Не останаха благородни лекари, които да ти помогнат... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не останаха благородни лекари, които да ти помогнат...
преди: 14 години, 6 месеца, прочетена 4260 пъти
Здравейте искам да споделя колко съм разочарована от лекарите. Студентка 2-ри курс в голям град. Преди 3 седмици направих бъбречна криза внезапно. Толкова силно бяха болките, че се наложи да извикаме бърза помощ, но тя така и не дойде, като им казахме, че не съм оттук и нямам личен лекар нямали право.
Отидож аз до бърза помощ и чаках 4 часа, за да ми каже една сестра, че имам бъбречна криза. Казаха ми да пия Ношпа и Безкулизин, а в много краен случай Немизил. Дано ме болеше и пиех преди всичко Нимезил.

Върнах се в моя град, личната ми лекарка ми даде направление само за ехограф. Оттам ми казаха, че имам камък 7 мм. Биха ми инжекции и пак болкоуспокояващи. При втория преглед на ехограф ми казаха, че камъка е станал 5мм. и е почти до пикучния мехур. Налойи се да се варна , зашото не мога дълго да отсъстам - имам контрлно края на семестара идва и изпити.

Ето вече 10 дена още след това не мога да се оправа и май взех да се влошавам. Вече имам циститни прояви от няколко дена.

Обадих се на доктора да ми каже какво да пия, за да не стане по-зле, а той ми каза да си продалжавам по същия начин. В момента пия Нолицин, защото ми го бяха предписали за песъчинки , поне цистита да ми мине. Бях си правила изследване на урина и последния беше хубав , но това преди 10 дни.

И какво да правя сега ? В големия град , където никой не му пука за тебе дори да си мн зле. Направо ми се плаче. Толкова лекарства изпих , но не се оправям, или ако се пооправя после пак се влошавам . До кога? Родителите ми в 4удо се видяха

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 6 месеца
hash: 0c6888aa96
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо не знам как си станала студентка с този правопис - нямаш нито едно изречение без грешка. Сега какво и от учителката си по литература ли си разочарована?

Второ - научи се да бъдеш по-сериозна. Какво си мислиш, че бърза помощ пият кафе и не им се идва при теб? Най-вероятно в този момент спасяват някого. Не оправдавам колегите, но не си прави генерални изводи. На ясно съм, че за всяка една професия могат да се кажат много хубави и лоши неща в зависимост дали са ни свършили работа, както ние очакваме.
Разбирам как сега се откъсваш от родителските грижи и се оказваш сама в големият град, където ще трябва да се справяш сама. Такъв е животът, предстои да го разбереш.
Успех
Д-р Хаус

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: caf9788502
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Правописа в случая е едно нещо , а дори и да има грешки те са от това, че докато пишех не се чувсвах добре. Не казвам че няма свестни лекари, а просто че повечето гледат как да ти вземат парите , без да ги интересува дали ще помогнат на пациента. Не става тук въпрос за това , че сега се откъсвам от родителите, защото това вече е факт отдавна. Просто исках да изразя мнението си за докторите или поне за повечето в България като цяло. Сигурна съм че и други хора са на моето мнение.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 4ed5bcd8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Студентка, която пише с куп груби правописни грешки.

Не знам каква ти е специалността, но каквато и да е, все ще е свързана с умствен труд и ще ти се налага да пишеш- рапорти, доклади, резюмета, проекти....
Срамна работа. Добре, че много работодатели подбират вече хората си и според правописа. Ако не друго, това поне показва нитото на кандидата. И що за кандидат е този, който пише с грешки на родния си език, пък сложни науки е учил?!
Ти НЯМА си по-добра в професията си от въпросните лекари, за които разказваш.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: feea0cd8b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не че подкрепям д-р Хаус, но е почти прав. В големия град има много нуждаещи се от спешна помощ по едно и също време и е логично да се отсяват най-спешните. А във всяка една професия има и двойкари, и отличници, така че професионализмът им е на различно ниво. Най-лесно стана, като не ни отърва, да заклеймяваме всички като "некадърници", без значение дали са лекари, учители... И като става въпрос за професионализъм, ти какво следваш и какъв професионалист ще ставаш, КАТО СИ НЕГРАМОТНА. След време други ще лепят етикети, защото ще си правят заключенията, гледайки теб.
Smile

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 0c6888aa96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Правописът не се влияе от това дали те боли или не. Той е просто нещо, което или имаш или- не. В твоят случай го нямаш, а си тръгнала да даваш оценки на хората. Във всяка професия си има специфика. Мисля че д-р Хаус и останалите са прави. Порасни. Като начало тръгни на уроци по български език.

 
  ...


...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: dd86891272
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Госпожице, първо си оправете правописа, а после критикувайте лекарите. Изглежда, че не ви е боляло чак толкова много, щом сте седнала да пишете тук.В България всеки си позволява да коментира труда на лекарите...особено "компетентните" по всичко журналисти, като че ли са седяли на един чин с лекарите, докато последните са учили медицина.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: beed268f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Някои хора са на път да кажат, че след като правописа ти не е издържан граматически в случая нямаш право и на лекарска помощ. :) Дотук почти те лишиха от студентските права. Аз също се дразня много от неграмотни хора, но мен лично ако ме боли нещо, не бих мислил особено за точки и запетайки. Аз съм от хората, които смятат че на пациентите им е позволена неграмотност, но не и на лекарите. Има професии, които нетърпят неграмотност. А на авторката бих казал, че има разбиване с ултразвук мисля. Нека се поинтересува. Аз не съм много компетентен.
Ралф

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: e3ccf5b1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Само ще се изсмея на всички(без на авторката),особенно на доктор Хаус,извинете ме,но тук не е час по български език,а място кадето човек иска да сподели проблемите си,но някои хора нямат достатъчно акъл да го разберат....доктор Хаос,ако мога така да ви нарека, искам да ви кажа, че колегите ви не спасяват някой друг живот,ами спят,всеки знае,че тук в България,ако извикаш бърза помощ,докато доди можи да умреш,мога да дам хиляди примери,защото и аз съм го изпитвала.... така ,че моля ви се да не се залъгваме,момичето е право,няма свястни доктори,не правописа куца,а медицината,така че аъди без нападки,да си имаме уважението!!!
към авторката: мила вземи мерки,намери специалист и ще се оправиш :) Успех:) :) :)

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: e8ab4cc686
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Отиваш на платен преглед когато искаш да ти свършат работа. За съжаление истината е такава.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 80bdf024e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не обръщай внимание на хора, които искат само да се заядат, за да бъдат удовлетворени от факта че са показали колко са велики и недостижими. Вярно е че си направила грешки, но също е вярно че трябва да имаме сърце да прощаваме, защото безгрешни няма, а нези които се мислят за такива са чисто и просто поредните лицемери. Аз наистина знам какво би ти помогнало да се възстановиш напълно и да се чувстваш здрава и пълноценна. Оставям си адреса daks_637@abv.bg

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 293b250315
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Момичето просто е болно и наистина здравеопазването ни е плачевно, както и образованието. Състоянието и на двете институции е такова вследствие на безхаберието на много правителства и така за 20-тина години всичко се срина. А колкото до момичето, вместо някой да и даде съвет или да и каже мила дума я оплюха. Може би и тая злоба е от "новото време'

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker