Вероятно имам социална фобия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вероятно имам социална фобия
преди: 14 години, 7 месеца, прочетена 4035 пъти
На 20 съм. От известно време останах без приятели и не излизам, живея изолиран , в последно време започвам да изпадам в депресии. И вече не знам как ще го направя. Развих някакъв страх от общуване- препочитам много често да съм сам отколкото да има около мен хора. Каквото и да говоря - мисля си, че вече не съм актуален .

А от скоро разбрах и за тази диагноза "социална фобия" и ето какво открих. ..: "Хората забелязват всяка моя грешка. Всеки вижда какво става с мен. Трябва да се представя добре, иначе всички ще разберат, че не ставам и ще ме отхвърлят". Това е най-честото каквото мисля за себе си.

Споделям с наще, но те не ме взимат на сериозно. Нямам никакъв подход към хората. През годините почти не успях да задържа приятели, а вече не знам това как може да стане. Студент съм, но какво от това. Немога да живея сред другите- а ако някой разбере за това с мен е свършено тотално.

Помогнете какво да направя. Тук съм чел много подобни истории - една като моята и други подобни за "самотници" , но мисля че проблема е един. Това не е живот от лекции и у дома и обратното.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 7 месеца
hash: 1bbe75738a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм момиче на 19г. и имам същия проблем, но мога да ти кажа, че нямаш социална фобия със сигурност, защото аз бях на психолог точно защото си мислех че нещо не е в ред с мен, но това са пълни глупости. Такова нещо като 'соц. фобия' не съществува, всичко се състои във факта, че прекалено много се самонаблюдаваш и отчиташ грешките си. Трябва да разбереш, че всеки може да допусне твоите грешки и следователно никой не може да бъде идеален, затова и ти не можеш. Хората даже често не забелязват твоите грешки, не чуват когато напр. ти изкъркори корема по време на пълна тишина в стаята, защото всеки е достатъчно самовглъбен в себе си. А за приятелите-аз стигнах до извода, че просто не си струва да бъдеш сред безамбициозни и елементарни хора, а свястните хора са малко. Всички депресии идват от това, че прекалено много мислиш за нещата, Спри да следиш всяко свое действие! Бъди непосредствен, за да не изглеждаш изкуствено!

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 56e14a2ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора: благодаря за съвета. Незнам дали хората около мен саелементарни или нещо друго , но давам всичко за да се променя. Няма нищо по лошо от това да си сам, самотата отблъсква хората от мен. Готов съм да падна на нивото на друго , за да не ми минават току така най-хубавите ми години.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 09b52ed272
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз съм момче на 20 и живея по пободен начин. Кажи от кой град си? Този въпрос го задавам и към момичето от коментар №1. Много ми хареса отговора ти. И аз сам съм стигнал до този извод.
Хората като нас се осамотяват, защото са различни от останалия добитък и немогат да се впишат по същата причина. Аз лично и неискам! Живей си живота, без да съжаляваш за нищо. Освободи се и все пак си намери занимания за да не стоиш по цял ден в къщи, защото това въобще не е добре, от там идват депресии и всякакви такива вманиачавания. Ходи да спортуваш, ако не си спортен тип се запиши на някакви уроци, каквито и да са, но не прекарвай деня си пред компютъра или телевизора, това само може да ти донесе неприятности впоследствие.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 09b52ed272
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пич не трябва да им падаш на нивото само и само да не си сам. Излизай, занимавай се с всякакви неща, запълни си ежедневието, все ще срещнеш някока правилния човек с който да се разбирате.

 
  ...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 6749f63f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм така.На моменти изпадам в криза и мисля за самоубийство - не знам до кога ще продължи. Надявам се да издържа и да не го направя. От този живот - като в затвор друго не зная.

 
  ...


...
преди: 14 години, 7 месеца
hash: 1bbe75738a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От N1 за N5: Аз съм от Пловдив. Ако искаш пиши ми, e-mail адреса ми е: love_26@abv.bg

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 6214fa16b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Същият съм и аз

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker