Скъсано сухожилие. Моля за съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Скъсано сухожилие. Моля за съвет!
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 18504 пъти
Преди 3 години, вдигайки тежко от клекнало положение, усетих срязване точно под дясното колянно капаче. Болката беше силна, но същия ден ми мина и аз не обърнах внимание. След време обаче започна от време на време да ме боли при натоварване. Напоследък започна при всяко натоварване (например тичане) да ме боли от самото начало. Отидох на ортопед, направиха ми снимка и се оказа, че има частично разкъсване на пателарното сухожилие. Това е голямото сухожилие под капачето, което се забелязва и с просто око. Казаха, че заради това скъсване се възпалява и боли.

За моя изненада обаче лекарят ми предписа само обезболяващи - МИГ 400 и Фелоран. Фелоранът има и противовъзпалително действие. Добре, обаче това не ми решава проблема трайно, защото дори и за момента да мине, след някой и друг ден пак се възпалява и пак всичко от начало. Не мога нито да тичам, нито дори да изкачвам стълби. Ако има някой запознат, може ли да ме посъветва какво да правя. Дали да потърся второ мнение на лекар или да пробвам кинезитерапия или нещо подобно.

Не вярвам да няма решение, защото представете си, че бях футболист. Тогава трябваше да сложа край на кариерата си ли? Някои футболисти са ги вдигали на крака и са участвали в мач само 2-3 седмици след фрактура, а на мен едно частично разкъсване не могат да ми оправят. Няма логика. Мерси предварително, дано има кой да ми помогне със съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: c6d823f674
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Братле аз съм волейболист. На 15 години последните ми 2 мача бяха кошмарни! Когато сервирах и забивах го правех все едно е извадено рамото ми. Пронизващата болка я усещах чак в пръстите на краката си! Та одидох на лекар и ми казаха, че имам грабначно изкривяване и има опасност когато спра да раста десните ми гръбни мускули могат да атруфират! Препоръчаха ми да отида на кинези терапефт! Той ме прегледа и ми каза, че имам 2 грабначни изкривявания на грабнака. И едното компенсира другото и поради това нямам изкривена вървежна стойка! Найстини тази терапия много ще ти помогне! Още след 1-вия масаж се почувствах по-добре! Вече не ме боли рамото, но продължавам да ходя, защото това по някакъв начин подобри формата ми. Когато те изпука целия няма да си толкова схванат колкото си бил преди. Все пак това си е лично мое мнение! Не съм специализант, но знам как се чувствам в тялото си! Пробвай кинезитерапия в най-лошия случай ще си добре разтрит! :D

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 29bab79b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Здравейте! Аз преди месец също скъсах сухожилие. Тренирам лека атлетика от 3 години на 14год съм и съм момиче. Бях на състезание в Полша. И като мина състезанието го скъсах че там лекарите са по строги и сега имам проблеми доста трудно клякам а когато клекна кокала ми пука

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1088dbbec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Ако си от София, ходи при Д-р Тони Георгиев. Аз скъсах предна кръстна връзка и реших да се оперирам, въпреки че лекуващия ми доктор настояваше само за физиотерапия. Аз си направих сам проучване и реших, че в дългосрочен план ще е по-добре да се оперирам, че иначе коляната става ще се износи по бързо. Вече минаха 2 години от операцията и се чуствам отлично. Даже прякора на д-р Георгиев е "Тони Коляното" точно по тази причина. Човека е един от най-добрите специалисти в БГ за коленни травми. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b12c2d9fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Здравй, аз има абсолютно същия проблем с пателарното сухожие. Контузията стана на тренировка по волейбол при приземяване. Отидох на лекар, каза абсолютно същото - частично ракъсване на пателарната връзка. Предписа ми почивка 3 седмици... без никакви лекарства. Минаха 4 седмици и отивам на тренировка.. наболяваше ме, но от страст към спорта търпях. Предстоеше турнир реших да отида на друг, който ми препоръча момче със подобен проблем. Той каза възпаление(което както каза ти е следствието). Той вече предписа хапчета, Алга Сан и наколенка под капачката(каза наколенка на Ливайн попринцип.. аз се изсмях и си взех спортна). Направиха ми и рентгенова снимка, на която каза че ми е много оголена капачката и ме пита дали съм има други травми(нямам). Мазах, струвах турнира го изкарах с малко мъка. След това почивка около месец и нещо, на първата тренировка същия та... , но наколенката със сигурност облекчава, защото прерапределя напрежението от сухожилието. Важно е да слагаш и на двете колена обаче, защото компенсаторно започна да се опитва и другото да ме боли. Във фитнеса на пътеката боли леко докато загрея първите минута две, мъртвата тяга и упражненията за крака няма да ги коментирам :D. Налепиха ме с кинезио ленти. За мен лично имаха по-голям ефект от пристяхащите наколенки под капачката, въпреки че бях скептично настроен! Но не знам какво стана при последната ми игра в неделя, както си отивах да бия сервис омекна и ме заболя.. вероятно пренатоварване и сега пак на доктор... :( Ако намериш някакво решение, казвай!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9818203472
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Здравейте, момче съм на 15 години скоро правя 16, когато бях на 2-3 години съм се спънал и съм си срязал 4-те пръста на лявата ръка ( сухожилията) от стъклена чаша, когато нашите са ме завели в болницата са ме оперирали и са ми зашили 3-те пръста но беззименния пръст му се е скъсило сухожилието и така са го оставили и така си е и зараснало, понеже е минало твърде много години твърде много време, но пък все още раста има ли лекар при когото да отида и да поговорим дали с операция може да ми оправят пръста отново и да се надявам вече да мога да си го движа нормално както всички други пръсти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker