Синдром на Диоген- лечение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Синдром на Диоген- лечение
преди: 11 години, 15 дни, прочетена 3953 пъти
Здравейте, искам да споделя нещо, което цял живот ми е тежало и чак сега разбрах на какво се дължи.
Моят баща, от както се помня, винаги си е бил някак мърляв, неприбран и винаги е носел ненужни неща вкъщи. В последните 10на години това нещо се засили много, носеше какво ли не, намерено на пътя, намерено на пункта за събиране на метали, върхът беше когато спря колата веднъж и бръкна в един контейнер. Да, не сме особено заможни, но до там чак- не сме стигнали. Животът вкъщи стана невъзможен, той носи и носи нови боклуци, никому ненужни, ние с брат ми и майка ми ги изхвърляме, той се сърди, после носи нови и така постоянно. По едно време се отказахме да ходим в хола- беше претрупан, а на нас ни омръзна да чистим и след 1 месец всичко пак да е затрупано. И психиката му някак се промени, стана затворен, не излизаше, говореше несвързано (питаш го нещо важно, а той ти обяснява как един негов приятел от казармата... ). Ходи с петна по дрехите, прибира се кален, неговият шеф му беше направил забележка, но у него даже нямаше капка срам или, знам ли, смутеност. Казваме му че така не се издържа, че не е нормално, че не може да се живее буквално, а той отрича, казва че му било хоби и не разбирал защо тези неща са ненужни, все за нещо щели да потрябват.
Наскоро стана така, че всички се изнесохме от вкъщи по една или друга причина и остана само той, защото той никога не иска да променя нищо в живота си. Майка ми замина да работи навън, брат ми отиде в университет в друг град, а аз вече уча в чужбина. Татко остана сам самичък вкъщи и нас ни е страх да се приберем, защото знаем че вероятно няма да има от къде да се влезе даже. Опитваме се да го разберем, да не го съдим, но просто не можем да живеем с него, не можем да намерим общ език. Много ме е жал за него, защото като цяло изобщо не е лош човек, и винаги съм усещала, че аз съм неговата слабост, нищо че той не може да изразява чувствата си. Искам по някакъв начин да му помогна. Затова се разрових из Интернет и разбрах, че това се нарича Синдром на Диоген (потребност за трупане на боклуци) и че е много труден за лечение, защото болните отричат до край и нямат никакво чувство за срам. Просто мозъкът им функционира различно от нашия.
Когато разбрах се обадих на баща ми, защото ми стане още по-мъчно, и той пак започна с неговите истории за някакви трети лица, които дори не познавам. Не се бяхме чували 2 месеца, а дори не се сети да ме попита как съм или поне той да каже как е (въпреки че го питах многократно).
Моля ви, ако сте имали подобни познати, кажете нещо повече за това дали ще стане и по-зле и дали има начин да направим нещо за него? :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8c749796df
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да посети психиатър. Може да страда и от деменция.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker