Сенна хрема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Сенна хрема
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 5018 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 20 години, от може би 3 години вече страдам от сенна хрема (сезонен алергичен ринит) - кихане, сърбящ, течащ и запушен нос и сърбящи, зачервени и сълзящи очи. Пуста му пролет, за някой е голям кеф, а за мен живо бедствие. Ходих на алерголог, но нищо не се получи, година и половина безцелно лутане из едни капки към други и накрая спярх да поемам каквито и да било лекарства. Сега съм много зле, тези дни не спирам да кихам и да ми тече носът (дори от прекаленото напъване за кихане и бърсане ми тече кръв). Днес си взех "Allegra", рекламират го и реших да пробвам, дано ме облекчи. Та въпросът ми е към хората, страдащи от подобна пролетна алергия - Как се справяте точно в този сезон, ако сте използвали тези нови хапчета на пазара, може да ми кажете действат ли, също хора, успели да се излекуват, нека ми пишат. Ще чета всеки коментар, благодаря и приятна пролет на тези, който могат да й се радват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: a819f0e06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм момче, долу горе на същата възраст и долу горе страдащо от същия проблем от толкова време. За жалост с разни медикаменти може само да облекчим страданията си, лично аз бях много доволен от един спрей(Беконазе), но за жалост разбрах, че са го спрели от производство. Тази година не съм ходил все още на доктор, а симптомите вече се проявяват, ще следя темата, защото и аз като теб се надявам на някаква помощ :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 2b686f1f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   От Авторката: Вече 2-ри ден пия "Алегра", определено има ефект. На ден кихам по 20-30 пъти, а днес нито веднъж. Много съм доволна, леко ми се запушва носът, но нищо фатално, като се сетя преди 5-6 дни колко зле бях....

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fa9411de63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей,
Аз съм жена на 31 и от малка от 13-14 годишна страдам от сенна хрема. Обикновено юни месец са най-силни симптомите, но тази година още края на април се започна. Отначало пиех едни хапчета, но после спрях и от тогава все без лекарства я карам вече повече от 17 години, а мислех че с годините ще намалее. Доста е неприятно особено като правя разходки сред природата или кося трева в двора. Иначе в града нали почти всичко е окосено нямам чак такива проблеми. Сега по празниците доста излизах сред природата и по цял ден кихане, носа ми тече като из ведро и после вечер пак продължава. Забелязала съм, че не всяка година е чак толкова зле, някои години по-леко минава и не страдам чак толкоз, но други е голямо мъчение. Не знам какво да те посъветвам. Трябва да се засили имунитета и то по-рано още от февруари и март да се пият лекарства, че след това да има ефект. Аз съм чувала, че добре действа чая от коприва, а по едно време пиех изсушени плодове от бъз 2 месеца преди сезона. Да ти кажа честно не знам дали имат ефект, защото малко пренебрежително се отнасям към този проблем и оставям от само себе си да премине, понеже не съм привърженичка на лекарствата, а и с билките не съм много постоянна. Иначе съм чувала добри отзиви за кларитин, но лошото е че има и ефект на сънливост. Един приятел пиеше и беше доволен, но и леко сънлив.
И аз ще следя темата и дано да науча нещо полезно. Иначе смятам че човек ако е постоянен има доста билки, които ще помогнат, но трябва да се пият преди сезона. Успех и дано по-леко преминат оплакванията.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: ab2083698a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   И аз преди съм имала, но я излекувах пиейки зимата малки дози полен на таблетки и алое. От сенната хрема няма следа, но алергиите са опасно нещо така че мажеш да си направиш тестове в александровска болница.

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: c92898e361
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравейте,
аз сум алергичен от 40 години. Открих нещо което много ми помага. Ще ви прозвучи несериозно но на мен много ми помага: Пиене на студена вода. Студенината сваля хистамина и чрез това си действие - помага. Трябва да се внимава, че може да ви заболи гърлото.
Иван

 
  ...


...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 37270ea51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

7.   Чуй сега моят опит.
Аз имах сенна хрема. Казвам "имах", защото сега от нея ми остана само някоя-друга кихавица и това е. Но преди беше ужас - подувах се, очите ми сълзяха и се подуваха дотам, че да не мога да виждам! А носа тече като чешма. Пиех алергозан, от който ходех като дрогиран и не ставах за нищо... Ходил съм на алерголози, неведнъж, но какво могат да направят те?

Въобще всяка година докато приключи цъфтежа беше жив кошмар. Имаше дни в които изобщо не можех да се покажа навън. Така бях десетилетия наред.

Но една зима направих едномесечно пълно изчистване на храносмилателната система - черва, черен дроб, жлъчка. Изхвърлих сума ти боклук от тялото - едни чернилки, не е за разправяне... И като дойде пролетта - О? нямам повече алергия. Рекох, сигурно защото е дъждовна пролет. Минаха се още 5 години - не, няма грешка. Алергията я няма! И така до днес. Само някоя случайна кихавица ми напомня за тогава...

Чувал съм, че има паразити, като чернодробен метил и други, които тихомълком си стоят в тялото и изпускат токсини, които го алергизират и предизвикват какви ли не авто-имунни реакции. Възможно е при това чистене да съм ги изхвърлил навън. А може и нещо в самите черва или черен дроб да е имало.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: d29d42c527
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравейте!
Всяка година по това време започва мъчението за мен. Аз съм на 26 години и от 12-13 годишна страдам от сенна хрема. Пробвала съм лекарства, хомеопатия дори и диета съм спазвала и нищо не помага.

За сенната хрема този път ползвам физиологичен разтвор само като усетя че ме присърбрява носа или небцето веднага слагам по половин ампула от соления разтвор (физ. р-р) в носа. За сега много добре се чувствам! Трябва много вода да се пие и мийте лицето си по- често!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker