Мятайте съвети :) ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мятайте съвети :) !
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 1801 пъти
Здравейте, не знам дали това е точно за тази категория но не се сетих къде другаде да го помъкна. Така работя в един 4-три звезден хотел, по черноморието (тези които работят знаят за какво става дума, особено когато сезона е на прага на връхната си точка. ), и работата ми е по 16 часа на ден (като в нея се включват много глупости, много различни длъжности, общо взето сложно е за обяснение. ), и е изключително уморяваща и тежка. Днес след приключването на поредната уморяваща смяна, която свърши около 9 сутринта, ми се наложи да свърша малко лични дела (все пак и аз съм човек, въпреки, че работодателите не мислят така. ), и от задача на задача, от сам на там, и някак времето ми за почивка се изпари и докато се усетя вече беше станало 17:00 и ето ме отново на работа. Искам от вас да предложите (ако имате някакви идеи или опит на подобен вид преливане със работа и стрес), някакви съвети (нещо по различно от трите кафета и една изключително противна енергийна напитка които до този момент не дават особен резултат), бабини девитини, напитки, филми или каквото ще да е, стига да задържа съзнанието и тялото си будно до края и на тази работна смяна до 9 сутринта? В момента часа е 20:44, така, че ще съм ви благодарен ако дадете мнение до преди да съм получил припадък :). Благодаря ви предварително :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: df5e68af5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам какъв съвет да ти дам, но ми се иска да ти кажа, че от здравето по-важно няма... колкото и травиално да звучи това. Намирай начин да поспиваш и почиваш. На млади години организма може и да търпи да го изтезаваш, но повярвай ми на стари ще си го върне. Иначе за работодателите си много прав. Понякога са такива кръвопийци, че дано им се върне. Но ти мисли за собственото си здраве, работи, но и намирай време за релакс.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2e6f13dd0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Омг какво работиш бе човек? Нормално е да си като зомбиран, тези 16 часа са си супер изморителни, какво остава ако трябва всеки ден да кибичиш по 16 часа там, а кога спиш? Ясно че си имаш и други ангажименти, но не можеш да продължаваш така... Търси си друга работа, според мен.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f5b93fba03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   :( Не знам на каква възраст си, момче или момиче, но искам да ти кажа, че аз съм жена на 50 и издържах в този ритъм близо 4 години... Смените ми бяха между 7 и 12 часа в денонощие,
2-3 часа шофиране; малко лична работа :))( и се стигна до системно недоспиване, дори и по време на отпуските си не можех да спя повече от 2 часа дневно...
Естествено, отидох на лекар; изпратиха ме при ендокринолог
и... от два месеца вече съм без щитовидна жлеза; ще вземам хормонални таблетки (L тироксин), докато съм жива...
но - поне спя по 6 - 8 часа в денонощие и се замислям за смяна на работата...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 35046b92bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много добре те разбирам, работя нощна смяна и няма начин, по никакъв такъв да се задържа будна през цялата нощ. Нито кафета, нито напитки, нищо не помага. Имам интернет, телевизор-нищо не може да ме накара да не си затворя очите поне за 10-20 минути. Дремя като кон, ама май шефовете ми свикнаха, скоро не са ми викали... Имам и тема за нощните смени.
Мечтая си да си намеря друга работа и да се отърва от тая, ама чакам да мине лятото, че по-лесно ги търпя нощните лете, през есента и зимата ми е мъка...
Природата не прощава и си иска своето. Програмирани сме да спим нощем и толкоз. Не можеш да я надвиеш. Чудила съм се как някои колеги говорят как могат да не спят/и наистина не спят! /. На тях как ли ще им се върне, като си играят с телата си? !
Дремя си и вече даже не чувствам вина. Толкоз.
Иначе преди години си спомням, че заради свиреп зъбобол се тровех с паракофдал по 5 хапчета на ден. Вярвай ми, от него нямаше заспиване-съдържа кодеин и кофеин. Не знам дали го произвеждат сега, скоро ми беше минало през ума да му пробвам ефекта, за да не спя, но се отказах-няма смисъл да се тровя, за да надхитря организма си.
Сменяй работата си. И аз се глася да го направя след 2-3 месеца.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bb2ef73248
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Зелени ябълки

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4f095dec28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Знам, че моят коментар не е това, което търсиш в момента, но истината е, че то не съществува! Каквото и да правиш организмът се нуждае от точно определено количество сън, по часовник. Като човек, който също си е позволявал системно да не си доспива, мога да ти кажа, че това вреди повече отколкото си даваш сметка.

Не искам да ти казвам да си търсиш друга работа, макар че е разумно, само защото разбирам, че това може да е важно за теб. Но ако е така, на всяка цена забрави всички други ангажименти, колкото и важни да ти се струват, освен ако съвсем няма на къде, и се отдай само на работата, като използваш всяка минута между смените за сън. Друг вариант няма, или поне едва ли ще ти хареса.

Също така, не знам в какво се състои работата ти, но ако имаш възможност, не се притеснявай да откраднеш по някоя минута от работното време, изискванията на работодадетелите ти не са адекватни.

Ти си само своя отговорност, грижи се за себе си!

Sage

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 34cddfebef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ви за адекватните и разумни коментари определено. Аз самият също считам, че сънят е изключително важен, и както бе описано в коментар 6, използвам всяка възможна минута в която не съм на работа за да си почивам. Точно в денят в който пуснах темата обаче, имах доста неща на главата и така се случи че повече от 2 дни останах без да мигна, наистина бях много уморен накрая, но за съжаление работата ми е прекалено важна, не защото е нещо особено или взимам кой знае какви пари, а просто защото е поне някаква работа. Аз съм момче на 21 години, и последните две години не успях да намеря абсолютно нищо, а положението в семейството ми е доста кризисно относно финансови средства. Знам колко е трудно да се намери работа в наши дни, и за това не бих си позволил да изпусна тази (макар и да е само за лятото).

от Автора :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker