Към жените, които са раждали естествено - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Към жените, които са раждали естествено
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 6008 пъти
Здравейте, дами! Интересува ме болката при естественото раждане. Много ли боли? Търпи ли се поне горе-долу? Как мина вашето раждане? Колко време продължи то? А когато ви шиеха болеше ли? Ами след това?
Споделете историята на вашето раждане...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 29a17c6026
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Болката е поносима.... Все едно ти идва цикъла.... При шиенето нищо не усещаш защото ти е сложена упойка... Моят съвет е да не викаш като имаш контракции и болки при раждането защото това няма да ти помогне напротив ще те измори повече и няма да имаш сили после... Леко раждане :))))

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f9543e0f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При всеки е различно.
Болката е преди самото раждане. На самото раждане слагат местна упойка и не боли.

Писах някъде в другата тема, болката ме хвана в 2 часа през нощта и продължи докато родих - на другия ден вечерта. Отначало започваше по-слабо, после постепенно се усилваше, и спираше. После малко време не те боли, после започва да намалява, пак да се усилва и така... мен така ме болеше, че не можех да седя на едно място и се разхождах в коридора - от единия край до другия и по стълбите - нагоре, надолу и обратно. Сутринта към 6. 30 отидохме в родилната зала, сложиха ми система и тогава болката вече не се усилваше и не намаляваше, нон стоп си болеше силно, доктора ме попита за това и като му казах той каза, че не трябвало да е така. Не трябвало, но така беше и си родих нормално и всичко беше наред. А докато бях там в болницата говорих с други жени, някои ги болеше по-слабо, други дори никак... имаше и такива, които раждаха за 2-3 часа без шевове без болка без нищо и си заминаваха... а имаше и такива като мене: цял ден на система, боли та се не трае и не можеш да мръднеш... и вече като стана 6. 30 вечерта доктора каза, че е време, аз му казах, че ме е страх, и той вика: "дотук беше страшното. Сега няма нищо страшно, имам работа за 15-20 минути и няма да те боли, ще сложа упойка. "

Е, бяха 40 минути, не 15-20, имах шевове, но той сложи упойка и наистина не болеше.

Много е важно да не се страхуваш и притесняваш предварително.
Болката - някъде повече, някъде по-малко, но се изтърпява.

Има нещо важно, на което искам да обърна внимание, хората не го знаят, и аз доскоро не го знаех. Като се роди бебето и го изкъпят, премерят и т. н. много е важно да го вземеш при тебе, а не да остава при тях чак до другата сутрин. Трябва да го гушнеш поне за 1 час най-малко, важно е за детето да има контакт с майката непосредствено веднага след като е излязло, то има нужда от това, а не да отива в ръцете на непознати хора.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3ea946b024
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако събираш коментари за да решиш дали да раждаш естествено или секцио първо се информирай и консултирай с твоя АГ дали изобщо има нужда от секцио, защото много лекари злоупотребяват и умело убеждават бременната как задължително трябва да ражда секцио и то при него и всичко това с цел материални облаги. Казвам това от опит, но господ си знае работата и аз родих естествено за което изобщо не съжалявам. Болките са нетърпими. Упойките са 3 вида, като всяка е според см разкритие. Е аз ги изпуснах и трите. Моето раждане продължи 7 часа. Викаш, крещиш акушерките те оставят да си викаш. Слагат ти система за засилване на контракциите с цел по-бързо раждане. От умора м/у контракциите се усетих, че заспивам. Много боли, няма как да не боли. А когато настъпи същинското раждане и бебето вече се показва най-важното е да слушаш какво ти говори доктора иначе бавиш раждането и не се получава. Относно рязането мен ме клъцнаха малко и после ме шиха ами не боли тъй като ти слагат упойка. В момента в който излезе бебето абсолютно всички болки изчезнаха. 1седмица те боли от шевовете дето ти опъват, но сравнение със секциото това е нищо. Секциото нали ги видях като ги вадят от операция. Като парцали са. Там отнема повече време да се възстановиш и казват, че боляло много повече тъй като това си е операция. Ако имаш възможност и кураж раждай нормално. Аз трябваше да раждам секцио, но родих 1м по-рано. Както си спях изведнъж ме заболя корема, водите изтекоха, хукнахме към първата срещната болница и като казах на доктора /съвсем непознат доктор в съвсем непозната болница/, че задължително трябва да съм секцио той ми каза глупости кой те е излъгал? Каза ще раждаш нормално. Беше ме страх, болеше много, но в момента в който родих всички болки изчезнаха. Видях си малкото бебче и забравих за всичко.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 24b1618515
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   :)
Нямам спомен за болка - има обезболяващи :)))))))))))))
всичко продължи от около 8. 00 сутринта на 02. 09. 1990
(когато ми изтекоха околоплодните води) до
7. 00 на 03. 09., когато се роди сина ми...
Нямаше болка - беше очакване... Бях на 28, първо раждане...
Не се наложи да ме шият...
Доверих се на дежурния лекар в родилното...
!!! :)))( дори не си спомням името на този човек днес...
Пълно доверие на абсолютно непознати хора - лекар и акушерка... само двама души бяха... до мен...
после - за кратко - тъпа болка, торбичка с пясък на корема...
:))) кърмих сина си, естествено...
След около 6 месеца си върнах фигурата от преди раждането, без лишения и диети...
Няма нищо страшно да родиш по естествен път...
Не трябва да се глезиш и страхуваш, а да се отпуснеш,
тялото ти е създадено да дарява живот и
ще се справиш!!! :)))

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fcb72fccac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей!
Ще те посъветвам ако ти предстои да раждаш, да не се впечатляваш от това, което ще ти напишем, защото при вяка жена бременността и раждането протичат коренно различно. Съветвам те също да не се доверяваш на форуми и най-малко на бг. мама...
Аз мога да се похваля с една много лека бременност и също толкова леко раждане. Родих много бързо. Висока съм, а доколкото съм чувала високите жени раждат по-лесно. Казват, че контракциите болят много, а самото раждане не. Е, при мен беше обратно. Контракциите бяха напълно поносими. Болеше ме, когато бебето излизаше и усетих, когато ме разкъса. За щастие беше малко. Имах 2 шева. Честно казано повечето жени казват, че не ги боли докато ги шият, защото вече мястото било изтръпнало. Не знам дали, защото родих на 3 напъна, но на мен нищо не ми беше изтръпнало. Шиха ме с местна упойка и пак ме болеше. Шевовете бяха най-гадното нещо от цялото раждане, тъй като две седмици едва сядах (става дума за външния шев). А при секс се усеща напрежение доста след това. Лично аз не можах да се възползвам от епидурална упойка, тъй като при мен всичко стана много бързо. Но горещо я препоръчвам. Защото обезболява точно процеса на излизане на бебо и жената има доста повече сили да напъва.
Това е моето раждане, но не при всички е така. Ако ти предстои наистина ти пожелавам леко и безшевно :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1e3102bd95
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ами щом още сме живи... бива :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b140cd8e23
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ох... Боли. Много боли. Три пъти съм раждала естествено. Но тази болка е благородна. Знаеш, че си струва. Тя се забравя още в мига, когато за първи път поемеш рожбата си. Упойките крият много рискове и за майката, и за детето.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 30d6bbf535
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Мерси на майките, които споделят опита си с нас - бъдещите родилки. Аз бг. мама не чета, защото там се е събрал кокошарник от жени, които си нямат друга работа, освен да си въобразяват някакви болести (хипохондрички) и да превръщат майчинството едва ли не в най-голямата хамалогия в живота, когато става дума за нещо съвсем естествено и нормално.
Всички жени в семейството ми са раждали естествено и са нямали проблеми и на възраст (живеят жените в моето семейство над 90 г. ).
Аз съм решила до последно да си стоя у дома, ако нямам паталогична бременност.
Моя добра приятелка така я бяха наплашили разни частни лекари за пари, че избягала от лъскавата им клиника в първите месеци на бременността и от тогава не ходила на лекар ама изобщо. Напънали я болките, изтекла ? водата и тя пеша си отишла до болницата (такси не я взело, защото живее на 5 мин. )... и така родила за 15 мин. Влиза и била вече с разкритие и всичко. Нищо не е трябвало и да плаща, но мъжът ? е богат и СЛЕД раждането раздал някакви пари на екипа, защото били много доволни с отношението, макар че не са ги познавали и не са знаели, че имат пари.
Има си съвсем нормално детенце, а лекарите в частната болница в началото са я убеждавали да ражда секцио, да лежи за задържане и глупости

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 49399d9523
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Болят само контракциите, а когато излиза бебето няма болка... и.. много по-добре е да се роди естествено, няма рязане, няма белези...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fcb72fccac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Неее. Моля те, не прави грешката да стоиш у вас до последно. Аз така стоях точно заради тъпите мнения и форуми. Като отидох докторът така ми се накара. Вече слагат системи за по-бързо разкритие и можеш да родиш бързо, не да се мъчиш 24 часа. При мен контракциите бяха почти безболезнени. Стоях у нас, изчистих, къпах се, какво ли не... Като отидох имаше момент, в който за малко се загубиха тоновете на бебето. Не си прави експерименти. Не чакай наистина!
От написалата коментар номер 5.
С най-добри пожелания и един ден ще се радвам да споделиш тук как е минало всичко!

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5391bc0ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей!

Имам опит с естествено раждане с упойка /първият път/ и без /с второто ми детенце/. И в двата случая боли - с упойката е докато получиш разкритието и ти я дадат - към 4 часа, през няколко минути за по 1, а във втория случай разкритието много бързо си стана и нямаше време за упойка... боля здраво, но кратко - към 40 мин. отне от влизането ми в болницата до появата на бебето... Ако можех да избирам пак всъщност не знам какво бих предпочела от двете...

С упойката твърдо ми беше по - леко самото раждане - но на мен, не на бебето. Не напъвах добре, явно обезболяването малко пречи на жената да участва съвсем адекватно.

Втория път даже ме поспираха да не напъвам толкова. А аз инстинктивно гго правех, заради болката. Не се умира от болка обаче, наистина с изваждането на бебето минава всичко, шиенето също се търпи. Е, корав тип като мен втория път поприплакваше, но оцеля. Важното е да си с позитивна нагласа, че още малко и всичко свършва и си имаш здраво, хубаво бебе.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: c8aadd6408
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Без упойка е все едно ти трошат всички кости в тялото - абсолютно непоносимо. Ще оцелееш, но такава болка е, че нямам думи. С упойка е песеен, нищо не усещаш като болка. Можеш да движиш крака и само вагината е обезчувствена и корема.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 17 дни
hash: 15f72dd92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Родих децата си когато бях на 34 и на 36 години.
Без шев и без доктор.
Просто докато дойде лекарят аз бях родила.

Как така ли?
Ами първо, активно движение през цялата бременност, без всякакви ограничения. Включително нормален интимен живот.

Има едни мускули на задника, ще ме извините не помня името им, започваха нещо с Г, та те са отговорни за това, какво става с нашето бебе, те поддържат матката.

Ако мускулите на дупето са здрави, бебето няма да "падне".
Носенето на високи токчета например отслбва тези мускули, седенето на стол с часове също, така че ако искате да износите спокойно бременноста си, погрижете се предварително за това.
Движение, ходене и то активно. Плоският задник предполага проблем.

За самото раждане, само дето не родих второто си дете в таксито. То просто дойде. Наболяваше ме малко, викам аха имам време за едно кремче на каката, да, ама не.
То тръгна.
Викаме такси, имахме само микробус и нямаше как да се свали седалката и извикахме такси.
Всичко готово, таткото грабва чантата, малката и нея и аз с корема.
Шофьорът ми вика, викай си момиче, няма проблем.
А аз му вика, ама то излиза.
Слизам пред болницата и не чакам никой. Стигам до асансьора, а той някъде на четвърти етаж.
Хуквам с прекъсвания, защото напъните ме спират и пак.
Влизам в залата, там само акушерка, тя усети че раждам, пита ме имам ли напъни, лягай, давай и Тя излезе!
Мънинка, кротка, прекрасна! Идва докторът и вика, да видим какво бебе ще имаме днес. Тогава не се знаеше предварително. Да, ама тя роди, казва акушерката, бърза като циганките.
Уви бебечео и посрещна таткото, който позвъни на звънеца да даде багажа!
Така се е опулил, че вече съм родила! А бях на 36!
Без нито един шеф.
В стаята всички бяха по-млади от мен. Пъшкаха, охкаха, болеше ги!
При мен нищо!



А защо циганките раждат бързо. Ами защото се движат, защото не стоят в офиси, защото задниците им са задници, с мускули!
Ще ме извините за думата задник, но той е съществен!
И първото си дете родих бързо.
Пак само с акушерка. Кашлях много и ме бяха отделили в отделна стая. На 34 години, без нито шев!
Родих и станах!

А да, усещайки че ми идва времето, само на супи бях. Ограничих яденето, по поръчка усетих кога да взема и разхлабително, за да изчистя дебелото черво, защото раждането си е като акането, напъна си е все напън по голямата нужда.
Имаше една френска книга на времето, бях я научила наизуст.
И се молих, не мога да не го призная.
Защото имам едно мъртво раждане на 27 и ме беше страх.
Но, слава Богу, всичко си е на мястото.
И болката е бих казала желана, тя означаваче То идва!
Та нали го чакаме цели 9 месеца?

 
  ...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 10e45f6339
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Това с тези упойки на куцо и сакато не го разбирам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker