Много болезнена менструация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Много болезнена менструация
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 3024 пъти
Здравейте. Пиша тук, защото имам голяма нужда от вашата помощ. Момиче на 13 г. съм и днес ми дойде (не за първи път, нито за втори, пети, десети). Нямам проблем с кървенето, колкото и да е обилно, има си превръзки за тази цел, но ужасно ме боли корем и то не тъпа болка, ами режеща, която ме кара да се присвивам на две.

No-Spa не ми действат. Намерих Аулин, но не съм сигурна, че е добре да го пия, не знам, кажете ми, мога ли без проблем да го пия? Изпих един витамин Ц, понеже преди 3-4 дена се възстанових от прекарана настинка и ми казаха да го пия, пък и съм чувала, че помагал за болката, но няма никакъв ефект!

ПОМОГНЕТЕ МИ ЗАЩОТО ТАЗИ МЕНСТРУАЦИЯ ЩЕ МЕ УБИЕ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 15fb23d551
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   спокойно, отиди на лекар, или се обърни към майка си!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e194c6e25b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Момиче, как да ти помогнем ние? Сподели с майка си и идете на лекар. Няма друг начин. Вит. С можеш да си пиеш, колкото си искаш, но от него болката не намалява. Бързо на лекар!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: bee3d06d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Откакто се помня, при мен положението е същото. Вече съм на 35 години. Колко време търпя тези болки, сметни сама :) Отидете на лекар, за да не се окаже, че проблемът е физиологичен. Аз честно казано на твоята възраст не се консултирах с гинеколог. По-късно, когато пораснах, започнах да посещавам лекар, но никой никога не ми спомена за аномалия. Имам дете. Родих естествено. Всички ме "подготвяха", че този предменструален синдром ще намалее, но уви. Стана по-лошо. Ще свикнеш да живееш с това. Но-шпа, спазмалгон, витамин С не помагат. Сега, когато имам опит с едно раждане, мога да кажа, че това са силни болки - контракции. Явно се дължи на свиване на мускулатурата на матката, както при контракциите. Задължително се консултирай с лекар и ако няма физиологична причина за тази болка ще вземаш болоуспокоителни. Какви - не бих те консултирала относно това. Когато бях на твоята възраст, имаше само аналгин. Не че е бил полезен, но нямаше друго. Пиех по 2 наведнъж. Без болкоуспокоителни не се търпи при мен. Сега вземам аулин, но ти си малко момиче и мисля, че е неподходящ за теб. Така че, няма как да ти помогнем чрез съвет. Всичко е индивидуално. Тъй като съм повръщала от жестоката болка и съм губила съзнание, бих те посъветвала по-скоро да отидеш на лекар и да се информираш какви лекарства можеш да вземаш, като и тук нещата са относителни. Предписаните лекарства може и да не те облекчават и да минеш на тежката артилерия. Това ще прецени лекарят, обаче, а не ние, колкото и да ни се иска да ти помогнем.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3e643439e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм на 16 и съм така. Адски болки през целия период и когато още болката не е станала нетърпима, пия аулин. Поздрави :) (hug)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 0c75672806
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Майка ми никога не я е боляло и тя не може да ме разбере, а аз вече четвърти ден пия чайове, правя гимнастика, кисна се в гореща ванаи никакъв ефект! Упражненията помогнаха за около два часа, но после пак се започна. Хапчета пък не мога да взема, не ми разрешават.
Авторка :((

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d07c002d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мен също много ме боли и взимам Нурофен. На мен ми помага, но това е индивидуално. Все пак, дано ти помогне и на теб! Друго, което правя против болката - правя си чай и докато го пия, си го държа на корема да ми топли.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 04ad01248f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сякаш чета за себе си :Д На мен също No-Spa не ми помагат винаги. Иначе лягам на дивана в хола, преди което си топля чай, взимам си някоя книга и се опитвам да се съсредоточа върху книгата. 70/100 ми помага, когато No-Spa не ми. Или пък лягам в хола, правя си мляко с какао затоплено и гледам някой филм или нещо по телевизията. Ако си в училище... не би било хубаво... случи ми се първият път в училище, свих се буквално на топка точно, когато имахме изходно по математика... за щастие, г-жата не ми го отчете, защото 20мин. съм стояла на топка... Е, успех и се надявам да съм помогнала с каквото мога. :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 4ef84ac371
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Пробвай със спазмалгон!
И аз съм така, и след като усетя, че започва да ме боли, пия и половиния ден си го прекарвам без болки. :)

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7eb2e89b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз съм на 17... стигала съм до припадъци от болки. Помага ми само Нимезил.. когато усетиш, че започва да те боли пийваш едно хапче и ти минава. Пробвай ако искаш. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6fd8ac265c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На 28 съм. От както ми е дошло за 1-ви път го карам като теб-болезнен, прорязващ, гадене, повръщане, абсолютно съм неадекватна първите два дни. Минава ми само от аулин и енетра и то като усещам, че болката се увеличава пия едно от двете веднага, за да не ме заболи и изкарам един пълноценен ден. Но си малка за толкова силни обезболяващи, консултирай се с лекар. Точно тези са толкова силни, че понякога се събуждам адски трудно от тях на следващият ден.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7bfb7bd643
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Здравей. Аз съм на 14 години също момиче от 11 годишна имам цикъл първите дни мен също ме боли корема но само първите2-3 дена също болките са придружени с обилно кървене даже вечерта като легна не смея да се обърна но няма друг начин затова да не се цапам слагам по две превръзки. А това за болките не нищо страшно аз пия топъл чай първите дни чай от лайка не се тъпча с лекарства особено в цикъл защото не знам какво може да се случи. Така че не се притеснявай.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f906ae5c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пийте ленено семе добавка- ленофорт българското или амаериканското барни. Взимам 3 капсули, когато ми дойде менструацията и болката спира след няколко часа, в следващите дни въобще не ме боли, дори кръста. А пиенето на бусколизин като наркоманка е в миналото.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: b34a1ebb8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На 40 години съм и няма месец да не ме е боляло -адски.
Нито но шпа, нито спазмалгон мускулно са ми помагали. Припадала съм от болка. Разбирам те.
Коагато станах на 18 ми казаха, че като родя едно дете ще мине, но не познаха. 2 родих и си е все същото.
Да не те отчайвам, но спасение няма. При мен проблема е обърната матка. Дано при теб да е друго и да отшуми.
Между другото открих, че само аналгин ми действа до някъде.
Като ми дойде или ако усетя, че идва, взимам 2-3 аналгина и минава по-леко.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 3501c13a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И аз съм така - на 26 съм. Имам цикъл от 14 годишна. Всеки път болка - убийствена болка. То са припадъци, повръщане. Мисля, че ще полудея. Колко пъти съм била в Бърза помощ, там ме научиха вече. Една сестра се шегуваше, че има залози - този месец ще стигна ли до тях или не.

И на мен ми казаха, че като родя ще се оправя. Дано! Една приятелка действително се спаси след като роди.

Мен ме боли адски първите три дни, докато не пробие хубаво. После само корема - ама то е поносимо. А преди това.. Господи, който не го боли така, няма да повярва. Краката ми са като удряни с железа, не мога да ходя. Имам чувството, че дори корените на косата ме болят. Навсякъде, де що има мускулче, пулсира до побъркване от болка. Припадам, защото минавам границата си на търпимост - поне така ми обясниха лекарите. Всеки имал граница на търпимост на болка и след това изпадаш в безсъзнание.

какво ли не съм пробвала и аз. То не бяха свещички, инжекции, хапове, чайове. Даже и на баячка ходих - не помага.

Единственото, което ме спасява е едно хапче ЕНЕТРА. Принципно е с рецепта, но като кажеш, че е заради менструация, аптекарките са по-усложливи. А и аз си го купувам от една и съща аптека - познават ме вече и знаят, че не съм някой наркоман.

Другото, което ме спасява е ГОРЕЩО. Пълня няколко шишета с гореща вода и се завивам. Една на корема, едно на кръста, две в краката. но съм си докарвала страхотни кръвоизливи така. Просто като вече полудея от болка го правя, за да пробие по-бързо.

И много рев. Не съм глезла. Шили са ме без упойка, имала съм операции. Мъжко момиче съм, но тази болка е неописуема. Имам документ от лекаря, който предствям при започване на работа. Аз просто съм неспособна да измина два метра първия и втория ден от цикъла си, та камо ли да отида на работа.

Като вече стане непоносимо много плача. Някак си ме успокоява.

Но вижте, които не са използвали, купете си ЕНЕТРА. Имам чувството, че е вълшебно това хапче. 2, 63 последно съм си го взимала. 10 хапчета. Пия по едно на ден, в тежките случаи по две. Не прекалявайте, доколкото знам е силно. Предписват го при именно остри менструални болки, а също така и при бъбречни кризи.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d7cde725bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Пробвайте с Нурофен Експрес, при някой действа. Разбирам ви как се чувствате, момичета. Аз съм момиче на 18 и аз по време на менструация имам страшни болки, но при мен болките започват 4-5 дни преди и 4-5 след менструация. Вече не мога да издържам на тези болки всеки месец по 8-9 дни, от които 3 са нетърпими и нито мога да ходя на училище, нито на работа. От толкова хапчета нищо не е помогнало. Сега пия едни билки, които се пият в продължение на много месеци, но си струва цялото време на света, ако тези болки спрат. Чувала съм изключително добри отзиви за тези билки. Сега ще видя този месец какво ще е положението и ще споделя какъв е резултатът.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker