовно прави спорт и се пребори първия месец с мързела си -(
Всичко, което ти доставя удоволствие може да има добър ефект върху физиката, най-вече върху психиката. Не вярвам в медикаменти, които да ми обработват мозъка. Човек сам може да се обработва -)
Не пия, не пуша поради същата причина - всеки ефект е илюзия. Искам да живея в реалността.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2c62877ea3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Явно наистина съм се объркала. Съжалявам.
Успех в намирането на решение и дано някой от другите съвети ти помогнат.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 307c5a2f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   автора:

Ана, не си сбъркала. Не всеки действа различно - зависи от здравословното състояние на човека, възрастта и други фактори. Баба ти е възрастна, нормално е да й действа по-различно. Благодаря ти за информацията, точно за това пуснах темата - да получа мнения от хора, които са имали допир или наблюдения, а не просто теоритични познания по темата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: aa97e2546f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Прави впечатление, че авторът опонира на всички, т. е., казано по нашенски, на всички мнения слага капак. Това е притеснително, защото говори за черти на характера, които вероятно са го довели до това състояние. Моето мнение е, че, която и съставка да действа, очевидно е, че състоянието се повлиява от химична субстанция. Което е знак, че компетентен лекар би могъл да помогне. Всички лекарства, обаче, решават проблема временно, така че, пак опираме до начина на живот, колкото и авторът да се опитва да избяга от това и от съветите в този аспект. Хората ги дават от опит. Просто защото много от тях вече са били там, където е сега авторът и знаят как са излезли. Така че, смирение не е мръсна дума, нека се вслушваме в съветите на опитни хора, все пак, разковничето наистина е в начина на живот, освен ако не става дума за сериозно заболяване.

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 2cb50de962
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Според мен, авторът се нуждае от покаяние и вяра в Бога!
Мисля, че и пиенето на изворна вода с нерафинирана сол / по метода на д-р Батманджелидж / би могло да му помогне, защото е възможно просто да е дехидратиран организмът му..

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: ca9f0a3316
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Иди да удариш две ракий, и ефекта ще е същият.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 17 дни
hash: c4075ed06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

18.   Причината е някъде във социалния Ви живот. Опитайте се да отдалечите проблема, който предизвиква това състояние. Създавайте си малки удоволствия, да се срещате с позитивни хора, някакво приятно занимание, хоби, разходки. Медикаментите ще Ви изтровят само организма и могат да Ви съсдадат неочаквани отклонения след време

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7fb2791c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не взимай никакви хапчета да се чувстваш добре. С риск да ме опрекнат много хора, ще ти препоръчам трева.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0d221517ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Консултирай се с лекар и да ти го предпише, щом ти помага. Не ги слушай тия тук дето хулят медикаментите. Бегом при доктора за зелена рецепта - ако не ти дава при друг ако и той не ти дава пак при друг може и някое рушветче да мушнеш. Но не доумявам защо е със зелена рецепта, при положение, че белергамин, във който също има фенобарбитал и то с 5 мг повече е с обикновена рецепта. Солпадеин, който има малко по-малко кодеин пък е без рецепта. Останалите съставки са без рецепта - парацетамол и аналгин. Не знам на кое вещество се държи ефекта при тебе - сигурно е на кофеина и кодеина, които ги има и във солпадеина, не вярвам да е на фенобарбитала защото той е приспивателно и би трябвало да има обратният ефект - седация и отпуснатост. В никакъв случай не трябва да се меша белергамин със солпадеин в опит да се наподоби ефекта на седалгин, поради съдържащият се във белергамин ерготамин, който не трябва да се смесва със съдържащият се във солпадеин кофеин.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 52de293de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Това е наркотик, внимавайте, че има пристрастяване към този препарат

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ca8d16a652
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Седалгина ти е повлиял така заради комбинацията от фенобарбитал и кодеин именно тя създава седативния ефект който описваш чудя се как изобщо си усетил нещо тъй като дозировката е нищожна вероятно защото
си пробвал за първи път, гарантирам ти че ако пр
обваш пак ефекта няма да е същия. Единствените хапове по медицински път които могат да те надрусат доволно са опиодите, аз преди време фалшифицирах няколко рецепти и сам си предписах Трамадол но го взимах за кратко защото едно че е слаб опиод въпреки че го приемах под таблетки от 200мг, второ че не ми влияеше добре а и задържах урина което е един от страничните ефекти на трамадола.
Пробвай "Таргин" с активна съставка оксикодон налоксон, оксито е по тежък опиод ; )

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 05a2b257d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Точно това исках да питам.... и вие също му го предложихте.... какво еи е мнението за Таргин - налоксон оксикодон??? ... казват че от него се правел "циганският спийд".... и наистина има много бързо и мощно действие.. или?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker