Кашлям вече няколко месеца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Кашлям вече няколко месеца
преди: 11 години, 10 дни, прочетена 6252 пъти
Здравейте! Поводът за темата е упоритата ми кашлица, която се задържа вече три-четири месеца. Имаше периоди, в които много рядко кашлях, но сега пак съм леко болна и на моменти се усилва доста. Дишам чисто, тренирам воден спорт, но водата по никакъв начин не ми пречи. Позволявам си понякога сладоледи, въпреки това побързах да спра преди да съм се разболяла съвсем. А газирани напитки не пия вече две-три години.
По принцип имам добър имунитет, но чак майка ми се чуди какво ми става напоследък. Пия сиропи и смуча таблетки като Стрепсилс и Трахизан, но като че ли не се подобрявам от тях. Още не съм ходила на лекар, но не мисля, че ще ми предпише антибиотик или нещо по-различно от това, което приемам в момента.
Чудя се дали вече не съм развила бронхит и ще съм благодарна, ако се отзовете по темата ми с мнения. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 дни
hash: 86a479f0d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да е от запрашеността или заради благоприятни условия за развитие на патогени в жилището ви - покривки, одеала, килими, мокети, дюшеци, тапициерия на мебели, домашни животни. Изчисти си поне твоята стая от стари текстилни неща, смени си матрака, възглавницата и всичко, което поема боклуци. Ако имате възможност сменете пода с паркет, теракот или друга подходяща, нетекстилна настилка. Почисти всички мебели от прах, боядисайте стените. Дограмата трябва да е такава, че да осигурява добро проветряване, без да става течение. Ако иамте климатик и той трябва да се почиства, чел съм че и подпоомага развитието на зловредни организми, освен това създава повишено движение на въздуха, което според мен не е здравословно.

 
  ...
преди: 11 години, 9 дни
hash: 13c72b9bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Купи си от аптеките евкалиптово масло(малки шишенца) и си прави инхалации всеки ден сутрин и вечер. В съд с вряла вода накапваш няколко капки от шишенцето, надвесваш се над съда и си завиваш главата и съда с кърпа докато дишаш изпаренията - поне 15 минути(дръж очите затворени). Инхалации можеш да си правиш и със сода бикарбонат(слагаш содата след като водата е завряла и внимавай да не изкипи, и пак се завиваш с кърпа над съда).
Също е добре в стаята където спиш, в съдче с малко вода, се накапват около 8 - 10 капки от евкалиптовото масло, да се сложи върху пламъка на свещ и така да дишаш изпаренията докато спиш. Има специални съдове за изгаряне на такива масла и отдолу има място за свещичката, но ако нямаш можеш да пригодиш нещо. Само внимавай как ще сложиш свеща, за да не предизвикаш пожар. Използвай метален съд върху метална поставка, и пламъка да не бие директно в съда, а на разстояние - така че да се получава изпарение, а не завиране. Свещички използвай от тези които са с метално дъно(плоски) - една такава стига за през ноща.
Евкалиптовото масло действа успокояващо.

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 900e1018e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За кашлица най-ефективното е:смесваш равни количества МЕД, ЗЕХТИН и АЛКОХОЛ(по силен). Разбьркваш всичко добре и пиеш по 3-4 супени льжици на ден. След около 3 дена ще забележиш подобрение. Пий го поне една седмица.

Дьщеря ми се давеше и не можеше дори да спи от кашлица, само това и помогна.
Много е ефективно-пробвали сме го в кьщи всички. Никакви сиропи не могат да се сравняват с това.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 дни
hash: 843a6aa91c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами отивай на лекар какво чакаш? Ако пушиш спри цигарите поне временно.

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 07d9632f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   От Авторката: До номер 1, с майка ми разчистихме старите дрехи преди няколко седмици, стаята ми има паркет от доста време, килим не слагаме, мебелите не са съвсем нови, но са си съвременно PVC, дограмата също ни е нова. Стаята е ремонтирана основно преди 2 год. и е пребоядисана със антибактериална боя със сребърни йони. Иначе матраците са на около 10 години и определено са за смяна, но не мисля, че от това. Климатикът също е нов и е почистван няколко пъти, не сме го пускали скоро.
Имам си зайче за домашен любимец (доста чистоплътно животно е), но определено не проявявам алергия към него, дори като ми е попадал пух в носа.

Номер 2, идеята ти за маслото и парата е доста добра и мисля да я изпробвам. Отвреме-навреме ходя на парна баня и понякога хората, които идват капят малко евкалиптово, лавандулово или ментолово масло на отворите и помага донякъде. Но понеже вече започна летния сезон няма да я пускат повече.

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 дни
hash: c1a3c50e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От 1.

10 години са доста за матрак. Бъди сигурна, че са бъкани с най-различна фауна и флора, дори и да не е в тях конкретната причина за кашлянето ти. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 дни
hash: c1a3c50e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А все пак прекарваш ве леглото около 1/3 от денононощието и би трябвало матракът, възглавниците и другият спален инвентар са основният фактор, на който трябва да се обърне внимание.

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: ddfc67df21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   При дъщеря ми беше същото известно време. Спеше с пухена възглавница и се задушаваше от кашлица.
Случайно една нейна приятелка я посъветвала да смени възглавницата. Оказа се алергия към пух.
Вече този проблем го няма.
Все пак, спомнете си преди да си вземете зайче, имали ли сте тази кашлица. Много е неприятно да се разделите с домашен любимец, но ако сте алергична, ще ви се наложи.
Това, че пух е попадал в носа ви и не те е притеснявал в момента, не значи че нямаш алергия.
Ако кашлицата е от раздразнена трахея, то много помагат борови връхчета. Има ги в аптеките. Пие се като чай - има упътване. Това беше ефективно при майка ми и при една от племенниците ми (астматичка).
Друга ефективна билка за кашлица също изпробвана при дъщеря ми след тежко боледуване беше чай от акация, който се пие не много горещ - почти стайна температура.
Понякога горещите чайове повече засилват кашлицата.

Има и още нещо което не е за пренебрегване: Прекаляването с отхрачващи сиропи, може да оводни белите дробове, така че кашлицата да не спира с месеци.
Така се беше получило с дъщеря ми, когато беше малка.
Просто един доктор погледна в картона й и се изуми, от това колко дълго е пила отхрачващи сиропи. Спряхме ги и кашлицата постепенно спря. Благодарна съм му на този човек, който ми обясни последствията от прекаляването с тези сиропи.

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: 235d291762
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Е, ами за няколко месеца как не можа да стигнеш до лекаря. А, за нета намери време? Във БГ от 3-4год. има епидемия от Туберкулоза която не се обявява официално, но всички около границата ни и не само -гърци, италианци, и т. н пишат по вестниците им че почти всичките им БГ емигранти са болни от ТБ. Има държави които са въвели законодателство всички българи преди да започнат легална работа минават на мед. преглед и задължително искат да видят Белегът от БЦЖ. Без този белег направо ги изхвърлят, документите не ги интересуват искат да се уверят със очите си... толкова е зле. Във Гърция- Солун преди 3 месеца пишеше във вестниците им, че са намерени 11 българи във един апартамент във центърът на Солун - всичките болни от Туберкулоза. И ще въвеждат задължителна БЦЖ ваксина за емигрантите особено за Българи и африканци. Толкова са зле нещата, че са вдигнали ръце и са готови да плащат само и само да ограничат болестта. А, на грък да му вземеш пари е трудно.... , камо ли сам да си ги даде.

Пък чакайте още 30 месеца...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 дни
hash: ddfc67df21
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9 Какво значи, че вестниците им пишат, че всички Бг емигранти са с Туберкулоза?
Та, щом нашите емигранти всички са с туберкулоза, то значи и ние дето си седим в Бг сме същите.
Вестниците пишат всякакви глупости за нас, но самите тези държави, които споменавате, не се отказват да наемат наши работници.
Така, че не плашете момичето излишно.

Съгласна съм, че досега е трябвало авторката да посети доктор и да се види откъде идва проблема.
Нека тя самата сподели, ако я прегледа лекар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker