Изключително криви зъби - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Изключително криви зъби
преди: 11 години, 15 дни, прочетена 1921 пъти
Здравейте! Пише ви момИче на 14 години. Както се разбира от заглавието, имам доста криви зъби, и на горната челюст, и на долната. Ходих при ортодонт да ми види зъбите, каза ми, че това е един от най-тежките случаи, които е виждал. Естествено, обръсна майка ми 20 лева за прегледа, защото не работи със здравната каса, а и всички ортодонти, които знам, са така. Този преглед беше преди 2 години, когато бях на 12. Сега зъбите са ми същите, не са ми поникнали нови, бях си ги сменила всичките още на 10. Ортодонтът ми каза и че шините ми ще струват около 2000-2500лв. Но още по-добре щяло да бъде, ако си сложа брекети, на които цената им е още по-солена. Та проблема е, че съм от доста бедно семейство и майка ми едва събра парите за прегледа. След прегледа ми каза, че с баща ми няма да ми купят шини, защото нямали пари и не искали да събират и ще си стоя с криви зъби, докато не отида аз да си изработя парите... Да не говорим, че това лято ме кара да си намеря работа, не че аз не искам попринцип, но никъде няма да ме вземат на 14... А тя иска задължително да почна да ходя на работа от сега...
Кажете ми, има ли някакъв друг начин, по който да си оправя зъбите, дори и малко? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 15 дни
hash: 58d5bd9726
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Аз съм на 21г. и съм с редки зъби и крива захапка на горната челюст. Не съм си оправила зъбите като по-малка поради твоите причини. Съветът ми е да не се комплексираш и да не мислиш за това.
Аз също имам комплекси, това е единственото нещо почти, което не харесвам в себе си - усмивката. Но колкото повече пораствам, толкова повече разбирам, че този комплекс само ще ми пречи - навсякъде: работа, университет, социални контакти, т. н.
Започнах да забелязвам, че този комплекс е като че ли по-малко сега отколкото беше като бях на твоите години и нагоре, въпреки че се влошава "гледката". И въпреки това съм харесвана, имам приятел, които постоянно ми прави комплименти. Разбирам те напълно, но не трябва да си изграждаш чувство за малоценност заради това.
Та живота е такъв - трябва да се примиряваме с някои неща, а след време - може сама да успееш да изработиш тези пари и да постигнеш целта си. :)

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 79c95bbc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Направи си ръчни шини от телчета.
Стегни зъбите си с телче и ще стане.
Ха не е от най-добрите идеи, но не можеш да си оправиш зъбите без шини и брекети. Затова си направи ръчни. Има една статийка в интернет в която пише за ръчните шини и как да си ги направиш. Казват, че има голям ефект.
Дано да съм помогнала. :)

Violet

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 8099a73bae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, това, което ти препоръчвам е да си събереш пари за шините. Няма друг начин, поне аз не се сещам за друг разумен начин, по който да се реши проблема. Може да си намериш лятна работа, или да работиш нещо малко през учебната година, разбира се ако това не ти спъва ученето. Пък и колко може да са криви..?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 15 дни
hash: 103d8133d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Спокойно момиче!! Запази дух!! живота ще ти подаде ръка!!

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: 1f81d8bb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво мога да работя на 14 години?! То така лесно се събират 2500лв. за шини, знаеш ли, номер 4?! Писала съм писма до някакви бизнесмени, които ги бодат парите, да ми дарят пари, за да мога да си оправя зъбите, но са толкова алчни, всичките отказаха и нито лев не ми дадоха (никъде не съм казала цялата сума да ми дадат, може и част от нея).

 
  ...


...
преди: 11 години, 13 дни
hash: 9ef6ea0217
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Щом "ги бодат парите" тези бизнесмени, значи имат бизнес и осигуряват работа.
Питайте за работа или, че по-късно ще им върнете парите, когато си ги изработите. Все пак е вариант.
Знам, че да си намериш работа на 14 и то с криви зъби е наистина трудно. Повечето от работодателите в наше време не са толкова образовани и не оценяват хората по истинските им достойнства, което е жалко, но факт.
Много съжалявам детенце! Знам какво изпитваш и какви са страховете ти. И аз имах такива зъби, но съм доста по-голяма от теб и тогава изправянето им си беше безплатно, стига да имаш желание.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 дни
hash: 1f81d8bb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да, родителите ми очакват аз да тръгна да работя на 14, а тях ги мързи да ходят на работа, особено баща ми. Ние с майка ми го караме да тръгне и на втора работа, защото сме много бедни, но той "Няма да тръгна, какво да направя, че сме бедни? ".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker