Паметта!!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паметта!!!!
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1884 пъти
Здравейте, искам да ви попитам на някого случвало ли му се е подобно и нормално ли е... На един купон се напих здравата доста моменти ми се губят от въпросната вечер, други дори не ги помня. От тогава имам проблем с паметта, трудно си спомням да речем какво съм правил преди 30 минути(трябва да се замисля доста) и се сещам. Един вид по-незначителните неща трудно ги помня!! На какво се дължи това, вече започвам да се притеснявам...

Може би темата не е за категория "Здраве", а е за "Акохол и наркотици", но аз не съм алкохолик просто исках да удавя мъката...
Спортист съм!
Благодаря, за отделеното време!!
18г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 25547beb5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обикновено това е резултата от алкохола, последиците могат да са и по-страшни, но обикновено мислим след като гафа е станал. Най-добре иди на лекар... и мисля, че е добра идея да не пиеш в близко бъдеще :)

Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 38257ef6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти сам си си виновен, да не се беше напивал, ужасно вредно е

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 2986cc68cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Едва ли е от алкохола, той нанася такива поражения след дългогодишна и редовна употреба, но все пак иди на лекар, той ще ти каже най-добре.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 57fac1b02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм се напивала до безпаметност, но имам приятели, които често се отрязват тотално и после казват, че наистина на другия ден всичко им е в мъгла. Но това се отнася за конкретната пиянска нощ в последствие не съм чувала някой да има проблеми с паметта. Според мен си внушаваш. Едно напиване няма как да ти нанесе трайни увреждания. Щом не злоупотребяваш често едва ли е от алкохола. Разпитай приятелите, с които сте пили какво е ставало - дали не си паднал и не си си ударил главата примерно. Ако продължи така отиди на лекар.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 305a1d9559
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Алкохолът убива мозъчните клетки, а те не могат да се въстановяват, за разлика от други такива в човешкото тяло. Отсега нататък при всяко препиване ще се чувстваш така, казвам ти го от личен опит. Съветвам те въобще да не пиеш или най- много по едно- две за настроение. И аз бях като теб и си мислех, че не е проблем, но се оказа, че не е така. Алкохолът е същият като наркотиците, но не му се обръща особено внимание. Трябваха ми 20 години, за да осъзная тая проста истина за себе си. Провалих животът и кариерата си заради алкохолът. Загубих всичко стойностно в живота, семейство, приятели, близки. Имах много лошо пиянство и съм правил всякъкви щуротии. От 5 години не съм близвал алкохол, но вече е твърде късно. Сега съм на 40 години и като погледна назад в миналото си виждам две неща които ме провалиха. Първото е алкохолът, второто е големият ми инат. Всеки сам избира какво да прави с животът си, но те моля ако може да не повтаряш моите грешки. Същите съвети получавах и аз на 16, но ги подминавах с насмешка. Нямам какво друго да ти кажа. Изборът е твой. Желая ти успех.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: bc6162204e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Брато аз не пия в смисал пия по купони но не се омазвам иначе през дургото време не не се притеснявай, много пъти ми се случвало да забравям неща които правя примерно отварям оставям си ключовете и след 2 мин не зная каде сам ги оставил не помня няма нищо страшно оправих се с времето...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 49b9db1606
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ОТ АВТОРА

Също така трудно се концентрирам.... Но напоследък забелязвам едно напрежение в областта на очите което продължава нагоре към челото, което някак си ми пречи да се концентрирам. Дали пък нямам проблем с очите(отностно концентрацията)

П. П. Не обичам да ходя на лекари, защото съм претърпял две операции(при едната изживях страшни мъки) и отгава чуя ли за лекар... КРАЙ

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1cde9934dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Алкохолът убива мозъчните клетки. Ако продължаваш така на 30 г. няма да си спомняш името, всъщност ще си пълна съсухрена развалина и няма да има и спомен от СПОРТИСТА!
Четете и гледайте документални филми. Интернетът не е само за сваляне на кифли.
в.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b7f268db81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Какво всички сте се вманиачили по загубата на мозъчни клетки , това се получава при пиене до без памет НО С ГОДИНИ! Прочетете малко и се проветете по този въпрос.

Приятелю , това според мен не е след напиването , единствено ако си пил метил или дървесен спирт (т.е. некачествен алкохол). Това може би е проблем от преди това , при мен имаше същия проблем по едно време , а тогава алкохол не пиех толкова , колкото сега. Просто ти трябва нещо , което да стимулира ума , да го раздвижи. Един съвет: Преди лягане си припомняй какво си правил през целия ден , независимо колко време ще отнеме. Така тренираш паметта си като един мускул и ще можеш да се концентрираш по-лесно.

Пия от 13 годишен , напивал съм се сигурно стотици пъти стабилно , само 2 пъти ми се губят спомени, сега се занимавам със софтуер и хардуер , освен в даскало и за хоби ,със автомобили се занимавам също и си разбирам всичко (отделно със вече не толкова активен спорт , но все пак отделям време) , което показва че ума ми си е на място , което оборва "теориите" на господата от горе!

Сега за напред не пий никакъв алкохол, най вероятно си се натровил от некачествен такъв. И следващия път като пиеш , пий със мярка!

Как да разбереш кога е мярката:
Това е моментът в който ти става приятно , леко замаяно и се отваряш на приказка , става ти леко на душата и весело. Усетиш ли този момент спираш , защото има инерция и ще се засили, докато алкохола се обработи от организма. Никога не пий на екс много , защото ще се напиеш бързо и това не е много полезно.

Надявам се да съм бил полезен! И умната!

Момче с опит в пиенето! 18 г. , също спортист.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 08ffc16971
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря на последния пишещ.... вече започнах да се занимавам и с фитнес. НИКЪКЪВ АЛКОХОЛ! А проблема си отава.... Но пак казвам, че може и да имам проблем с очите и от там да идва всичко това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker