Преживявания с Хашимото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Преживявания с Хашимото
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 10075 пъти
Здравейте,
преди половин година ми откриха Хашимото, не му обърнах много внимание, ноо последно време нещо взе да ми се отразява на нервите. Получих някакви червени петънца под езика, които ме опъват. В интернет пише, че това е отслабване на имунната система, което е Хашимото или пък поява на диабет, което също следва от него. Много се притесних. Ендокриноложката ми изписа лекарства за диабет, защото много леко ми беше покачена кръвната захар, но аз го отдавам на това, че предния ден преди изследването ядох доста голямо количество мед и не мисля, че има нужда да пия такива хапчета, а и не чувствам, че трябва да ги пия. Исках да ми изпише хапчета за Хашимото, тя каза, че тези били, но в листовката си пише, че са точно и само за диабет. Моят МАТ е в норма, ТАТ ее мнооого леко над нормата. За мен това е обратимо и може да се върне в норма с подходящи лекарства или дори алтернативна медицина. Права ли съм? Искам да попитам дали нервната система влияе на Хашимото, дали ако съм по-спокойна нормите могат да се нормализират, дали не трябва първо да си оправя нервите и да потърся алтернативна медицина??? Искам да ви попитам и от кога имате Хашимото и какво сте преживели с него по-точно, защото в интернет чета само, че това е коварна болест и от там повече рухвам. А аз не се чувствам зле и не искам ад се чувствам така. Моля ви кажете ми мнение каквото и да е то!! Благодаря Момиче на 20

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 30266434ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хашимото е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. Естествено, че ако ки спокойна и показателите ти ще са в час или определено по-нормални. Дозата стрес е особено важна при това заболяване. Показателите за ТАТ и МАТ са важни, както и стойностите на останалите щитовидни хормони. Стойностите се променят, те не са нещо устойчиво, но щом преценяваш, че твоите не са толкова зле в момента, значи е така. По принцип сигурно си разбрала, че това лечение няма, номерът е стойностите да се поддържат в някакви приемливи граници. Аз не съм пила нищо за Хашимотото като химия, жлезата не е с намалена функция засега. Моите антитела не бяха в час, приемах хомеопатия за тях, впоследствие резултатите бяха по-добри, но истината е, че оот две години не съм си пускала изследвания за тях. Чувствам се добре, но мисля есента да видя какво става. Някои асани от йога също много помагат, както и изобщо йогата всъщност. Но трябва да си наясно, че щитовидната жлеза е една от най-важните жлези с вътрешна секреция и трябва да се проследяват нещата с нея. Хашимото би могло да бъде причина за проблемно зачеване, например. С две думи не пренебрегвай ситуацията, не се и панирай излишно.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ed14a9a8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се плаши толкова, много хора живеят десетилетия с това. И аз съм от тях. Взимам си редовно лекарствата и с тях бива. Но без Л-тироксин ставам много зле. Ще се пие до живот. Щом не си съгласна с лечението, иди при друг лекар. Изобщо, потърси ендокринолог, на когото ще имаш доверие и ще можеш да му зададеш всичките си въпроси. Ние не сме лекари, а това са сериозни неща.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 279c98f469
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

3.   Нервите са резултат от Тиреоидита не обратното. Това е автоимунно заболяване и няма да се оправи от самосебе си без прием на лекарства предписани от лекар, камо ли от алтернативна медицина. Съжалявам, но това е сериозно заболяване и трябва да му обърнете подобаващо внимание :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: f188121fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На мен ми откриха Хашимото преди 4 години но едва преди 1 почнах да се лекувам. Страничните ефекти бяха напълняване (30 кг ) безсъние, проблем с нервите, запек и др. Като почнах да се лекувам свалих 10 кг, спя спокойно, за запека пия билки и за Хашимото пия ел-тироксин 50. Моя съвет е да отидеш на ендокринолог ( ако си от София доктор Лозанов (мисля, че така се казваше) от болница Токуда е идеален) и, да, можеш да си нормализираш показателите.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4826022cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Спри продуктите със съдържание на глутен. Това много помага за Хашимотото - всички продукти от пшенично брашно съдържат глутен, затова ги ограничи или направо спри. Да, дори хлябът е вреден в случая, както и бисквити, вафлички и тнт. Овесените ядки са ок, например. Напиши "gluten and Hashimoto" в гугъл.. има много информация по въпроса и може да видиш кои храни нямат глутен.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 080377b16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   И аз съм с това заболяване от доста години-много изследвания си направих, много пъти ми променяха лечението и дозировката, но така и в норма не можеха да ми влязат хормоните. Накрая случайно разбах за САМЕНТО, това е продукт на билкова основа, казах си, че ще пробвам, какво ли можех да загубя-и стана чудо, всичко беше в норма. Изпих само една опаковка, а трябваше три. Сега профилактично си купувам понякога. А и засилва имунната система.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1d4ce2d2be
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Спрах глутена - никакъв ефект! И не си пръскайте парите за ненужни добавки, само Селен и Еутирокс ви трябва. Препоръчвм доктор Нели Петрунова от МЦ Хармония ако си от София.

 
  ...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 517fa91fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всъщност по-добре се чувствам без глутен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker