Котката ми ме одра жестоко - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Котката ми ме одра жестоко
преди: 11 години, 16 дни, прочетена 3092 пъти
Синът ми, тинейджър на 16 години, от доста време дразни котката ми, не я обичал, не я щял, а тя спрямо мен е най-нежното и мило животно, което съм имала. Но нещата излязоха очевидно извън контрол, той и се зъби насреща, размахва хилки или каквото му попадне под ръка, тя му хъска свирепо.. да де, ама последния път преди седмица освирепя към него, но тоя път моят крак беше по-наблизо. Одра ме дълбоко. Не упреквам животното, но още много ме боли и не зараства бързо.
Може ли нещо трайно да ми е увредила, сухожилие ли, знам ли? Налага се да питам тук, защото нямам платени здравни осигуровки и няма накъде да вървя. Веднага се намазах със гентамицин крем, после и със сулфатиацол. Не страдам от суета, може и да останат белези на прасеца, но се боя да не ми е увредила крака трайно-само от това ме е страх.
Някакъв съвет, бабешки лекове, лекарства от аптеката?
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 16 дни
hash: ac31a4053c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От билковата аптека можете да си вземете "Върбинка", струва максимум 2 кинта и е в голямо количество, прави се на чай... една от функциите и е това че прочиства кръвта, така че ако има инфекция да бъде изхвърлена.

- Кийра

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 7e4bdf45a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   мехлем от невен и мас или медико идеал изсмукват гнойта. Нищо няма да ти е повредил. Моят котарак ме ухапа жестоко близо до свивката на лакътя, за малко във вената на дясната ръка и естествено реши да ми остави дълба дълбока драскотина за всеки случай. Бях подута около 10-12 дни, не отидох на лекар но съм жива още. Гледам, че само от зъбите ми е останал "спомен", иначе ако котката е ваксинирана няма защо да се притесняваш от ифнекция

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: d959014c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Клеева тинктура (прополис) - вътрешно и външно, по няколко пъти на ден.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 14 дни
hash: 6cb68ee7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако можеш да свиваш и разпускаш мускулите си нормално и да свиваш и движиш крака свободно въпреки болката, според мен нямаш увредени сухожилия и мускули, но трябва наистина добре да промиеш раната- кислородна вода и после- йод! Ама навсякъде- и надълбоко в раната. Раните продължават да болят, ако не са дезинфекцирани правилно и напълно при което има риск от инфекции. След като се дезинфекцират напълно, с времето престават да болят изобщо, а после и зарастват. Белег- ще ти остане, но има едно мазило за белези- скинорен мисля, че се казваше. Но не помага особено. Белезите зарастват според типа кожа и според гените ти. На някои хора и най-дълбоките рани след години не си личат, а на други остават и драскотините да се виждат. Но това да ти е проблема :)

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 1ed19d1f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Благодаря на коментиралите.
Последните 2-3 дни имам някакво облекчение, мъжът ми ми промива раните с реванол и кислородна вода, продължавам и със сулфатиацола. По принцип ми зарастват бързо раните, но тия просто са по-дълбоки... ще мине явно малко повече време.. поне се успокоих, че нищо не е засегнато, кракът си го сгъвам и си ходя без проблем, но чак сега, а след одирането едва ставах, та чак и куцах, та затова се бях обезпокоила..

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 63d9dc89ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Моята котка не правеше такива неща но на баба котката одра сестра ми а тя нищо не правеше - веднъж му седнала отгоре без да иска и котарака я одра до кръв и тя така се разкрещя и го удари че той избяга. Самия котарак причинява на сестра ми стрес и агресия а тя не е агресивна по принцип обича котки но не озлобени.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 2ae2178a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Компреси и промивки с тетра. В семействотте ми винаги сме имали много котки и кучета - случвало се е и те да бъдат издрани или изпохапани и ние да го отнесем - компресите и обилното промиване на раните 2-3 пъти дневно с разтвор от тетра (смрадлика) са класика. Прилага се само външно!
Има и една паста от аптеката, не помня за съжаление името - но ако отидеш във ветеринарна аптека и кажеш че кучетото ти е ухапано или дълбоко одрано и питаш с какво да го третираш, ще ти я препоръчат - помага да зарастват по-бързо нещата, действа и за хора.

Животинката не е виновна, хубаво е синът ти да поеме отговорност, да се почувства виновен за случката и да спре да я дразни. Следващият път би могла да го издере през лицето или да засегне очите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker