Наистина започвам да се притеснявам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Наистина започвам да се притеснявам
преди: 14 години, 9 месеца, прочетена 5085 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 12 и става вече от 1г. и нещо не мога да определя с точност имам течаща бяла течност от вагината и е като гелче естествено когато се залепи на гащите ми. Няма почти никакъв мирисно като протече тва става около лъжичка по два пъти на ден и се поевява чуството че си се изпуснал. Чела съм в здравословни списания че е нормално преди мензис а аз нямам такъв, другаде след секс - не съм правила, друго - възпаление, и последно някъкъв защитен слой на вагината. Не мога да разбера на кое да вярвам и започвам да си мисля че е възпаление защото понякога се осилва.

Бих се радвала да чуя и вашите мнения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 9 месеца
hash: ef6e482d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вагината си има своя "кисела" естествена среда, със свои бактерии, тази "бяла течност" е защитното средството на влагалището да се справи с външните агресивни бактерии, които са навсякъде и по много. Тоест това течение показва, че си едно здраво съзряващо момиче :)

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: 0fe0829eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка, няма нищо проблемно в това, дори е хубаво, защото означава, че си здрава и всичко ти е наред. Абсолютно нормално си е. Скоро може и да ти дойде, защото обикновено при повечето момичета това е първият признак.

Може да е възпаление само ако въпросното течение си промени цвета или има миризма. Тогава е хубаво да отидеш на лекар.
Но преди всичко, не се притеснявай, абсолютно нормално е. :)

 
  ...
преди: 14 години, 9 месеца
hash: b60e63ae1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Напълно нормално е ;)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 месеца
hash: adc9a45114
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Успокой се нормално е и аз съм на 12 и не мен ми се беше слъчвало но след 2 път ми доиде сиг. скоро ще ти доиде :)

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 106aa7f692
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това е знак, че скоро ще ти дойде.

 
  ...


...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 9e7d302197
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Споко аз пък съм на 11 и също съм така ;)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c923f7491c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами ако понякога е светло жълто? Аз също се притеснявам заради това- на 14 съм. а един- два дни след като свършва цикъла, има малко странна миризма, но след не дълго време пак става нормално светло жълто без миризма. Много съм притеснена. Ако може някакъв съвет или мнение.. или някой, който също е така да каже нещо по въпроса.. само без съвета да отида на лекар или да споделя с родителите си. За това и питам вас... . ПОМОЩ! Ако някой има обяснение..

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 09d27404d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   до Авторката- това течение се появява при момичета точно преди първи мензис, защото се увеличават силно хормоните (остроген). Спокойно, ще се нормализира, но като жена е нормално да си имаш вагинален секрет, които е полезен за теб.

До 7. - Секретът не бива да има неприятени силен мирис, той не е чисто бял, но не е и жълт - може би мръсно бял може да се нарече. Той идва от шийката на матката и от самото влагалище, което си поддържа среда, за да бъде здраво. На тази възраст ти играят хормоните и сигурно от това при теб е по силен, но някъде преди оволацията, която е към 14 дни след началото на мензиса, този секрет се увеличава и сгъстява и може да се разтяга на нишки. Това също е нормално.
След това пак се нормализира и става по-течени и не може да се разтяга на нишки- пак казвам, тук става дума за вагинален секрет, не за някакво течение заради болест или инфекция.
Може да ти е неприятено, но е нормално - при стрес се увеличава, при радост и възбуда. Тялото започва да реагира (независимо от волята ти) и на сексоални дразнения.
Мила, ти ставаш жена. Честито.
Търсих в литературата, чужди гинеколози препоръчват да не се носят в никакъв случай тампони всеки ден, да се избягват и дамските превръзки за ежедневна употреба, защото не са от естествени материали и дразнят, особено ароматизираните!
Съветът ми е да започнеш да носиш само белъо от чист памук, има дори и прашки такива, но избягвай прашките. Има добре изглеждащи бикини от памук, които са най-здравословни. Накупи си много такива и си ги сменяй по-често от веднъж да ден.
Винаги при ходене на тоалетна по малка нужда се избърсвай с меки кърпички много добре - посоката е от пред назад - значи към ануса, не обратно, защото може да се инфицираш с бактерии от ануса. Обърни внимание на интимната си хигиена - вече си жена. Сутрин и вечер се подмивай и си изгради хигиенни навици.
Но при стрес или емоции пак ще чувстваш мокрота... това е положението, не си дете вече, но само така може вагината да остане здрава, не се притеснявай, всички жени го имат, иначе не са здрави и взимат пък медикаменти заради сухо влагалище.
Чети по темата, не е нужно да ходиш на лекари и при майка ти. Чети и за сексуалния живот, предавани по полов път болести, предпазване от нежелана бременност и т. н., за да не бъдеш отново изненадана. Бъди винаги една крачка напред с информацията, защото като жени ние носим отговорността при бременност и други проблеми! ! ! Да бъдеш жена е отговорност и не е лесна работа, но ще видиш и колко предимства има. Момчетата имат също да се борят с проблеми, така че - порастването и навлизането в света на възрастните е трудна задача

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c923f7491c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   8, Благодаря ти! Успокои ме страшно много ! ! !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 21fec9aad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм на 12 и от както се върнах 2011 от морето започна да ми се случва (нямам цикъл), но мен ме боли! Моля ви помогнете, защото четох, но не намерих нищо и за болка.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 76aaaad248
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   това е 1 течение не се безпокой може би те притеснява но мисли положително и за да не стане инфекция слагай превръска и се къпи всеки ден и е хубаво да сменяш бельото всеки ден

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker