Херпес симплекс или зостер? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120986)
 Любов и изневяра (29662)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Херпес симплекс или зостер?
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 5277 пъти
Здравейте. Обръщам се вас, защото се оказа, че докторите са недостатъчно компетентни, а от вас желая само логика, за да стигна сама до извода.
Аз съм Ж19 и това лято работех всяка нощ в заведение на морето. През деня БУКВАЛНО нищо не ядях, само се наливах с течности, на спах, работех като алява, със сравнително тежки физически труд и пътувах по 30км. с автобус до работното си място. Никакво време не намирах да хапна или поспя. Съсипвах се. Отделно, цял живот съм страдала от нисък имунитет и бавен метаболизъм.
Преди месец бях на аквапарк, където водата беше студена и духаше вятър. Като се прибрах, се избръснах отдолу и поради прекалено честото бръснене, леко май се порязах близо до входа на влагалището. До края на деня започна силно да ме боли самият вход на влагалището и по-точно долната част, в посока анусът. Започнаха дробовете да ме болят, мускулите, ставите. Вдигнах температура, започнах да кашлям. Болката отдолу стана непоносима дотам, че когато уринирах ме болеше зверски. На сутринта вече се бяха подули и лимфните ми възли отстрани на триъгълника. Температурата не спадаше. И всички тези оплаквания 2 дена, между които през нощите си продължавах да ходя на работа с висока температура, болки, лимфи и т. н. През тези 2 дена и получих нервен срив по друг повод, който ми донесе неадекватност няколко часа и липса на дихание.
Стресът отмина бързо, въпреки, че беше тежък. С приятеля ми пробвахме да правим секс, въпреки, че не бях му казала, за болката отдолу, но не се получи, защото болката се усилваше при този опит, а вагината ми се беше свила. Няколко часа по-късно изведнъж избиха едни пъпки - големи и релефни, започващи от перинеума, до края на триъгълника (в посока пъпа). Силната болка при уриниране продължи до толкова, че ми трябваха 5-10 мин. след това, за да ми мине и да си поема дъх. Температурата продължи също.
Отидох на гинеколог. Когато тя ме погледна, вече на тези пъпки бяха избили мехури. Каза, че подобно нещо не била виждала в практиката си, но се съмнявала за херпес. Препрати ме на дерматолог. Дерматоложката се хвана за главата и каза, че имам тежка форма на херпес зостер и спешно трябва да постъпя в болница. Междувременно мехурите се пукаха, поради бельото ми, залепваха за него и всеки път, щом тръгнех да го свалям, откъсвах залепналите пъпки и всичките започваха да кървят.
Постъпих в болница, излекуваха ме донякъде, но всичките доктори, плюс тези, които по-късно посетих, излезнаха с извода, че това е херпес симплекс, а други - с това, че не е ясно какво е, тъй като в "медицината имало много мистерии". Напълно се оправих за около 2 седмици.
Херпес зостер се получавало при срив на имунитета и той е продължение на заболелите от варицела (а аз съм я боледувала). НО херпес зостер се получавал само от едната страна на тялото и то предимно по ребрата, шията, уши, очи и т. н. Най-много до кръста стигало. Щом веднъж човек заболее от него, си създава имунитет и повече това не му идва до главата.
Херпес симплекс се предавало по полов път. Аз съм била само с един партньор през живота си, който си е правил изследвания и даже след случая си направи нови такива и беше напълно изряден. При този херпес пъпчиците били по-малко наброй и се намирали предимно около входа на влагалището. А аз бях цялата в тия мехури. Появи ли се веднъж, тоя херпес избивал всеки път, когато настине човек или му отслабне имунитета (което при мен е традиция и не желая това да повлияе на връзката ми). А, и секс правя без презерватив (знам правилото).
Някой, съдейки по симптомите и начина ми на живот, може ли да ме насочи към кой от тези двата херпеса да принадлежа, защото имат ОГРОМНА разлика, както в получаването, така и в последиците за цял живот. Никой доктор не пожела да се заеме.
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 937dccb83c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обърни внимание на аминокиселината Лизин. Тя се използва за вдигане на имунитета и помага при лечение на херпеси. Ако не помогне поне не би трябвало до навреди.
Все пак питай и лекар дали е подходящо за тебе.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: f50388ab08
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моята баба преди няколко години имаше херпес зостер. По това което описваш не си имала зостер, а нещо друго. Имам наблюдения над зостер. Баба имаше големи червени разрани петна на гърба, корема и под 1-та гърда. Болеше я зверски. Бяха и нужни около 6м, за да се излекува. Постоянно плачеше от болки. Две години след като се излекува самите места където е бил херпеса я боляха. Много се пазеше. Обличаше се, защото от студеното я болеше. А и до колкото съм чела и чувала зостер хваща над 60г. Потърси помощ от дерматолог-венеролог. В софия потърси помощ от доц. Гриша Матеев. Това е лекаря за теб.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9cfed88de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Навярно се касае за Херпес тип-2 Гинетален при спад на имунитета.Трябва да намалиш темпото на работа,спокоен и нормален начин на работа и живот без напрягане на нервната система.Възможно е след време да се появи мехур и на краката по хода на нерва.При поява на тези мехурчета придружени с болка и сърбеж може да се вземе Нурофен и Неуробес.За профилактика Имунобор.И все пак е необходимо консултация с добър лекар дерматолог.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a3843b4979
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ВЪЗМОЖНО ДА Е АЛЕРГИЧНА РЕАКЦИЯ

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker