Килограми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Килограми
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 1961 пъти
Здравейте,

Искам да споделя с вас една борба, която започнах скоро, но за момента се оказва доста тежка. Аз съм мъж, малко над 20 години. Като ученик нямах никакви проблеми с килограмите, но дойде един момент след 19 годишна възраст, в който това се промени. Университет, работа, задължения - постепенно без да усетя качих доста килограми (висок съм малко над 1. 80 и от 72 кг станах над 85). Сякаш на шега, даже аз не усетих как стана. Но викам си: "Ок, няма проблеми, ей сега ще ги сваля". Да, ама не. Оказа се доста трудна работа - намалих храната, започнах да се храня по-здравословно, да спортувам всеки ден (кардио и фитнес), но ефект почти няма. Никога не съм вярвал, че килограми и свалят толкова трудно и че след един месец тичане и гладуване почти няма да има разлика :X Ако можех пак да си върна нормалните килограми никога няма да повторя тая грешка да се отпусна така!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5d5785e73b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи. Някои хора свалят супер лесно и бързо, други не могат с години. От значение е и това дали режима, който си решил да спазваш е правилен. Гладуването, от където и да го погледнеш не е полезно. По-добре да хапваш умерено по няколко пъти на ден, за да помогнеш на метаболизма си. Освен това е добре да знаеш какво ти се ''лепи'' и да го избягваш. Хубаво е, че спортуваш, но специално фитнеса по-скоро оформя тялото, няма да те стопи. Нужен ти е специален хранителен режим, съчетан с точно определени фитнес упражнения, насочени към главно проблемните ти места от тялото (където имаш най-много мазнини). Не знам от къде си и в какъв фитнес ходиш, но в по-големите такива фитнес инструкторите могат да ти изготвят специална програма хранителен режим фитнес упражнения и ефекта ще е по-вероятен отколкото на сляпо да гладуваш и да бягаш, примерно. Между другото 85кг за ръста ти не са хич много, така, че моя съвет е да не сваляш драстично, а по-скоро да се насочиш само към чистене на мазнини и разбира се да оформиш тялото си. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 18e028b3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   автора:

Номер 1, мерси за коментара. Аз може би вече съм над 85, не съм се теглил. 85-90, което не е малко. Не мога да кажа, че изглеждам дебел, но имам корем, нямам тази подвижност, която имах преди, а без дрехи изглеждам отпуснат. Аз реално не гладувам, а се храня често, но спазвам режим - за мен пак си е някакъв вид гладуване - не си позволявам доста вредни храни. Яд ме е, че от идеално тегло стигнах до това да не мога да си обуя гащите (само за около 2 години качих доста кила).

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c94153f7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Възможно е проблема да е хормонален, не е зле да се посъветваш с ендокринолог

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: cbae88ebba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ще ти кажа какво направих аз! Аз съм 1 и 70 от 64кг качих на 70, защото ходих на фитнес и исках да съм по-едър. Но след няколко инцидента и застой забелязах, че съм качил още 3 кг и имам голямо желание да ям. Започнах да ставам винаги гладен от масата. От 3 4 стабилни яденета на ден минах на 2 яденета, в които винаги ставам гладен от масата и някой друг плод между тях. Сега съм 63 кг и се чувствам перфектно. Не пия газирани и не ям почти вафли, шоколади и други пакетирани храни. Но най-важното е да не си позволяваш да се наядеш. Продължавам да ходя на лостове и да тичам и ефекта е на лице. Свалих тези кг плавно за 7 месеца.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b8213c8019
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами ти си го казал, авторе - "тичане и гладуване" - и метаболизма се съсипва.

Яж често и ПРОСТО НЕ яж боклуци!
Т. е. нищо тестено, пържено, прекалено солено, полуфабрикати, чипсове, вафли (нищо сладко освен плодове) и т. н.

" 'Фатката" в отслабването, не е да НЕ ЯДЕШ и да се скапваш от тренировки.

ЯЖ ЧЕСТО, но полезна храна! Готви си месо, супи (засищат много и нямат почти никакви калории), ако имаш кухненски робот си прави пюрета и сокове от плодове и зеленчуци.

Просто не яж некачествена храна.
Качествената такава не излиза скъпо, между другото. Я отиди си напазарувай плодове, зеленчуци, боб, леща и овесени ядки и за около 20лв ще имаш храна за една седмица.

Пий мноооого вода - това не е мит! Когато пиеш много вода, тялото ти се освобождава от излишната такава, знам от личен опит.

И не на последно място - ТЪРПЕНИЕ! Отслабването става баааааааавно. Нормалното е с около килограм на седмица - това е много бавно! А и като се гледаш всеки ден в огледалото е по-трудно да прецениш! Просто имай воля - ще стане!

Също груба грешка - не гледай килограмите, а мерките! Защото мускулната маса тежи повече от "сланинката" и ако тренираш и изграждаш мускулна маса, в същото време гориш мазнини, може на килограми да не свалиш много, но визията ти да е коренно различна.

Успех и постоянство, ще трябват поне няколко месеца! Не се отказвай!
По-добре да се помъчиш да си във форма, отколкото да се примириш, нали? ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker